Arayı Kılıçdaroğlu düzeltti

SİYASET 18.04.2022 - 11:47, Güncelleme: 18.04.2022 - 11:47
 

Arayı Kılıçdaroğlu düzeltti

DP Genel Başkanı Uysal’ın cumhurbaşkanlığı konusunda "20 yıllık AKP iktidarında sorumluluğa ortak olmamış olmak" şeklindeki şartı, 6’lı masada tartışma başlattı. Ahmet Davutoğlu, Gültekin Uysal’ın konu hakkında yaptığı ‘düzeltme açıklamasının’ yeterli bulunmadığı belirtilirken; Kılıçdaroğlu’nun da araya girerek Davutoğlu ile görüştüğü ifade edildi.

haberimizvar.net- Gültekin Uysal, 10 Nisan’da Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar tartışılmaya devam ediyor. Uysal, "Bir takım siyasi kararlar, aday belirleme süreçleri bir strateji meselesidir ve doğal bir zamanlaması vardır; 'AK Parti veya birilerinin gönlü istedi' diye bugünden bir beyanda bulunulmaz!" ifadelerini kullanırken; cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da dikkat çeken açıklamalar yapmıştı. Aday konusunda 3 unsur belirten Uysal, paylaşımının devamında, "Türk Milleti'nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, seçilebilirlik, seçim sonrası 20 yılda AK Parti tarafından 'devr-i sabık' muamelesine maruz kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!" demişti.   'DÜZELTME AÇIKLAMASI' YAPTI   Uysal'ın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklamasında “20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak" maddesi yer alması dikkat çekmişti. Bu sözleriyle ilgili yeni bir açıklama yapan Uysal, "Kast ettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşaası için 6’lı masa etrafında bir araya gelmiş partiler/liderler değildir" ifadelerini kullanmıştı.   DAVUTOĞLU RAHATSIZ OLDU, KILIÇDAROĞLU MÜDAHELE ETTİ   Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun arasında geçen görüşmeyi aktardı.   Dün gece Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ahmet Davutoğlu’nu aradığını belirten Saymaz, CHP liderinin, Uysal’ın "20 yıllık AKP iktidarında sorumluluğa ortak olmamış olmak" şeklindeki tweetini hatırlatarak, "Biliyorum, böyle bir gelişme oldu. Yarın görüşeceğiz. Bana söyleyeceğiniz bir şey var mı?" diye sorduğunu aktardı.     "UYSAL'IN DÜZELTMESİ YETERLİ BULUNMADI"   Davutoğlu’nun Uysal’ın tweeti karşısında şoke olduğunu ve yakın çevresine “CHP'nin de bir şeyler söylemesi gerekmez mi?” dediğini ifade eden Saymaz, şu ifadeleri kullandı:   “Dünkü görüşmede Davutoğlu, ‘Doğrusu, üzüldüm. Bu işin muhatabı liderlerdir. Biz bir uzlaşma iklimi oluştururken, hoş olmadı’ dedi. Öğrendiğim kadarıyla Gelecek Partisi, Uysal'ın düzeltmesini yeterli bulmadı. Uysal, bugün Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu'nu, yarın Ali Babacan'ı, çarşamba günü Meral Akşener ve Davutoğlu'nu ziyaret edecek. Bu ziyaretler hasarı onarır diye düşünüyorum.”
DP Genel Başkanı Uysal’ın cumhurbaşkanlığı konusunda "20 yıllık AKP iktidarında sorumluluğa ortak olmamış olmak" şeklindeki şartı, 6’lı masada tartışma başlattı. Ahmet Davutoğlu, Gültekin Uysal’ın konu hakkında yaptığı ‘düzeltme açıklamasının’ yeterli bulunmadığı belirtilirken; Kılıçdaroğlu’nun da araya girerek Davutoğlu ile görüştüğü ifade edildi.

haberimizvar.net-

Gültekin Uysal, 10 Nisan’da Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar tartışılmaya devam ediyor. Uysal, "Bir takım siyasi kararlar, aday belirleme süreçleri bir strateji meselesidir ve doğal bir zamanlaması vardır; 'AK Parti veya birilerinin gönlü istedi' diye bugünden bir beyanda bulunulmaz!" ifadelerini kullanırken; cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da dikkat çeken açıklamalar yapmıştı. Aday konusunda 3 unsur belirten Uysal, paylaşımının devamında, "Türk Milleti'nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, seçilebilirlik, seçim sonrası 20 yılda AK Parti tarafından 'devr-i sabık' muamelesine maruz kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!" demişti.

 

'DÜZELTME AÇIKLAMASI' YAPTI

 

Uysal'ın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklamasında “20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak" maddesi yer alması dikkat çekmişti. Bu sözleriyle ilgili yeni bir açıklama yapan Uysal, "Kast ettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşaası için 6’lı masa etrafında bir araya gelmiş partiler/liderler değildir" ifadelerini kullanmıştı.

 

DAVUTOĞLU RAHATSIZ OLDU, KILIÇDAROĞLU MÜDAHELE ETTİ

 

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun arasında geçen görüşmeyi aktardı.

 

Dün gece Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ahmet Davutoğlu’nu aradığını belirten Saymaz, CHP liderinin, Uysal’ın "20 yıllık AKP iktidarında sorumluluğa ortak olmamış olmak" şeklindeki tweetini hatırlatarak, "Biliyorum, böyle bir gelişme oldu. Yarın görüşeceğiz. Bana söyleyeceğiniz bir şey var mı?" diye sorduğunu aktardı.

 

 

"UYSAL'IN DÜZELTMESİ YETERLİ BULUNMADI"

 

Davutoğlu’nun Uysal’ın tweeti karşısında şoke olduğunu ve yakın çevresine “CHP'nin de bir şeyler söylemesi gerekmez mi?” dediğini ifade eden Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

 

“Dünkü görüşmede Davutoğlu, ‘Doğrusu, üzüldüm. Bu işin muhatabı liderlerdir. Biz bir uzlaşma iklimi oluştururken, hoş olmadı’ dedi. Öğrendiğim kadarıyla Gelecek Partisi, Uysal'ın düzeltmesini yeterli bulmadı. Uysal, bugün Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu'nu, yarın Ali Babacan'ı, çarşamba günü Meral Akşener ve Davutoğlu'nu ziyaret edecek. Bu ziyaretler hasarı onarır diye düşünüyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.