Artık ‘kesin’ korunacak!

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 11.09.2019 - 10:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Artık ‘kesin’ korunacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 18 Temmuz’da ‘Doğal Sit –Nitelikli Koruma Alanı’ ilan edilen Lara Kıyı Bandı, Resmi Gazete’nin bugün yayımlanan kararına göre ‘kesin korunacak hassas alan’ olarak tescil ve ilan edildi

haberimizvar.net Antalya, Denizli, Muğla, Osmaniye, Van, Rize ve Adana'da 9 ayrı bölgenin kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yer aldı. ÇİVİ BİLE ÇAKILAMAYACAK Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Talya Otel'den Nazar Beach'e kadarki Lara kıyı bandında yoldan falezlere olan kısmı 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' 18 Temmuz’da ilan etmişti. Söz konusu alan ile ilgili, ‘kesin korunacak hassas alan’ kararı ise bugün yayımlanan Resmi Gazete’de açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Antalya'nın Muratpaşa İlçesi sınırları içerisinde bulunan Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanı ile Serik İlçesi’ndeki Zeytintaşı Mağarası Doğal Sit Alanı, koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucu kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi. Buna göre Kesin Korunacak Hassas Alan edilen Lara Kıyı Bandı’nda, falezlere artık zorunlu altyapı hizmetleri dışında tek bir çivi dahi çakılamayacak. ALINAN DİĞER KARARLAR Denizli'nin Honaz İlçesi Yukarıdağdere mahallesindeki Saklıgöl Potansiyel Doğal Sit Alanı ile Buldan İlçesi sınırları içerisinde yer alan Kamara Traverten Sırtı Doğal Sit Alanı'nın da kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı. Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi’nde bulunan Ayder Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Doğal Sit Alanı, Muğla'nın Menteşe İlçesi bulunan Özlüce Doğal Sit Alanı, Van'ın Gevaş İlçesi’ndeki Kuzu Adası Potansiyel Doğal Sit Alanı, Adana'nın Karataş İlçesi’ndeki Tuzla Gölü Doğal Sit Alanı ile Osmaniye'nin Kadirli ve Düziçi İlçeleri sınırları içerisinde bulunan Karatepe Aslantaş Doğal Sit Alanı'nın da kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 18 Temmuz’da ‘Doğal Sit –Nitelikli Koruma Alanı’ ilan edilen Lara Kıyı Bandı, Resmi Gazete’nin bugün yayımlanan kararına göre ‘kesin korunacak hassas alan’ olarak tescil ve ilan edildi

haberimizvar.net Antalya, Denizli, Muğla, Osmaniye, Van, Rize ve Adana'da 9 ayrı bölgenin kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yer aldı.

ÇİVİ BİLE ÇAKILAMAYACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Talya Otel'den Nazar Beach'e kadarki Lara kıyı bandında yoldan falezlere olan kısmı 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' 18 Temmuz’da ilan etmişti. Söz konusu alan ile ilgili, ‘kesin korunacak hassas alan’ kararı ise bugün yayımlanan Resmi Gazete’de açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Antalya'nın Muratpaşa İlçesi sınırları içerisinde bulunan Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanı ile Serik İlçesi’ndeki Zeytintaşı Mağarası Doğal Sit Alanı, koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucu kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi. Buna göre Kesin Korunacak Hassas Alan edilen Lara Kıyı Bandı’nda, falezlere artık zorunlu altyapı hizmetleri dışında tek bir çivi dahi çakılamayacak.

ALINAN DİĞER KARARLAR

Denizli'nin Honaz İlçesi Yukarıdağdere mahallesindeki Saklıgöl Potansiyel Doğal Sit Alanı ile Buldan İlçesi sınırları içerisinde yer alan Kamara Traverten Sırtı Doğal Sit Alanı'nın da kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi’nde bulunan Ayder Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Doğal Sit Alanı, Muğla'nın Menteşe İlçesi bulunan Özlüce Doğal Sit Alanı, Van'ın Gevaş İlçesi’ndeki Kuzu Adası Potansiyel Doğal Sit Alanı, Adana'nın Karataş İlçesi’ndeki Tuzla Gölü Doğal Sit Alanı ile Osmaniye'nin Kadirli ve Düziçi İlçeleri sınırları içerisinde bulunan Karatepe Aslantaş Doğal Sit Alanı'nın da kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.