ASAT’tan açıklama: Başkan Böcek’i sabote etmiyoruz

SİYASET 09.08.2019 - 16:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

ASAT’tan açıklama: Başkan Böcek’i sabote etmiyoruz

ASAT’ta bazı birimlerin iş yavaşlattıkları iddiasına yanıt veren bir yetkili, taşeron ihalesi mahkeme kararıyla durdurulduğu için işlerin sıkıştığını aktardı. Yeni firmanın 16 Ağustos’ta başlayacağını söyleyen yetkili, özveriyle çalıştıklarını belirtti

haberimizvar.net “Muhittin Böcek’i sabote mi ediyorlar?” başlığıyla yayınladığımız kulis haberine Antalya Su ve Atıksu İdaresi’nden (ASAT) yanıt geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ e tepki gelmemesi için özveri ile çalıştıklarını belirten bir ASAT yetkilisi, Su Arıza Birimi’nde kendi personelinden oluşan 17 ve taşeron firmadan alınan 12 ekiple günlük ortalama 170 adet su arızasına müdahale edildiğini belirtti.   MAHKEME KARARIYLA İŞ DURDU Su arıza hizmeti yapan taşeron firmanın 31 Mart yerel seçimlerinden sonra işe başladığını aktaran ASAT yetkilisi, “Başka bir taşeron firma ihaleye itiraz etti, mahkeme de 17 Temmuz’da yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu nedenle yazın en sıcak, su ihtiyacı ve tüketiminin pik yaptığı buna bağlı olarak arıza sayılarının da arttığı bu günlerde mahkeme kararı gereği iş durdurulmak zorunda kalındı. Yüklenicinin işinin mahkeme kararı ile durdurulması; Temmuz, Ağustos aylarında Antalya’mız için hayati önem arz eden bir durumdur. Günlük ortalama 75 adet arıza yaparken mahkeme kararına istinaden firmanın 12 adet ekibi sahadan çekilmek zorunda kalındı” şeklinde bilgi verdi. 2 BİN ADET BİRİKMİŞ SU ARIZASI ASAT Genel Müdürlüğü’nün 24 Temmuz’da ikinci bir ihale yaptığını ve itiraz olmazsa yeni firmanın 16 Ağustos’ta işe başlayacağını söyleyen yetkili, “ASAT’ın yüklenici firmanın personelinden mahrum kalarak, sadece kendi elemanları ile çalışması 2 bin adet birikmiş su arızası demek oluyor. Bu durum oluşan su kayıplarından kaynaklı şehir merkezinin bazı bölgelerinin susuz kalması riski ile karşı karşıya kalması anlamına gelir” ifadelerini kullandı. MÜDAHALE EDİLMEYEN ARIZA YOK Gelen arıza ihbarını 24 saat içinde yapan ve ortalama 170 arızaya müdahale eden su arıza servisinin acil eylem planı yaptığını belirten ASAT yetkilisi, “Toplam 17 olan ekip sayısını başka birimlerden de eleman çekerek 21 adede çıkardık. Gece saat 21.00’e kadar mesai yaparak, hafta sonları da nöbetçi ekiplerin tamamı çalıştırılarak bu yaz günlerinde vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çaba harcıyoruz. 16 Ağustos’tan sonra itiraz gelmezse normal çalışma düzenine geçilecek. ASAT Su Arıza çalışanları 7 gün 24 saat esaslı, mesai mefhumu gözetmeksizin, ailelerine dahi gerekli vakti ayıramadan her zaman özveri ile çalışmaktadır. Antalya’mızda 185 Alo ASAT’ı arayıp kayıt yaptıran vatandaşlarımızın 24 saati geçip de müdahale edilmeyen, sorunu çözülmeyen bir MBS (Müşteri Bilgi Sistemi) kaydı bulunmamaktadır. Bu durum bu kadar büyük ve geniş bir coğrafya da hizmet veren ASAT ekiplerinin çok büyük bir başarısıdır” dedi.  
ASAT’ta bazı birimlerin iş yavaşlattıkları iddiasına yanıt veren bir yetkili, taşeron ihalesi mahkeme kararıyla durdurulduğu için işlerin sıkıştığını aktardı. Yeni firmanın 16 Ağustos’ta başlayacağını söyleyen yetkili, özveriyle çalıştıklarını belirtti

haberimizvar.net “Muhittin Böcek’i sabote mi ediyorlar?” başlığıyla yayınladığımız kulis haberine Antalya Su ve Atıksu İdaresi’nden (ASAT) yanıt geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ e tepki gelmemesi için özveri ile çalıştıklarını belirten bir ASAT yetkilisi, Su Arıza Birimi’nde kendi personelinden oluşan 17 ve taşeron firmadan alınan 12 ekiple günlük ortalama 170 adet su arızasına müdahale edildiğini belirtti.

 

MAHKEME KARARIYLA İŞ DURDU

Su arıza hizmeti yapan taşeron firmanın 31 Mart yerel seçimlerinden sonra işe başladığını aktaran ASAT yetkilisi, “Başka bir taşeron firma ihaleye itiraz etti, mahkeme de 17 Temmuz’da yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu nedenle yazın en sıcak, su ihtiyacı ve tüketiminin pik yaptığı buna bağlı olarak arıza sayılarının da arttığı bu günlerde mahkeme kararı gereği iş durdurulmak zorunda kalındı. Yüklenicinin işinin mahkeme kararı ile durdurulması; Temmuz, Ağustos aylarında Antalya’mız için hayati önem arz eden bir durumdur. Günlük ortalama 75 adet arıza yaparken mahkeme kararına istinaden firmanın 12 adet ekibi sahadan çekilmek zorunda kalındı” şeklinde bilgi verdi.

2 BİN ADET BİRİKMİŞ SU ARIZASI

ASAT Genel Müdürlüğü’nün 24 Temmuz’da ikinci bir ihale yaptığını ve itiraz olmazsa yeni firmanın 16 Ağustos’ta işe başlayacağını söyleyen yetkili, “ASAT’ın yüklenici firmanın personelinden mahrum kalarak, sadece kendi elemanları ile çalışması 2 bin adet birikmiş su arızası demek oluyor. Bu durum oluşan su kayıplarından kaynaklı şehir merkezinin bazı bölgelerinin susuz kalması riski ile karşı karşıya kalması anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

MÜDAHALE EDİLMEYEN ARIZA YOK

Gelen arıza ihbarını 24 saat içinde yapan ve ortalama 170 arızaya müdahale eden su arıza servisinin acil eylem planı yaptığını belirten ASAT yetkilisi, “Toplam 17 olan ekip sayısını başka birimlerden de eleman çekerek 21 adede çıkardık. Gece saat 21.00’e kadar mesai yaparak, hafta sonları da nöbetçi ekiplerin tamamı çalıştırılarak bu yaz günlerinde vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çaba harcıyoruz. 16 Ağustos’tan sonra itiraz gelmezse normal çalışma düzenine geçilecek. ASAT Su Arıza çalışanları 7 gün 24 saat esaslı, mesai mefhumu gözetmeksizin, ailelerine dahi gerekli vakti ayıramadan her zaman özveri ile çalışmaktadır. Antalya’mızda 185 Alo ASAT’ı arayıp kayıt yaptıran vatandaşlarımızın 24 saati geçip de müdahale edilmeyen, sorunu çözülmeyen bir MBS (Müşteri Bilgi Sistemi) kaydı bulunmamaktadır. Bu durum bu kadar büyük ve geniş bir coğrafya da hizmet veren ASAT ekiplerinin çok büyük bir başarısıdır” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.