ASMEK baltalandı

GÜNDEM 03.09.2019 - 16:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

ASMEK baltalandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan ASMEK krizi Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen görevlendirme protokolü imzalamamasından dolayı çözülemedi. ASMEK’te artık sadece sanat ve hobi kursları verilecek

haberimizvar.net 2005 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzalanan yaklaşık 300 öğretmeni kapsayan sözleşme bu yıl yenilenmediği için kriz yaşanmıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ASMEK’lere sözleşmeli öğretmen protokol imzalamaması üzerine devreye girerek, çözüm odaklı görüşmelere başlamıştı. ÇÖZÜM GETİRMEDİLER Böcek’in devreye girmesine karşın kriz çözülemedi. 32 kurs merkezinde 246 bin kursiyerin, 10 bin 387 kurs ve 671 branşta hizmet veren ASMEK’te kayıtlar başlamasına rağmen öğretmen olmamasından dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi karar aldı. MESLEK EDİNME KURSLARI İPTAL Karara göre; ASMEK’e kayıtlar sadece sanat ve hobi kursları için alınmaya başlayacak. Meslek edinme kurslarının iptal edinmesinden dolayı bu kurslarla ilgili kayıtlar kabul edilmeyecek. Sanat ve hobi kursları tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika yerine katılım belgesi verilecek. MAAŞLAR BÜYÜKŞEHİR’DEN Öte yandan, yeni sistemde usta öğretici maaşları Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek. Öte yandan, krizle ilgili gelişmeler yaşanırken www.haberimizvar.net ‘te haberi okuyan emekli eğitimciler ve daha önce ASMEK’ler eğitim ya da görev almış kişiler gönüllü olarak ders vereceklerini açıklamış ve seferberlik çağrısı yapmıştı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan ASMEK krizi Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen görevlendirme protokolü imzalamamasından dolayı çözülemedi. ASMEK’te artık sadece sanat ve hobi kursları verilecek

haberimizvar.net 2005 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzalanan yaklaşık 300 öğretmeni kapsayan sözleşme bu yıl yenilenmediği için kriz yaşanmıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ASMEK’lere sözleşmeli öğretmen protokol imzalamaması üzerine devreye girerek, çözüm odaklı görüşmelere başlamıştı.

ÇÖZÜM GETİRMEDİLER

Böcek’in devreye girmesine karşın kriz çözülemedi. 32 kurs merkezinde 246 bin kursiyerin, 10 bin 387 kurs ve 671 branşta hizmet veren ASMEK’te kayıtlar başlamasına rağmen öğretmen olmamasından dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi karar aldı.

MESLEK EDİNME KURSLARI İPTAL

Karara göre; ASMEK’e kayıtlar sadece sanat ve hobi kursları için alınmaya başlayacak. Meslek edinme kurslarının iptal edinmesinden dolayı bu kurslarla ilgili kayıtlar kabul edilmeyecek. Sanat ve hobi kursları tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika yerine katılım belgesi verilecek.

MAAŞLAR BÜYÜKŞEHİR’DEN

Öte yandan, yeni sistemde usta öğretici maaşları Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek. Öte yandan, krizle ilgili gelişmeler yaşanırken www.haberimizvar.net ‘te haberi okuyan emekli eğitimciler ve daha önce ASMEK’ler eğitim ya da görev almış kişiler gönüllü olarak ders vereceklerini açıklamış ve seferberlik çağrısı yapmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.