ASMEK’ten 308 kişi çıkarıldı

31.10.2019 - 15:11, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

ASMEK’ten 308 kişi çıkarıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sanat ve mesleki eğitim kurslarında (ASMEK) çalışan 308 birim yöneticisi, büro personeli, temizlik ve güvenlik görevlisinin iş akdine, Teftiş Kurulu raporuyla son verildi.

haberimizvar.net Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’ndan (ASMEK) 308 kişinin iş akdine son verildiği öğrenildi. ASMEK’te saat ücreti karşılığı çalışan birim yöneticisi, büro personeli, temizlik ve güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 308 kişiye iş akitlerinin sona erdirildiği bugün telefonla belediyeye çağırılarak bildirildi. Bazı personelin tebligatı imzalamamakta direndiği ileri sürüldü. TEFTİŞ KURULU RAPORUYLA Personele ulaştırılan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şerafettin Sayar imzalı tebligatta, “Belediyemizde saat ücreti karşılığı olarak istihdam edildiğiniz halde derse girme şartlarını taşımadığınız ve birim personeli olarak görev yaptığınız görülmüştür. Belediyemiz Teftiş Kurulu Başkanlığının 16 Ekim 2019 tarih ve 84848 esas sayılı Yaygın Eğitim Uygulamaları hakkında yürüttüğü inceleme ve soruşturma raporunda, ‘Derse girmeyen yönetici, büro, temizlik personeli, güvenlik görevlisi ve yardımcı personelin ders ücreti karşılığında görevlendirilmesinin mevzuata uygun olmadığı’ ve yasal olmayan bu uygulamaya son verilmesi istenildiğinden 31 Ekim 2019 tarihi itibarıyla iş akdiniz feshedilmiştir” denildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sanat ve mesleki eğitim kurslarında (ASMEK) çalışan 308 birim yöneticisi, büro personeli, temizlik ve güvenlik görevlisinin iş akdine, Teftiş Kurulu raporuyla son verildi.

haberimizvar.net Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’ndan (ASMEK) 308 kişinin iş akdine son verildiği öğrenildi. ASMEK’te saat ücreti karşılığı çalışan birim yöneticisi, büro personeli, temizlik ve güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 308 kişiye iş akitlerinin sona erdirildiği bugün telefonla belediyeye çağırılarak bildirildi. Bazı personelin tebligatı imzalamamakta direndiği ileri sürüldü.

TEFTİŞ KURULU RAPORUYLA

Personele ulaştırılan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şerafettin Sayar imzalı tebligatta, “Belediyemizde saat ücreti karşılığı olarak istihdam edildiğiniz halde derse girme şartlarını taşımadığınız ve birim personeli olarak görev yaptığınız görülmüştür. Belediyemiz Teftiş Kurulu Başkanlığının 16 Ekim 2019 tarih ve 84848 esas sayılı Yaygın Eğitim Uygulamaları hakkında yürüttüğü inceleme ve soruşturma raporunda, ‘Derse girmeyen yönetici, büro, temizlik personeli, güvenlik görevlisi ve yardımcı personelin ders ücreti karşılığında görevlendirilmesinin mevzuata uygun olmadığı’ ve yasal olmayan bu uygulamaya son verilmesi istenildiğinden 31 Ekim 2019 tarihi itibarıyla iş akdiniz feshedilmiştir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.