Aspendos Festivali’ni ne hale getirdiler? Sadece 1 uluslararası gösteri var

KÜLTÜR 17.08.2019 - 17:56, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Aspendos Festivali’ni ne hale getirdiler? Sadece 1 uluslararası gösteri var

Bir zamanlar dünyanın saygın festivalleri arasında yer alan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali her sene biraz daha çaptan düşüyor. Bu sene yapılacak 26’ncı festivale yurtdışından sadece bir topluluk katılacak

haberimizvar.net Avrupa’nın saygın kuruluşları arasında olan Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) kabul edilen sayılı etkinliklerden olan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali iyice çaptan düştü. Her sene uluslararası katılımın azaldığı festivalde bu sene sadece Viyana Devlet Opera ve Balesi Birliği’nin sahneleyeceği ‘Kuğu Gölü’ yer alıyor. Bu sene 1-18 Eylül tarihleri arasında Aspendos Antik Tiyatrosu’nda 26’ncısı yapılacak olan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin programı yayınlandı. 4-5 Eylül tarihlerinin boş bırakıldığı festivalde Türkiye’den İstanbul Devlet Opera ve Balesi ‘Carmen’i, Antalya Devlet Opera ve Balesi ‘Aida’yı, Ankara Devlet Opera ve Balesi ‘Troya’yı, sahneleyecek. Festivalin son günü olan 18 Eylül gecesi yapılacak gala konserinde ise Antalya Devlet Opera ve Balesi sahne alacak. GENEL MÜDÜRÜN VİYANA KONTRATI Opera ve bale çevrelerinden alınan bilgiye göre festivaldeki tek ‘uluslararası’ katılım olacak olan Viyana Devlet Opera ve Balesi Birliği de, Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Murat Karahan’ın kişisel girişimleriyle sağlandı. Viyana Devlet Opera ve Balesi Birliği ile kontratı olan ‘tenor’ Murat Karahan’ın bu topluluğun çeşitli konserlerinde sahne aldığını aktaran kaynaklar, boş bırakılan 4-5 Eylül tarihini ünlü bir ekiple doldurmanın da artık mümkün olmadığını belirtti. Bu tür uluslararası etkinlikler için görüşmelerin en az 2 yıl önce başladığını, kontratın da en geç 1 yıl önce imzalandığını belirten opera ve bale çevreleri, festivalin saygınlığının her geçen sene daha da düştüğünü vurguladı.
Bir zamanlar dünyanın saygın festivalleri arasında yer alan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali her sene biraz daha çaptan düşüyor. Bu sene yapılacak 26’ncı festivale yurtdışından sadece bir topluluk katılacak

haberimizvar.net Avrupa’nın saygın kuruluşları arasında olan Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) kabul edilen sayılı etkinliklerden olan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali iyice çaptan düştü. Her sene uluslararası katılımın azaldığı festivalde bu sene sadece Viyana Devlet Opera ve Balesi Birliği’nin sahneleyeceği ‘Kuğu Gölü’ yer alıyor. Bu sene 1-18 Eylül tarihleri arasında Aspendos Antik Tiyatrosu’nda 26’ncısı yapılacak olan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin programı yayınlandı. 4-5 Eylül tarihlerinin boş bırakıldığı festivalde Türkiye’den İstanbul Devlet Opera ve Balesi ‘Carmen’i, Antalya Devlet Opera ve Balesi ‘Aida’yı, Ankara Devlet Opera ve Balesi ‘Troya’yı, sahneleyecek. Festivalin son günü olan 18 Eylül gecesi yapılacak gala konserinde ise Antalya Devlet Opera ve Balesi sahne alacak.

GENEL MÜDÜRÜN VİYANA KONTRATI

Opera ve bale çevrelerinden alınan bilgiye göre festivaldeki tek ‘uluslararası’ katılım olacak olan Viyana Devlet Opera ve Balesi Birliği de, Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Murat Karahan’ın kişisel girişimleriyle sağlandı. Viyana Devlet Opera ve Balesi Birliği ile kontratı olan ‘tenor’ Murat Karahan’ın bu topluluğun çeşitli konserlerinde sahne aldığını aktaran kaynaklar, boş bırakılan 4-5 Eylül tarihini ünlü bir ekiple doldurmanın da artık mümkün olmadığını belirtti. Bu tür uluslararası etkinlikler için görüşmelerin en az 2 yıl önce başladığını, kontratın da en geç 1 yıl önce imzalandığını belirten opera ve bale çevreleri, festivalin saygınlığının her geçen sene daha da düştüğünü vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.