Aspendos'ta festival zamanı

EKONOMİ 11.09.2022 - 19:42, Güncelleme: 11.09.2022 - 19:42
 

Aspendos'ta festival zamanı

Antalya'da bu yıl 29'uncusu gerçekleşen 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin açılışı, Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Aıda operasıyla yapıldı.

haberimizvar.net- Antalya'nın Serik İlçesi'nndeki Aspendos Tiyatrosu'da gerçekleşen gösteri yoğun oldu. Festivalin ilk eseri dünyaca ünlü besteci Giuseppe Verdi'nin Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida'nın imkânsız aşkını anlatan 'Aıda' oldu. Bu yıl yabancı ülkelerin yer almadığı, sadece Ankara, Antalya, İstanbul ile İzmir opera ve bale müdürlüklerinin eserlerinin sergileneceği festival takvimi şöyle: 14 Eylül Çarşamba: -İzmir Devlet Opera ve Balesi (LA TRAVIATA Operası) 17 Eylül Cumartesi: -İstanbul Devlet Opera ve Balesi (DON QUIXOTE Balesi) 21 Eylül Çarşamba: -Antalya Devlet Opera ve Balesi (CARMINA BURANA Sahne Kantatı) 25 Eylül Pazar: -Antalya Devlet Opera ve Balesi (GALA Konseri)
Antalya'da bu yıl 29'uncusu gerçekleşen 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin açılışı, Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Aıda operasıyla yapıldı.

haberimizvar.net- Antalya'nın Serik İlçesi'nndeki Aspendos Tiyatrosu'da gerçekleşen gösteri yoğun oldu. Festivalin ilk eseri dünyaca ünlü besteci Giuseppe Verdi'nin Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida'nın imkânsız aşkını anlatan 'Aıda' oldu. Bu yıl yabancı ülkelerin yer almadığı, sadece Ankara, Antalya, İstanbul ile İzmir opera ve bale müdürlüklerinin eserlerinin sergileneceği festival takvimi şöyle:

14 Eylül Çarşamba:

-İzmir Devlet Opera ve Balesi (LA TRAVIATA Operası)

17 Eylül Cumartesi:

-İstanbul Devlet Opera ve Balesi (DON QUIXOTE Balesi)

21 Eylül Çarşamba:

-Antalya Devlet Opera ve Balesi (CARMINA BURANA Sahne Kantatı)

25 Eylül Pazar:

-Antalya Devlet Opera ve Balesi (GALA Konseri)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.