AÜ, 'Dijital Ekonomi' için uluslararası sahada

GÜNDEM 16.09.2020 - 14:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

AÜ, 'Dijital Ekonomi' için uluslararası sahada

AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) Doç. Dr. Nusret Demir'in içerisinde yer aldığı 'Dijital Ekonominin Özendirilmesi İçin Yer Gözlem Teknolojileri' adlı proje, Avrupa Birliği Erasmus+ Yüksek Öğrenimde Kapasite Geliştirme çağrısı kapsamında 276 projeden ilk 34 proje arasında yer alarak, toplam 990 bin 667 Euro bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.

haberimizvar.net-AÜ Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret Demir'in partner olarak yer aldığı, Atina Ulusal Teknik Üniversitesi yürütücülüğünde, Yunanistan'dan Batı Attika Üniversitesi ve Selanik Aristoteles Üniversitesi'nin de partner olarak katkı sağlayacağı, Ürdün ve Cezayir'den 3'er yararlanıcı yükseköğrenim kurumunun yer aldığı 'Dijital Ekonominin Özendirilmesi İçin Yer Gözlem Teknolojileri: EaRthObservation Tools forthepromotion of DigITalEconomy' adlı toplam 990 bin 667 Euro bütçeli proje, Avrupa Birliği Erasmus+ Yüksek Öğrenimde Kapasite Geliştirme çağrısı kapsamında toplam 276 projeden ilk 34 proje arasında yer alarak desteklenmeye hak kazandı. Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Nusret Demir, şu bilgileri verdi: "Proje ile özellikle pandemi süreci ile hayatımıza giren dijital ekonomi modelini, bu alanda zayıf olan Güney Akdeniz ve Arap ülkeleri örneğinde, yüksek eğitimde gerçekleştirilecek kapasite artırımı faaliyetleri ile geliştirmek amaçlanmaktadır. Nitekim ilgili ülkelerde ekonomi hizmet sektörü ve petrol-doğal gaz etrafında yapılanmaktadır, ar-ge ve inovatif uygulamaların pazarlandığı bir ticari ortam oldukça kısıtlıdır. Bu amaçla, bu proje ile dijital ekonominin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için uzaktan algılama ile yer gözlem uygulamaları ve araçlarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Çünkü Birleşmiş Milletler'in de belirlediği sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yüzde 90'ına yakını yer gözlem uygulamaları ile desteklenebilmektedir." Aü'nün bu proje ile sağlayacağı bütçe ile uzaktan algılama alanında araştırma ve eğitimini daha da iyileştirebileceğini belirten Doç. Dr. Demir, “Ayrıca tecrübeler diğer partner ülkelerle paylaşılacak, dijital ekonominin yaygınlaştırılması için geliştirilecek stratejilerden ülkemiz de faydalanabilecek, uzaktan algılama, dijital ekonomi ve uluslararası bilimsel alanda tanınırlığını arttıracaktır" dedi.
AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) Doç. Dr. Nusret Demir'in içerisinde yer aldığı 'Dijital Ekonominin Özendirilmesi İçin Yer Gözlem Teknolojileri' adlı proje, Avrupa Birliği Erasmus+ Yüksek Öğrenimde Kapasite Geliştirme çağrısı kapsamında 276 projeden ilk 34 proje arasında yer alarak, toplam 990 bin 667 Euro bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.

haberimizvar.net-AÜ Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret Demir'in partner olarak yer aldığı, Atina Ulusal Teknik Üniversitesi yürütücülüğünde, Yunanistan'dan Batı Attika Üniversitesi ve Selanik Aristoteles Üniversitesi'nin de partner olarak katkı sağlayacağı, Ürdün ve Cezayir'den 3'er yararlanıcı yükseköğrenim kurumunun yer aldığı 'Dijital Ekonominin Özendirilmesi İçin Yer Gözlem Teknolojileri: EaRthObservation Tools forthepromotion of DigITalEconomy' adlı toplam 990 bin 667 Euro bütçeli proje, Avrupa Birliği Erasmus+ Yüksek Öğrenimde Kapasite Geliştirme çağrısı kapsamında toplam 276 projeden ilk 34 proje arasında yer alarak desteklenmeye hak kazandı.

Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Nusret Demir, şu bilgileri verdi:

"Proje ile özellikle pandemi süreci ile hayatımıza giren dijital ekonomi modelini, bu alanda zayıf olan Güney Akdeniz ve Arap ülkeleri örneğinde, yüksek eğitimde gerçekleştirilecek kapasite artırımı faaliyetleri ile geliştirmek amaçlanmaktadır. Nitekim ilgili ülkelerde ekonomi hizmet sektörü ve petrol-doğal gaz etrafında yapılanmaktadır, ar-ge ve inovatif uygulamaların pazarlandığı bir ticari ortam oldukça kısıtlıdır. Bu amaçla, bu proje ile dijital ekonominin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için uzaktan algılama ile yer gözlem uygulamaları ve araçlarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Çünkü Birleşmiş Milletler'in de belirlediği sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yüzde 90'ına yakını yer gözlem uygulamaları ile desteklenebilmektedir."

Aü'nün bu proje ile sağlayacağı bütçe ile uzaktan algılama alanında araştırma ve eğitimini daha da iyileştirebileceğini belirten Doç. Dr. Demir, “Ayrıca tecrübeler diğer partner ülkelerle paylaşılacak, dijital ekonominin yaygınlaştırılması için geliştirilecek stratejilerden ülkemiz de faydalanabilecek, uzaktan algılama, dijital ekonomi ve uluslararası bilimsel alanda tanınırlığını arttıracaktır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.