AÜ Teknoloji Ofisi'ne TÜBİTAK'tan destek

YEREL 13.04.2020 - 15:48, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

AÜ Teknoloji Ofisi'ne TÜBİTAK'tan destek

Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Akdeniz TTO) TÜBİTAK 1513 'Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı' projesi kapsamında destek almaya hak kazanan beş teknoloji transfer ofisinden biri oldu.

haberimizvar.net-Teknoloji Transfer Ofislerine (TTO) yönelik TÜBİTAK tarafından sağlanan en kapsamlı program olan TÜBİTAK-1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı ile 6 yıl boyunca fon almaya hak kazanan Akdeniz TTO, desteğe başvuran 21 üniversite teknoloji transfer ofisi arasında kazanan beş TTO'dan biri olma başarısını gösterdi. KAYNAKLAR ÜNİVERSİTEYE Teknoloji Transfer Ofislerine yönelik Türkiye'nin en prestijli projesini Akdeniz Üniversitesi'ne kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu söyleyen Akdeniz TTO Müdürü Doç. Dr. Olgun Kitapcı, “Aldığımız bu destekle girişimci ekosistemde daha güçlü ve cesur adımlar atacağız. Akademik bilgiyi ekonomiye kazandırmak için daha fazla üniversite-sanayi işbirlikleri yapacağız. Daha fazla ticarileştirme yapacağız. Bölgedeki teknoloji geliştirme bölgelerinde bulunan şirketlerin kapasitesini artırmak için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca kurumsal kapasiteyi artıracak ulusal ve uluslararası kaynakları üniversitemize çekeceğiz" dedi. DESTEKLEME MEKANİZMASI Akdeniz TTO'nun 2015 yılında TR61 Bölgesinde TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme mekanizmalarından yararlanmaya hak kazanan ilk TTO olduğunu ifade eden Doç. Dr. Olgun Kitapcı, ayrıca 2018 yılından itibaren TÜBİTAK adına yenilikçi iş fikirlerini değerlendiren, geliştiren ve iş planına dönüştüren BİGG Uygulayıcı Kuruluşu 'BİGG Akdeniz' programı ile teknoloji girişimcilerine hizmet vermeye devam ettiklerini aktardı. ÖNEMLİ KAZANIMLAR Bu desteklerin gerek Akdeniz Üniversitesi gerekse Akdeniz Bölgesi için önemli kazanımlar olduğunu ifade eden Doç. Dr. Kitapcı,“Daha iyisini yapacak yetkinliğe, bu yetkinliğe sahip insan gücüne ve bize destek olan başta rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Ünal olmak üzere güçlü bir yönetime sahibiz. Bu başarının kazanılmasına katkı sağlayan ve destekleyen başta üniversite yönetimi olmak üzere akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz, bölge sanayicilerimiz ve ulusal, uluslararası camiadaki tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz" diye konuştu. 
Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Akdeniz TTO) TÜBİTAK 1513 'Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı' projesi kapsamında destek almaya hak kazanan beş teknoloji transfer ofisinden biri oldu.

haberimizvar.net-Teknoloji Transfer Ofislerine (TTO) yönelik TÜBİTAK tarafından sağlanan en kapsamlı program olan TÜBİTAK-1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı ile 6 yıl boyunca fon almaya hak kazanan Akdeniz TTO, desteğe başvuran 21 üniversite teknoloji transfer ofisi arasında kazanan beş TTO'dan biri olma başarısını gösterdi.

KAYNAKLAR ÜNİVERSİTEYE

Teknoloji Transfer Ofislerine yönelik Türkiye'nin en prestijli projesini Akdeniz Üniversitesi'ne kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu söyleyen Akdeniz TTO Müdürü Doç. Dr. Olgun Kitapcı, “Aldığımız bu destekle girişimci ekosistemde daha güçlü ve cesur adımlar atacağız. Akademik bilgiyi ekonomiye kazandırmak için daha fazla üniversite-sanayi işbirlikleri yapacağız. Daha fazla ticarileştirme yapacağız. Bölgedeki teknoloji geliştirme bölgelerinde bulunan şirketlerin kapasitesini artırmak için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca kurumsal kapasiteyi artıracak ulusal ve uluslararası kaynakları üniversitemize çekeceğiz" dedi.

DESTEKLEME MEKANİZMASI

Akdeniz TTO'nun 2015 yılında TR61 Bölgesinde TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme mekanizmalarından yararlanmaya hak kazanan ilk TTO olduğunu ifade eden Doç. Dr. Olgun Kitapcı, ayrıca 2018 yılından itibaren TÜBİTAK adına yenilikçi iş fikirlerini değerlendiren, geliştiren ve iş planına dönüştüren BİGG Uygulayıcı Kuruluşu 'BİGG Akdeniz' programı ile teknoloji girişimcilerine hizmet vermeye devam ettiklerini aktardı.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR

Bu desteklerin gerek Akdeniz Üniversitesi gerekse Akdeniz Bölgesi için önemli kazanımlar olduğunu ifade eden Doç. Dr. Kitapcı,“Daha iyisini yapacak yetkinliğe, bu yetkinliğe sahip insan gücüne ve bize destek olan başta rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Ünal olmak üzere güçlü bir yönetime sahibiz. Bu başarının kazanılmasına katkı sağlayan ve destekleyen başta üniversite yönetimi olmak üzere akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz, bölge sanayicilerimiz ve ulusal, uluslararası camiadaki tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.