Avukatlık ücretlerine KDV indirimi geldi

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.10.2019 - 11:54, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Avukatlık ücretlerine KDV indirimi geldi

Bugünkü Resmi Gazete’de bazı davalardaki avukatlık hizmetlerindeki KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirildiği yayımlandı

haberimizvar.net Aile mahkemeleri, tüketici mahkemeleri ve çocuk mahkemelerinin görev alanına giren davalar ve işler ile vesayet davaları ve iş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabuluculuk ile bunlara bağlı icra takipleri kapsamında verilen avukatlık hizmetlerindeki KDV oranının tespitine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı KARARDA DEĞİŞİKLİK Buna göre söz konusu davalarda avukatlık hizmetlerindeki KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. alanlardaki avukatlık hizmetlerinde Katma Değer Vergisi (KDV) oranının tespitine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karar ile mal ve hizmetlerde uygulanacak KDV oranlarının tespitine ilişkin kararda değişiklik yapıldı. HANGİ DAVALAR? Buna göre, aile mahkemeleri, tüketici mahkemeleri ve çocuk mahkemelerinin görev alanına giren davalar ve işler, vesayet davaları ve işleri; bu davalara bağlı kanun yolları, iş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabuluculuk ile bunlara bağlı ilamlı icra takipleri kapsamında verilen avukatlık hizmetlerindeki KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü.
Bugünkü Resmi Gazete’de bazı davalardaki avukatlık hizmetlerindeki KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirildiği yayımlandı

haberimizvar.net Aile mahkemeleri, tüketici mahkemeleri ve çocuk mahkemelerinin görev alanına giren davalar ve işler ile vesayet davaları ve iş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabuluculuk ile bunlara bağlı icra takipleri kapsamında verilen avukatlık hizmetlerindeki KDV oranının tespitine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı

KARARDA DEĞİŞİKLİK

Buna göre söz konusu davalarda avukatlık hizmetlerindeki KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. alanlardaki avukatlık hizmetlerinde Katma Değer Vergisi (KDV) oranının tespitine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karar ile mal ve hizmetlerde uygulanacak KDV oranlarının tespitine ilişkin kararda değişiklik yapıldı.

HANGİ DAVALAR?

Buna göre, aile mahkemeleri, tüketici mahkemeleri ve çocuk mahkemelerinin görev alanına giren davalar ve işler, vesayet davaları ve işleri; bu davalara bağlı kanun yolları, iş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabuluculuk ile bunlara bağlı ilamlı icra takipleri kapsamında verilen avukatlık hizmetlerindeki KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.