Babacan’ın Partisi DEVA’da bir Antalyalı

SİYASET 09.03.2020 - 13:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Babacan’ın Partisi DEVA’da bir Antalyalı

AKP’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) resmen kuruldu. 90 kişilik kurucular listesinde eski BAİB Başkanı Antalya’dan Mustafa Satıcı yer aldı

haberimizvar.net-Babacan ve arkadaşlarının çalışmalarını aylardır yürüttükleri yeni parti resmen kuruldu. Partinin adı "Demokrasi ve Atılım Partisi" olarak kesinleşti. Partinin kısaltılmış adı "DEVA" olarak belirlendi. Eski AKP milletvekili Mehmet Emin Ekmen başkanlığındaki heyet, kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdi. Partinin 90 kişilik kurucular kurulunda, AKP’den ayrılan eski bakanlar Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Selma Aliye Kavaf yer aldı. DEVA, AKP’den ayrılan Mustafa Yeneroğlu’nun da listede yer almasıyla, TBMM’de de temsil edilmiş olacak. Listede, çok sayıda eski eski AKP’li vekil, akademisyen, hukukçu yer aldı. Listede yazar Gülay Göktürk, ülkücü gelenekten gelen, Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından MHP’de liderlik yarışına girip kaybeden Ramiz Ongun, eski Mazlum Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecenin en kritik isimlerinden eski Korgeneral Mehmet Şanver, KAGİDER’in kurucularından, oyuncu Yılmaz Erdoğan’ın eski eşi Sanem Oktar gibi isimler yer aldı. Kurucular kurulu listesindeki 90 isimden 27’sinin kadın, 16’sı genç. Kadın ve genç sayısı listenin yüzde 50’sini oluşturuyor.     Antalya'dan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu eski Başkanı Başkanı Mustafa Satıcı'nın kurucular kurulü üyesi oldu.
AKP’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) resmen kuruldu. 90 kişilik kurucular listesinde eski BAİB Başkanı Antalya’dan Mustafa Satıcı yer aldı

haberimizvar.net-Babacan ve arkadaşlarının çalışmalarını aylardır yürüttükleri yeni parti resmen kuruldu. Partinin adı "Demokrasi ve Atılım Partisi" olarak kesinleşti. Partinin kısaltılmış adı "DEVA" olarak belirlendi. Eski AKP milletvekili Mehmet Emin Ekmen başkanlığındaki heyet, kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdi. Partinin 90 kişilik kurucular kurulunda, AKP’den ayrılan eski bakanlar Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Selma Aliye Kavaf yer aldı. DEVA, AKP’den ayrılan Mustafa Yeneroğlu’nun da listede yer almasıyla, TBMM’de de temsil edilmiş olacak. Listede, çok sayıda eski eski AKP’li vekil, akademisyen, hukukçu yer aldı. Listede yazar Gülay Göktürk, ülkücü gelenekten gelen, Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından MHP’de liderlik yarışına girip kaybeden Ramiz Ongun, eski Mazlum Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecenin en kritik isimlerinden eski Korgeneral Mehmet Şanver, KAGİDER’in kurucularından, oyuncu Yılmaz Erdoğan’ın eski eşi Sanem Oktar gibi isimler yer aldı. Kurucular kurulu listesindeki 90 isimden 27’sinin kadın, 16’sı genç. Kadın ve genç sayısı listenin yüzde 50’sini oluşturuyor.

 

 

Antalya'dan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu eski Başkanı Başkanı Mustafa Satıcı'nın kurucular kurulü üyesi oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.