Balık: Atatürk’ün mirasına göz dikmekten vazgeçin!

GÜNDEM 20.02.2020 - 15:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Balık: Atatürk’ün mirasına göz dikmekten vazgeçin!

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, yayınladığı yazılı açıklamada “Atatürk’ün mirasına ve İş Bankası hisselerine göz dikmekten vazgeçin!” ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net-Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık , açıklamasında şunları kaydetti. “AKP iktidarı ekonomik sorunları ve halkın öfkesini bastırmak için İş Bankası’nı istiyor! CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleri, kullanılamayan hisseler, her hangi bir geliri de olmamasına karşılık AKP iktidarı tarafından bu hisselerde değişiklik yapılmak istenmektedir. Atatürk’ün vasiyetnamesiyle CHP’nin de maddi bir çıkar sağlamaksızın İş Bankası yönetim kuruluna 4 üye vermesi, sembolik hisselere sahip olması kamuoyunun bilgisi dahilindedir. ATATÜRK’ÜN MİRASI Bilindiği üzere CHP denetimiyle Atatürk, İş Bankası’ndaki hisselerinden her yıl yarı yarıya Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumuna ödenmesini istedi.  AKP iktidar tıpkı 1950’li yıllarda Menderes, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası Kenan Evren yönetimi Atatürk’ün vasiyetini çiğnemek için her şeyi yapmaktadır.  AKP iktidarı, CHP’li isimler yerini AKP’li isimler almasını istiyor. Vakıf Bank, Halk Bank, Ziraat Bankası gibi olmasını istiyor. İş Bankasına göz dikerek sıcak para akışı kesilen iktidar buradan kaynak yaratmak istemektedir.  Kamu bankaları, AKP iktidarının her sıkıştığında devreye girdi ve onun istediği doğrultuda kararlar almak zorunda kaldı. Bunun sonucunda kamu bankaları sürekli görev zararı açıkladılar.  AKP iktidarı, İş Bankası’nı da bu şekilde olmasını istemektedir.”  
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, yayınladığı yazılı açıklamada “Atatürk’ün mirasına ve İş Bankası hisselerine göz dikmekten vazgeçin!” ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net-Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık , açıklamasında şunları kaydetti. “AKP iktidarı ekonomik sorunları ve halkın öfkesini bastırmak için İş Bankası’nı istiyor! CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleri, kullanılamayan hisseler, her hangi bir geliri de olmamasına karşılık AKP iktidarı tarafından bu hisselerde değişiklik yapılmak istenmektedir. Atatürk’ün vasiyetnamesiyle CHP’nin de maddi bir çıkar sağlamaksızın İş Bankası yönetim kuruluna 4 üye vermesi, sembolik hisselere sahip olması kamuoyunun bilgisi dahilindedir.

ATATÜRK’ÜN MİRASI

Bilindiği üzere CHP denetimiyle Atatürk, İş Bankası’ndaki hisselerinden her yıl yarı yarıya Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumuna ödenmesini istedi.  AKP iktidar tıpkı 1950’li yıllarda Menderes, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası Kenan Evren yönetimi Atatürk’ün vasiyetini çiğnemek için her şeyi yapmaktadır.  AKP iktidarı, CHP’li isimler yerini AKP’li isimler almasını istiyor. Vakıf Bank, Halk Bank, Ziraat Bankası gibi olmasını istiyor. İş Bankasına göz dikerek sıcak para akışı kesilen iktidar buradan kaynak yaratmak istemektedir.  Kamu bankaları, AKP iktidarının her sıkıştığında devreye girdi ve onun istediği doğrultuda kararlar almak zorunda kaldı. Bunun sonucunda kamu bankaları sürekli görev zararı açıkladılar.  AKP iktidarı, İş Bankası’nı da bu şekilde olmasını istemektedir.”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.