Balık’tan gazetecilere destek

GÜNDEM 09.03.2020 - 13:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Balık’tan gazetecilere destek

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Odatv ve yürekli gazetecileri susturma girişimlerini kınadıklarını söyledi.

habermizvar.net- Mehmet Balık’tan gazetecilerin tutuklanması ve odatv’nin kapatılmasına tepki geldi. AKP iktidarının, düşüncelerini ve tutumunu beğenmediği herkesi susturmak istediğini belirten Balık, muhalif düşünce ve eylemlere tahammülsüzlüğün devam ettiğini söyledi. Balık, “Yürekli bir karşı duruş ortaya koyan oda tv ve oda tv’yi yaratan namuslu gazetecilerin susturulma girişimine karşı duruyoruz. Türkiye’de basın özgürlüğünün ve gazetecilerin nasıl ağır bir saldırı altında olduğunu bir kez daha göstermiştir.  Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu gazetecilik yaptıkları için bir kez daha tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel’in tutuklanarak cezaevine gönderilmesini kabul etmiyoruz” dedi. Halkın haber alma özgürlüğüne yönelik sorumluluğunu yerine getiren gazetecilerin iktidar tarafından hedef gösterildiğini kaydeden Balık, “İşten çıkarılma tehdidi, fiziksel saldırılar, haklarında açılan davalar, soruşturmalar, gözaltılar ve tutuklamalar ile susturulmaya çalışılmaktadır.  Kamuoyu adına toplumu bilgilendirme ve iktidarı denetleme görevini yürüten özgür basına siyasal iktidar susmayı dayatmaktadır. Gazetecilik suç değil kamusal bir görevdir. Gazeteciler halkın gerçekleri öğrenebilmesinin güvencesidir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; medya üzerindeki tüm baskılara, sindirmelere, kapatmalara rağmen cezaevlerine atılmayı göğüsleyen,  gerçeğin peşinde giden ODA TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel’in gazetecilik yaptıkları için yargı eliyle susturulmak istenmesini kabul etmiyoruz, derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu. 
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Odatv ve yürekli gazetecileri susturma girişimlerini kınadıklarını söyledi.

habermizvar.net- Mehmet Balık’tan gazetecilerin tutuklanması ve odatv’nin kapatılmasına tepki geldi. AKP iktidarının, düşüncelerini ve tutumunu beğenmediği herkesi susturmak istediğini belirten Balık, muhalif düşünce ve eylemlere tahammülsüzlüğün devam ettiğini söyledi. Balık, “Yürekli bir karşı duruş ortaya koyan oda tv ve oda tv’yi yaratan namuslu gazetecilerin susturulma girişimine karşı duruyoruz. Türkiye’de basın özgürlüğünün ve gazetecilerin nasıl ağır bir saldırı altında olduğunu bir kez daha göstermiştir.  Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu gazetecilik yaptıkları için bir kez daha tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel’in tutuklanarak cezaevine gönderilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Halkın haber alma özgürlüğüne yönelik sorumluluğunu yerine getiren gazetecilerin iktidar tarafından hedef gösterildiğini kaydeden Balık, “İşten çıkarılma tehdidi, fiziksel saldırılar, haklarında açılan davalar, soruşturmalar, gözaltılar ve tutuklamalar ile susturulmaya çalışılmaktadır.  Kamuoyu adına toplumu bilgilendirme ve iktidarı denetleme görevini yürüten özgür basına siyasal iktidar susmayı dayatmaktadır. Gazetecilik suç değil kamusal bir görevdir. Gazeteciler halkın gerçekleri öğrenebilmesinin güvencesidir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; medya üzerindeki tüm baskılara, sindirmelere, kapatmalara rağmen cezaevlerine atılmayı göğüsleyen,  gerçeğin peşinde giden ODA TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel’in gazetecilik yaptıkları için yargı eliyle susturulmak istenmesini kabul etmiyoruz, derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.