Başka bir okul mümkün

GÜNDEM 29.09.2019 - 14:47, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Başka bir okul mümkün

Antalya Başka Bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifi üyeleri, şefkatli ve şiddetsiz bir iletişim dili kurmak için atölye çalışması yaptı

HABERİMİZ VAR – Antalya Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Eğitim Kooperatifi üyeleri şefkatli iletişim kurma niyetiyle bir ara geldi. Ağustos ayında 14 ebeveyn ile kurulan Antalya BBOM Eğitim Kooperatifi üyeleri kendileriyle, birbirleriyle, çocuklarıyla ve herkesle şefkatli bir iletişim kurma ihtiyacı hissedince bu amaçla bir atölye çalışması yapmaya karar verildi. Şiddetsiz iletişimden ilham alan, “Benimle Oynar mısın?” isimli buluşmada çocuklarla birlikte güçlenmek için bir araya gelen kooperatif üyeleri ile kooperatife üye olma niyetinde olan toplam 20 ebeveyn katıldı. 22 ve 29 Eylül tarihlerinde Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nde eğitici atölye çalışmaları gerçekleştirildi. ŞİDDETSİZ BİR İLETİŞİM DİLİ Atölye çalışmaları şefkatli bağlar kurmak için kolaylaştırıcı olan Pınar Kurtoğlu yardımıyla yapıldı. Tüm gün süren atölyeler sırasında Birsen Civelek ve Esra Sarıcı destek kolaylaştırıcılar olarak katkı sağladı. Atölyede katılımcıların kendileriyle bağ kurmaları, ihtiyaçları ve özlemleriyle buluşmaları için alan yaratıldı. Marshall Rosenberg’in ‘Şiddetsiz İletişim Dili’nden ilham alan giriş niteliğinde bir çalışma olan eğitimde, birbirini tamamlayan ve birbiriyle bağlantılı egzersizler yapıldı. Değerlendirme yapmadan gözlem yapmaya, kendimizin ve başkalarının duygu ve ihtiyaçlarının farkında olmaya, talep yerine ricada bulunmaya, empatik dinlemeyi öğrenmeye yönelik keyifli çalışmalar gerçekleştirildi. ANAOKULU MÜJDESİ VERİLDİ Katılımcılar bu atölyeler sırasında kendileriyle bağ kurma, duygu ve ihtiyaçlarını fark etme, empatiyle dinleme ve şefkatli bir iletişim dili ile ilgili farkındalıklarını arttırdıklarını ifade ettiler. Şefkatli iletişimi engelleyen unsurların farkında olmaya, yargılar içeren çakal dilinden, empati içeren zürafa diline çeviri yapmaya başladıklarını belirtti. Atölye aralarında kooperatife üye olma niyetinde olanlar kooperatif üyelerine BBOM Antalya hakkında sorularını sordu. Kooperatif üyelerinin hazırladıkları yiyecekler eşliğinde sohbet edildi. Okullaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Antalya BBOM Eğitim Kooperatifi üyeleri ebeveyn eğitimlerinin önemine değinerek, başka eğitimler de düzenleyeceklerini belirtti. Aynı zamanda çok yakında bir anaokulu açacaklarını müjdeleyen ebeveynler,  “BBOM felsefesine gönül vermiş tüm ebeveynleri bizlerle tanışmaya ve BBOM Antalya ailesinin bir ferdi olmaya davet ediyoruz” dedi.   
Antalya Başka Bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifi üyeleri, şefkatli ve şiddetsiz bir iletişim dili kurmak için atölye çalışması yaptı

HABERİMİZ VAR – Antalya Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Eğitim Kooperatifi üyeleri şefkatli iletişim kurma niyetiyle bir ara geldi. Ağustos ayında 14 ebeveyn ile kurulan Antalya BBOM Eğitim Kooperatifi üyeleri kendileriyle, birbirleriyle, çocuklarıyla ve herkesle şefkatli bir iletişim kurma ihtiyacı hissedince bu amaçla bir atölye çalışması yapmaya karar verildi. Şiddetsiz iletişimden ilham alan, “Benimle Oynar mısın?” isimli buluşmada çocuklarla birlikte güçlenmek için bir araya gelen kooperatif üyeleri ile kooperatife üye olma niyetinde olan toplam 20 ebeveyn katıldı. 22 ve 29 Eylül tarihlerinde Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nde eğitici atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

ŞİDDETSİZ BİR İLETİŞİM DİLİ

Atölye çalışmaları şefkatli bağlar kurmak için kolaylaştırıcı olan Pınar Kurtoğlu yardımıyla yapıldı. Tüm gün süren atölyeler sırasında Birsen Civelek ve Esra Sarıcı destek kolaylaştırıcılar olarak katkı sağladı. Atölyede katılımcıların kendileriyle bağ kurmaları, ihtiyaçları ve özlemleriyle buluşmaları için alan yaratıldı. Marshall Rosenberg’in ‘Şiddetsiz İletişim Dili’nden ilham alan giriş niteliğinde bir çalışma olan eğitimde, birbirini tamamlayan ve birbiriyle bağlantılı egzersizler yapıldı. Değerlendirme yapmadan gözlem yapmaya, kendimizin ve başkalarının duygu ve ihtiyaçlarının farkında olmaya, talep yerine ricada bulunmaya, empatik dinlemeyi öğrenmeye yönelik keyifli çalışmalar gerçekleştirildi.

ANAOKULU MÜJDESİ VERİLDİ

Katılımcılar bu atölyeler sırasında kendileriyle bağ kurma, duygu ve ihtiyaçlarını fark etme, empatiyle dinleme ve şefkatli bir iletişim dili ile ilgili farkındalıklarını arttırdıklarını ifade ettiler. Şefkatli iletişimi engelleyen unsurların farkında olmaya, yargılar içeren çakal dilinden, empati içeren zürafa diline çeviri yapmaya başladıklarını belirtti. Atölye aralarında kooperatife üye olma niyetinde olanlar kooperatif üyelerine BBOM Antalya hakkında sorularını sordu. Kooperatif üyelerinin hazırladıkları yiyecekler eşliğinde sohbet edildi. Okullaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Antalya BBOM Eğitim Kooperatifi üyeleri ebeveyn eğitimlerinin önemine değinerek, başka eğitimler de düzenleyeceklerini belirtti. Aynı zamanda çok yakında bir anaokulu açacaklarını müjdeleyen ebeveynler,  “BBOM felsefesine gönül vermiş tüm ebeveynleri bizlerle tanışmaya ve BBOM Antalya ailesinin bir ferdi olmaya davet ediyoruz” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.