Başkan Esen’den 23 Nisan mesajı

GÜNDEM 22.04.2020 - 12:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Başkan Esen’den 23 Nisan mesajı

Konyaaltı Belediye Başkanı Avukat Semih Esen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı.

haberimizvar.net-Belediye Başkanı Esen, mesajında şunları kaydetti: “Özgürlüğün, bağımsızlığın ve halkın egemenliğine dayanan yönetimin ilan edildiği gündür 23 Nisan... Vatan toprağı işgal altındayken bağımsızlık diye haykıran ve ülkesi uğruna göğsünü siper eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin kanıyla, canıyla elde ettiği özgürlüğün ve egemenliğin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin (TBMM) kuruluş günü, çocuklara ve yeni nesillere armağan edildi. Böylece ülke egemenliğinin sadece Türk milletine ait olduğu 23 Nisan 1920 tarihinde dosta da düşmana da duyuruldu. Ülke topraklarına kara bulut gibi  çöken düşmanları, işçisiyle köylüsüyle emekçisiyle kadınıyla erkeğiyle yekvücut olup bertaraf eden bir ulusu hangi güç yıkabilir ki? İşte kadim tarihi boyunca daima bağımsızlığına düşkün olan Türk milletinin bu özgürlük mücadelesi, dünyanın öbür ucunda bulunan ve işgal altında olan diğer toplumlara da ilham kaynağı oldu. ATATÜRK VE ULUSAL EGEMENLİK Ulusal egemenliğin önemini, ‘23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder’ özdeyişiyle vurgulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, esaret zincirlerini kıran ve ülkesini bağımsızlığa kavuşturan Türk milletine her zaman güvenmiştir. Bizlere düşen görev ise Ulu Önder’imizin ilkeleri doğrultusunda çalışmak ve O'nun güvenini boşa çıkarmamaktır. Bizim mücadelemiz haksızlıklarla bizim mücadelemiz adaletsizliklerle ve bizim mücadelemiz Cumhuriyetimizin değerlerini yok etmeye çalışanlarladır. BOYUN EĞMEYEN MİLLET Kıymetli yurttaşlarım; bizler tarihimiz boyunca hiçbir güce boyun eğmeyen bir millet olduk. Çünkü milli bilincimiz, vatan sevgimiz her zaman bunu gerektirdi. Bu noktada, zor bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde 23 Nisan coşkumuzu her ne kadar yan yana yaşayamasak da biliyorum ki yüreğimiz aynı duygularla dolu… Bu düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 100. yılını en içten duygularımla kutluyor, bizlere bu anlamlı günü armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.”         
Konyaaltı Belediye Başkanı Avukat Semih Esen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı.

haberimizvar.net-Belediye Başkanı Esen, mesajında şunları kaydetti: “Özgürlüğün, bağımsızlığın ve halkın egemenliğine dayanan yönetimin ilan edildiği gündür 23 Nisan... Vatan toprağı işgal altındayken bağımsızlık diye haykıran ve ülkesi uğruna göğsünü siper eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin kanıyla, canıyla elde ettiği özgürlüğün ve egemenliğin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin (TBMM) kuruluş günü, çocuklara ve yeni nesillere armağan edildi. Böylece ülke egemenliğinin sadece Türk milletine ait olduğu 23 Nisan 1920 tarihinde dosta da düşmana da duyuruldu. Ülke topraklarına kara bulut gibi  çöken düşmanları, işçisiyle köylüsüyle emekçisiyle kadınıyla erkeğiyle yekvücut olup bertaraf eden bir ulusu hangi güç yıkabilir ki? İşte kadim tarihi boyunca daima bağımsızlığına düşkün olan Türk milletinin bu özgürlük mücadelesi, dünyanın öbür ucunda bulunan ve işgal altında olan diğer toplumlara da ilham kaynağı oldu.


ATATÜRK VE ULUSAL EGEMENLİK

Ulusal egemenliğin önemini, ‘23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder’ özdeyişiyle vurgulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, esaret zincirlerini kıran ve ülkesini bağımsızlığa kavuşturan Türk milletine her zaman güvenmiştir. Bizlere düşen görev ise Ulu Önder’imizin ilkeleri doğrultusunda çalışmak ve O'nun güvenini boşa çıkarmamaktır. Bizim mücadelemiz haksızlıklarla bizim mücadelemiz adaletsizliklerle ve bizim mücadelemiz Cumhuriyetimizin değerlerini yok etmeye çalışanlarladır.


BOYUN EĞMEYEN MİLLET

Kıymetli yurttaşlarım; bizler tarihimiz boyunca hiçbir güce boyun eğmeyen bir millet olduk. Çünkü milli bilincimiz, vatan sevgimiz her zaman bunu gerektirdi. Bu noktada, zor bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde 23 Nisan coşkumuzu her ne kadar yan yana yaşayamasak da biliyorum ki yüreğimiz aynı duygularla dolu…
Bu düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 100. yılını en içten duygularımla kutluyor, bizlere bu anlamlı günü armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.”   
 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.