Başkanlar üreticiyi uyardı

GÜNDEM 19.05.2020 - 16:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Başkanlar üreticiyi uyardı

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce ve Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (KUMSEKDER) Başkanı Ahmet Kaya, üreticileri bayram süresince uygulanacak sokağa çıkma yasağına ilişkin uyarılarda bulundu.

haberimizvar.net-Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce ve KUMSEKDER Başkanı Ahmet Kaya, Toptancı Hali'nde bir araya geldi. Halde fiyatların değişmediğini söyleyen başkanlar, tüm Türkiye'de uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından fazla etkilenmemek için çiftçileri önlem alma konusunda uyardı. Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce ve Komisyoncular Derneği Başkanı Ahmet Kaya yaptıkları ortak açıklamada, şöyle denildi: "Dünyayı etkileyen, dünya genelinde 300 bini aşkın insanın ölümüne sebep olan koronavirüs önleme çalışmaları kapsamında ülkemiz genelinde 22 Mayıs Cuma gece saat 24.00'ten itibaren 26 Mayıs Salı gecesi saat 24.00 arasında 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Bu fedakârlığın koronavirüsten kurtulma adına son fedakârlık olacağını ümit ediyoruz. Önce can sağlığımız olduğu için 4 günlük kısıtlamadan en az seviyede etkilenmek için kendi tedbir ve önlemlerimizi almalıyız. Kabak, salatalık ve kavun gibi ürünler 4 günlük kısıtlamadan son derece etkilenecektir. Çünkü Kumluca Toptancı Hali'mizde alımlar çarşamba kısmen, 21 Mayıs Perşembe gününden itibaren duracaktır. Çünkü tüketici halleri kapalı olacaktır. Ayrıca ülkemizde son yüzyılın en sıcak mayıs ayını yaşıyoruz. Hava sıcaklıklarının da çok yüksek olmasından dolayı tüm sebze çeşitlerimiz beklenenden daha kısa sürede olgunlaşacak ve hasat edilecektir. Bu sıcaklıklarda hasat edip depolamak da hem kaliteyi düşürecektir. Hem de depolama sonrası ürünlerin telef olma ihtimali yüksektir. Bu şartlar göz önünde bulundurulduğunda başta seralarımızın gölgesini mutlaka koyu atmalıyız. Ürünlerimize vereceğimiz su ve besleme ürünlerinin oranını iyi ayarlamalıyız. Kabak, salatalık veya kavun gibi ürünlerde bir hasadın çöpe gitmesi kaçınılmazdır. Bu yüzden günlük sebze ve meyve komisyoncunuz ile irtibat içinde olmayı ihmal etmeyiniz. Bayramın 3. günü yani 26 Mayıs Salı günü toptancı hallerimizde alım yapılma ihtimali yüksektir. Alacağımız bu tedbirler Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelede son fedakârlığımız olmasını temenni ediyoruz." 
Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce ve Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (KUMSEKDER) Başkanı Ahmet Kaya, üreticileri bayram süresince uygulanacak sokağa çıkma yasağına ilişkin uyarılarda bulundu.

haberimizvar.net-Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce ve KUMSEKDER Başkanı Ahmet Kaya, Toptancı Hali'nde bir araya geldi. Halde fiyatların değişmediğini söyleyen başkanlar, tüm Türkiye'de uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından fazla etkilenmemek için çiftçileri önlem alma konusunda uyardı.


Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce ve Komisyoncular Derneği Başkanı Ahmet Kaya yaptıkları ortak açıklamada, şöyle denildi:


"Dünyayı etkileyen, dünya genelinde 300 bini aşkın insanın ölümüne sebep olan koronavirüs önleme çalışmaları kapsamında ülkemiz genelinde 22 Mayıs Cuma gece saat 24.00'ten itibaren 26 Mayıs Salı gecesi saat 24.00 arasında 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Bu fedakârlığın koronavirüsten kurtulma adına son fedakârlık olacağını ümit ediyoruz.


Önce can sağlığımız olduğu için 4 günlük kısıtlamadan en az seviyede etkilenmek için kendi tedbir ve önlemlerimizi almalıyız. Kabak, salatalık ve kavun gibi ürünler 4 günlük kısıtlamadan son derece etkilenecektir. Çünkü Kumluca Toptancı Hali'mizde alımlar çarşamba kısmen, 21 Mayıs Perşembe gününden itibaren duracaktır. Çünkü tüketici halleri kapalı olacaktır. Ayrıca ülkemizde son yüzyılın en sıcak mayıs ayını yaşıyoruz. Hava sıcaklıklarının da çok yüksek olmasından dolayı tüm sebze çeşitlerimiz beklenenden daha kısa sürede olgunlaşacak ve hasat edilecektir. Bu sıcaklıklarda hasat edip depolamak da hem kaliteyi düşürecektir. Hem de depolama sonrası ürünlerin telef olma ihtimali yüksektir. Bu şartlar göz önünde bulundurulduğunda başta seralarımızın gölgesini mutlaka koyu atmalıyız. Ürünlerimize vereceğimiz su ve besleme ürünlerinin oranını iyi ayarlamalıyız. Kabak, salatalık veya kavun gibi ürünlerde bir hasadın çöpe gitmesi kaçınılmazdır. Bu yüzden günlük sebze ve meyve komisyoncunuz ile irtibat içinde olmayı ihmal etmeyiniz. Bayramın 3. günü yani 26 Mayıs Salı günü toptancı hallerimizde alım yapılma ihtimali yüksektir. Alacağımız bu tedbirler Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelede son fedakârlığımız olmasını temenni ediyoruz." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.