Belek ve Kadriye plajlarına bakanlık el koydu

GÜNDEM 30.04.2020 - 14:26, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Belek ve Kadriye plajlarına bakanlık el koydu

Serik Belediyesi’ne ait Belek ve Kadriye günübirlik tesisleri, Turizm Bakanlığı tarafından boşaltılarak teslim alındı. Bakanlık bölgede yeni yapılacak iki tesisin TURAŞ Turizm Ticaret A.Ş. tarafından işletileceğini açıkladı.

haberimizvar.net- Antalya’nın Serik ilçesinde işletmesi Serik Belediyesi’ne ait olan Belek ve Kadriye Beachpark günübirlik tesisleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim edildi. Yaklaşık 25 yıl önce Turizm Bakanlığı tarafından Serik, Belek ve Kadriye belediyelerine günübirlik tesis olarak tahsis edilen Belek ve Kadriye Beacpark tesislerinin tahsis işlemi bakanlıkça 2013 yılında şartnamelere uyulmadığı gerekçesiyle iptal edildi. Aradan geçen sürede bakanlık tarafından Serik Belediye Başkanlığına şartnamenin yerine getirilmesi ve bakanlığa olan kira borcunun ödenmesi için 4 sefer süre verildiği ve belirtilen bu süreye uyulmadığı gerekçesiyle, her iki tesisin tahliyesine ve bakanlığa teslimine karar verildi.   BELEDİYE İŞLETMELERİ BOŞALTILDI   Kararın ardından Antalya Valiliği, Serik Kaymakamlığınca kurulan komisyon aracılığıyla bugün itibariyle tesisler teslim alındı. Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar’ın da hazır bulunduğu heyet bakanlık adına Belek ve Kadriye Beachpark günübirlik tesislerinin Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne teslimini gerçekleştirdi. Her iki tesiste bulunan Serik Belediyesi’ne ve özel şahıslara ait işletmeciler ise iş yerlerini boşalttı.   PLAJ TESİSLERİNİ TURAŞ İŞLETECEK   Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni yapılacak olan halk plajının ardından her iki tesisin de işletmeye açılacağı belirtildi. Bu konuda bakanlık projelerini her iki tesisin kapısına asarak halka tanıtmaya başladı. Bakanlık tarafından yeni yapılacak olan her iki tesisin TURAŞ Turizm Ticaret A.Ş. tarafından işletileceği kaydedildi. Devir teslim sırasında polis de tesislerde güvenlik tedbirleri aldı.  
Serik Belediyesi’ne ait Belek ve Kadriye günübirlik tesisleri, Turizm Bakanlığı tarafından boşaltılarak teslim alındı. Bakanlık bölgede yeni yapılacak iki tesisin TURAŞ Turizm Ticaret A.Ş. tarafından işletileceğini açıkladı.

haberimizvar.net- Antalya’nın Serik ilçesinde işletmesi Serik Belediyesi’ne ait olan Belek ve Kadriye Beachpark günübirlik tesisleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim edildi. Yaklaşık 25 yıl önce Turizm Bakanlığı tarafından Serik, Belek ve Kadriye belediyelerine günübirlik tesis olarak tahsis edilen Belek ve Kadriye Beacpark tesislerinin tahsis işlemi bakanlıkça 2013 yılında şartnamelere uyulmadığı gerekçesiyle iptal edildi. Aradan geçen sürede bakanlık tarafından Serik Belediye Başkanlığına şartnamenin yerine getirilmesi ve bakanlığa olan kira borcunun ödenmesi için 4 sefer süre verildiği ve belirtilen bu süreye uyulmadığı gerekçesiyle, her iki tesisin tahliyesine ve bakanlığa teslimine karar verildi.

 

BELEDİYE İŞLETMELERİ BOŞALTILDI

 

Kararın ardından Antalya Valiliği, Serik Kaymakamlığınca kurulan komisyon aracılığıyla bugün itibariyle tesisler teslim alındı. Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar’ın da hazır bulunduğu heyet bakanlık adına Belek ve Kadriye Beachpark günübirlik tesislerinin Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne teslimini gerçekleştirdi. Her iki tesiste bulunan Serik Belediyesi’ne ve özel şahıslara ait işletmeciler ise iş yerlerini boşalttı.

 

PLAJ TESİSLERİNİ TURAŞ İŞLETECEK

 

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni yapılacak olan halk plajının ardından her iki tesisin de işletmeye açılacağı belirtildi. Bu konuda bakanlık projelerini her iki tesisin kapısına asarak halka tanıtmaya başladı. Bakanlık tarafından yeni yapılacak olan her iki tesisin TURAŞ Turizm Ticaret A.Ş. tarafından işletileceği kaydedildi. Devir teslim sırasında polis de tesislerde güvenlik tedbirleri aldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.