Berat Albayrak'ın dosyası savcılıkta

GÜNDEM 01.11.2021 - 11:46, Güncelleme: 01.11.2021 - 11:46
 

Berat Albayrak'ın dosyası savcılıkta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz'daki 550 bin metrekarelik bir arazinin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın kurucuları arasında olduğu vakfa usulsüz olarak kiralanmasını yargıya taşıdı.

haberimizvar.net-Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın kurucuları arasında bulunduğu NUN Vakfı'nın İBB'ye ait araziyi AKP döneminde çok ucuza nasıl kapattığını köşesine taşıdı. Terkoğlu'nun "Berat Albayrak'ın savcılıktaki dosyası" yazısında aktardığına göre konuyla ilgili hazırlanan İBB Teftiş Kurulu raporunda, Beykoz’un Dereseki Mahallesi’nde "Özel Orman Alanı" statüsündeki arazinin sözkonusu vakfa 267 bin 858 metrekarelik kısmı aylık 12 bin, 5 bin 900 ve 1215 lira artı KDV gibi bedellerle kiralandığı belirtildi. İBB'nin kiralamada işleminin yapılmasında görev alanlar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu kaydedilen yazıda, mevcut yapılar hakkında herhangi bir işlem yapmayan Beykoz İlçe Belediyesi görevlileri hakkında da aynı gün Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz'daki 550 bin metrekarelik bir arazinin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın kurucuları arasında olduğu vakfa usulsüz olarak kiralanmasını yargıya taşıdı.

haberimizvar.net-Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın kurucuları arasında bulunduğu NUN Vakfı'nın İBB'ye ait araziyi AKP döneminde çok ucuza nasıl kapattığını köşesine taşıdı. Terkoğlu'nun "Berat Albayrak'ın savcılıktaki dosyası" yazısında aktardığına göre konuyla ilgili hazırlanan İBB Teftiş Kurulu raporunda, Beykoz’un Dereseki Mahallesi’nde "Özel Orman Alanı" statüsündeki arazinin sözkonusu vakfa 267 bin 858 metrekarelik kısmı aylık 12 bin, 5 bin 900 ve 1215 lira artı KDV gibi bedellerle kiralandığı belirtildi.

İBB'nin kiralamada işleminin yapılmasında görev alanlar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu kaydedilen yazıda, mevcut yapılar hakkında herhangi bir işlem yapmayan Beykoz İlçe Belediyesi görevlileri hakkında da aynı gün Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.