Beşkonak’ta mermer ocağı açılamaz

GÜNDEM 27.02.2022 - 12:58, Güncelleme: 27.02.2022 - 12:58
 

Beşkonak’ta mermer ocağı açılamaz

Mermer ocağı açılmak istenen Beşkonak Köprülü Kanyon Kırkkavak Mahallesi’nde vatandaşlara seslenen İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, “Mermer ocağından kazanacakları üç kuruş için temiz su kaynaklarımızın, temiz havamızın ve ormanlarımızın zarar göreceğinin farkında bile değiller. Sizlerin bu haklı davanızda yanınızdayız” dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Manavgat’ınBeşkonak Köprülü Kanyon Kırkkavak Mahallesi’nde mermer ocağı açma izni verilmesine tepki koymaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur ve İl Teşkilatı ile birlikte bölgeye giderek Kırkkavak Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Başaran, Beşkonak’ta mermer ocağı açılmasına kesinlikle karşı olduklarının altını bir kez daha çizdi. ACİLEN DURDURULMALIDIR Kırkkavak Mahalle Muhtarı DuraliTut’un da katıldığı toplantıda vatandaşlara seslenen Başaran, “Beşkonak’ta mermer ocağı açma izni verilmesine tepki koymak ve sizlere destek vermek için buradayız. Bu bölge; tarımı, turizmi, hayvancılığı ve 500’e yakın endemik bitki türüyle ülkemiz için son derecede önemli bir bölge.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nınböylesine doğa harikası bir bölgeye mermer ocağı açılması için izin vermesini bizlerde anlamakta güçlük çekiyoruz. Doğal yaşam üzerinde geri dönüşü olmayacak sonuçlar doğuracak mermer ocağı açma girişimi acilen durdurulmalıdır” dedi. SEÇİMDE HESABINI SORUN Mermer ocağı açılması halinde bölgenin geri dönüşü olmayan ciddi zararlar göreceğini de vurgulayan Başkan Başaran, “Mermer ocağından kazanacakları üç kuruş içinhepimiz için hayati derecede önemli olan temiz su kaynaklarımızın, temiz havamızın ve ormanlarımızın zarar göreceğinin farkında bile değiller. Ayrıca ülkemizde maden ocağı açılacak en son bölge, turizmde dünya markası olan Antalya bölgesi olmalıdır. Her yıl milyarlarca dolar turizm geliri kazandıran bu bölgenin desteklenmesi ve korunması gerekirken mermer ocağı açılmak istenmesi akıllara zarar. Sizlerin bu haklı davanızda sonuna kadar yanınızdayız. Ancak böylesine yanlış karar alanlara da seçim zamanı geldiğinde seçim sandığında hesabını mutlaka sorun” diye konuştu.
Mermer ocağı açılmak istenen Beşkonak Köprülü Kanyon Kırkkavak Mahallesi’nde vatandaşlara seslenen İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, “Mermer ocağından kazanacakları üç kuruş için temiz su kaynaklarımızın, temiz havamızın ve ormanlarımızın zarar göreceğinin farkında bile değiller. Sizlerin bu haklı davanızda yanınızdayız” dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Manavgat’ınBeşkonak Köprülü Kanyon Kırkkavak Mahallesi’nde mermer ocağı açma izni verilmesine tepki koymaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur ve İl Teşkilatı ile birlikte bölgeye giderek Kırkkavak Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Başaran, Beşkonak’ta mermer ocağı açılmasına kesinlikle karşı olduklarının altını bir kez daha çizdi.

ACİLEN DURDURULMALIDIR
Kırkkavak Mahalle Muhtarı DuraliTut’un da katıldığı toplantıda vatandaşlara seslenen Başaran, “Beşkonak’ta mermer ocağı açma izni verilmesine tepki koymak ve sizlere destek vermek için buradayız. Bu bölge; tarımı, turizmi, hayvancılığı ve 500’e yakın endemik bitki türüyle ülkemiz için son derecede önemli bir bölge.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nınböylesine doğa harikası bir bölgeye mermer ocağı açılması için izin vermesini bizlerde anlamakta güçlük çekiyoruz. Doğal yaşam üzerinde geri dönüşü olmayacak sonuçlar doğuracak mermer ocağı açma girişimi acilen durdurulmalıdır” dedi.

SEÇİMDE HESABINI SORUN
Mermer ocağı açılması halinde bölgenin geri dönüşü olmayan ciddi zararlar göreceğini de vurgulayan Başkan Başaran, “Mermer ocağından kazanacakları üç kuruş içinhepimiz için hayati derecede önemli olan temiz su kaynaklarımızın, temiz havamızın ve ormanlarımızın zarar göreceğinin farkında bile değiller. Ayrıca ülkemizde maden ocağı açılacak en son bölge, turizmde dünya markası olan Antalya bölgesi olmalıdır. Her yıl milyarlarca dolar turizm geliri kazandıran bu bölgenin desteklenmesi ve korunması gerekirken mermer ocağı açılmak istenmesi akıllara zarar. Sizlerin bu haklı davanızda sonuna kadar yanınızdayız. Ancak böylesine yanlış karar alanlara da seçim zamanı geldiğinde seçim sandığında hesabını mutlaka sorun” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.