Bilim Kurulu üyesi korkulanı açıkladı: Geri sayım başladı son 9 gün

GÜNDEM 04.08.2020 - 18:46, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Bilim Kurulu üyesi korkulanı açıkladı: Geri sayım başladı son 9 gün

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, bayram tatilinde başta sahillerde yaşanan yoğunluk ve korona tedbirlerine dikkat edilmemesi nedeniyle ortaya çıkan tablonun son derece üzücü olduğunu ifade etti. Yaşanan yoğunluk nedeniyle korona virüsün daha çok kişiye yayılması beklenirken kuluçka süresi için geri sayım başladı.

haberimizvar.net- Bayram namazlarında, kurban kesimlerinde ve plajlarda sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarının hiçe sayıldı. Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda kurallara uyulmadığının görüldüğünü, bu görüntülerin gece gündüz demeden virüse karşı mücadele eden sağlıkçıları çok fazla üzdüğünü söyledi. Kayıpmaz, Kurban Bayramı'nın virüsün yayılımı noktasında kritik bir eşik olduğunu ve ağustos ayında yeni vaka sayılarının daha da düşürülmesi konusunu sık sık gündeme getirdiklerini belirterek, "Sahillerdeki görüntüyü izledik. Resmen korona virüs sahillere akın etti. Biz kalabalıklardan uzak durmayı, kişiler arasında sosyal mesafenin korunmasını ve uygun biçimde maske kullanılmasını özellikle tavsiye ederken ve herkes bunu ezberlemişken gördüğümüz tablo bizi son derece üzdü. Plajlara girerken kuyruklar oluştuğunu gördük. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığını gördük. Kişilerin bu alanlarda maske takmadığını gördük. Sahillerde çok ciddi bir yoğunluk oluştu. Sahillerde sosyal mesafenin sıfır olduğunu gördük. Plajda sıra bekleyen kişiler 'bize bir şey olmaz, koronavirüs bize bir şey yapmaz' gibi bir yaklaşımı kameralara karşı dile getirdi. Bu da bizi çok üzdü" dedi.   GERİ SAYIM BAŞLADI: 1 HAFTA 10 GÜN…   Bayramda yaşanan yoğunluğun vaka sayılarına 1 hafta 10 gün içerisinde yansıyacağını belirten Kayıpmaz, şöyle konuştu: "Önümüz sonbahar ve kış. Sonbahar ve kış aylarında vaka sayılarının artacağı dünya genelinde öngörülüyor. Hal böyleyken bizim bireysel olarak bu önlemlere daha fazla dikkat etmemiz gerekiyordu. Bayram tatilinde bu önlemlerin hiçe sayıldığını gördük. Biz bayramda, bayram öncesinde de hep kontrollü sosyal hayattan bahsettik. Ne yazık ki bayram sürecinde kontrolsüz sosyal hayatı gördük. Bunun da 1 hafta, 10 gün içinde vaka sayılarına yansıyacağını öngörüyoruz."   "SAĞLIK KAPASİTESİ SINIRSIZ DEĞİL" "Günlük binlerce lirayı bulan tedavi maliyetleri var. Bu maliyet de hepimizin ortak bütçesinden çıkıyor. Biz hastalıktan korunur ve alacağımız tedbirlerle hastalığa yakalanmazsak hastane ve sağlık kapasiteleri zorlanmaz.  Türkiye dahil olmak üzere hiçbir ülkenin sağlık kapasitesi sınırsız değil."  
Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, bayram tatilinde başta sahillerde yaşanan yoğunluk ve korona tedbirlerine dikkat edilmemesi nedeniyle ortaya çıkan tablonun son derece üzücü olduğunu ifade etti. Yaşanan yoğunluk nedeniyle korona virüsün daha çok kişiye yayılması beklenirken kuluçka süresi için geri sayım başladı.

haberimizvar.net- Bayram namazlarında, kurban kesimlerinde ve plajlarda sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarının hiçe sayıldı. Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda kurallara uyulmadığının görüldüğünü, bu görüntülerin gece gündüz demeden virüse karşı mücadele eden sağlıkçıları çok fazla üzdüğünü söyledi.

Kayıpmaz, Kurban Bayramı'nın virüsün yayılımı noktasında kritik bir eşik olduğunu ve ağustos ayında yeni vaka sayılarının daha da düşürülmesi konusunu sık sık gündeme getirdiklerini belirterek, "Sahillerdeki görüntüyü izledik. Resmen korona virüs sahillere akın etti.
Biz kalabalıklardan uzak durmayı, kişiler arasında sosyal mesafenin korunmasını ve uygun biçimde maske kullanılmasını özellikle tavsiye ederken ve herkes bunu ezberlemişken gördüğümüz tablo bizi son derece üzdü.
Plajlara girerken kuyruklar oluştuğunu gördük.
Sosyal mesafenin hiçe sayıldığını gördük.
Kişilerin bu alanlarda maske takmadığını gördük.
Sahillerde çok ciddi bir yoğunluk oluştu.
Sahillerde sosyal mesafenin sıfır olduğunu gördük.
Plajda sıra bekleyen kişiler 'bize bir şey olmaz, koronavirüs bize bir şey yapmaz' gibi bir yaklaşımı kameralara karşı dile getirdi.
Bu da bizi çok üzdü"
dedi.

 

GERİ SAYIM BAŞLADI: 1 HAFTA 10 GÜN…

 

Bayramda yaşanan yoğunluğun vaka sayılarına 1 hafta 10 gün içerisinde yansıyacağını belirten Kayıpmaz, şöyle konuştu:

"Önümüz sonbahar ve kış. Sonbahar ve kış aylarında vaka sayılarının artacağı dünya genelinde öngörülüyor. Hal böyleyken bizim bireysel olarak bu önlemlere daha fazla dikkat etmemiz gerekiyordu. Bayram tatilinde bu önlemlerin hiçe sayıldığını gördük.
Biz bayramda, bayram öncesinde de hep kontrollü sosyal hayattan bahsettik.
Ne yazık ki bayram sürecinde kontrolsüz sosyal hayatı gördük.
Bunun da 1 hafta, 10 gün içinde vaka sayılarına yansıyacağını öngörüyoruz."

 

"SAĞLIK KAPASİTESİ SINIRSIZ DEĞİL"

"Günlük binlerce lirayı bulan tedavi maliyetleri var.
Bu maliyet de hepimizin ortak bütçesinden çıkıyor.
Biz hastalıktan korunur ve alacağımız tedbirlerle hastalığa yakalanmazsak hastane ve sağlık kapasiteleri zorlanmaz. 
Türkiye dahil olmak üzere hiçbir ülkenin sağlık kapasitesi sınırsız değil."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.