Biri kutlamaya, diğeri AYM’ye

GÜNDEM 15.10.2022 - 13:17, Güncelleme: 15.10.2022 - 13:17
 

Biri kutlamaya, diğeri AYM’ye

Antalya Ticaret Odası (ATSO) seçim sonuçları YSK’nın kararıyla son olarak Ali Bahar’ın başkan ilan edilmesiyle sonuçlandı. Kararın ardından Ali Bahar, iş insanı Mustafa Yılmaz’ı öperek kutlarken, Davut Çetin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracağını açıkladı.

haberimizvar.net-  ATSO seçimlerinin ardından il, ilçe seçim kurullarının ve YSK’nın kararlarına göre Davut Çetin 2 kez, Ali Bahar 2 kez başkan ilan edildi. Son olarak YSK kararının ardından Ali Bahar, ATSO’nun başkanı oldu. KUTLAMA ÖPÜCÜĞÜ YSK'nın 6'ya 5 şeklinde kararının ardından ATSO’nun son ilan edilen başkanı Bahar, seçim sürecinde kendisine destek veren iş insanı Mustafa Yılmaz’a ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Yılmaz’ın evinde gerçekleşen buluşmada Bahar’ın Mustafa Yılmaz’ın öptüğü fotoğraf sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. ÇETİN, GEREKÇELİ KARARI BEKLİYOR YSK kararına ilişkin gerekçeli kararı beklediklerin kaydeden Davut Çetin, 5174 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun, ‘İlçe seçim kurulunun itiraz üzerine vereceği kararlara il seçim kurulu nezdinde itiraz edilebilir. İl seçim kurulu itirazı 1 gün içinde karara bağlar. Bu karar kesin olup, bu karara karşı Yüksek Seçim Kuruluna itiraz edilemez.’ 22.ci maddeyi hatırlattı. YSK’YA GİDİLEMEZ  “Oda ve borsa yönetmeliği net olarak ortaya koymuş, YSK'ya gidilemez. Binlerce üyemizin hür iradesi var, kullandığı oylar var,  yok sayılamaz! Bunu kanunda, yönetmelikte kabul etmiyor. Bizim de kabul etmemiz mümkün değil" diye konuşan Çetin, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapacaklarını söyledi. DİKKAT ÇEKEN AYRINTI ATSO sandığından çıkan sonuca göre; yönetimde 59-58, TOBB delegelerinde 61-56, disiplin kurulunda 61-56, meclis divanında 62-52 kazanın kırmızı olduğunun altını çizen Çetin, “Sandıktan çıkan sonuçlar bizim meclisteki net oyumuzu gösterir.  İl Seçim Kurulu kararı kanuna göre YSK'ya gidemez ve ona rağmen YSK'nın kabul edip, bir saat içinde incelemeden, savunmamızı almadan verdiği kararı tam hukuksuzluktur. Bu seçmen iradesine direkt müdahaledir. Sonuçlar tüm organlarda meclis üyelerinin hür iradesini ortaya koymaktadır. Bu karar Türkiye'deki tüm oda ve borsalarının seçimini şaibeli hale getirir" diye konuştu. ATSO ÜYELERİNDEN ORTAK PAYLAŞIM Çetin’in bu açıklamasının ardından ATSD üyeleri toplu halde ortaya çıkan tabloyu sosyal medya hesaplarından paylaşarak, tepkilerini dile getirdi. İşte o paylaşım:  
Antalya Ticaret Odası (ATSO) seçim sonuçları YSK’nın kararıyla son olarak Ali Bahar’ın başkan ilan edilmesiyle sonuçlandı. Kararın ardından Ali Bahar, iş insanı Mustafa Yılmaz’ı öperek kutlarken, Davut Çetin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracağını açıkladı.

haberimizvar.net-  ATSO seçimlerinin ardından il, ilçe seçim kurullarının ve YSK’nın kararlarına göre Davut Çetin 2 kez, Ali Bahar 2 kez başkan ilan edildi. Son olarak YSK kararının ardından Ali Bahar, ATSO’nun başkanı oldu.

KUTLAMA ÖPÜCÜĞÜ

YSK'nın 6'ya 5 şeklinde kararının ardından ATSO’nun son ilan edilen başkanı Bahar, seçim sürecinde kendisine destek veren iş insanı Mustafa Yılmaz’a ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Yılmaz’ın evinde gerçekleşen buluşmada Bahar’ın Mustafa Yılmaz’ın öptüğü fotoğraf sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

ÇETİN, GEREKÇELİ KARARI BEKLİYOR

YSK kararına ilişkin gerekçeli kararı beklediklerin kaydeden Davut Çetin, 5174 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun, ‘İlçe seçim kurulunun itiraz üzerine vereceği kararlara il seçim kurulu nezdinde itiraz edilebilir. İl seçim kurulu itirazı 1 gün içinde karara bağlar. Bu karar kesin olup, bu karara karşı Yüksek Seçim Kuruluna itiraz edilemez.’ 22.ci maddeyi hatırlattı.

YSK’YA GİDİLEMEZ

 “Oda ve borsa yönetmeliği net olarak ortaya koymuş, YSK'ya gidilemez. Binlerce üyemizin hür iradesi var, kullandığı oylar var,  yok sayılamaz! Bunu kanunda, yönetmelikte kabul etmiyor. Bizim de kabul etmemiz mümkün değil" diye konuşan Çetin, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapacaklarını söyledi.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

ATSO sandığından çıkan sonuca göre; yönetimde 59-58, TOBB delegelerinde 61-56, disiplin kurulunda 61-56, meclis divanında 62-52 kazanın kırmızı olduğunun altını çizen Çetin, “Sandıktan çıkan sonuçlar bizim meclisteki net oyumuzu gösterir.  İl Seçim Kurulu kararı kanuna göre YSK'ya gidemez ve ona rağmen YSK'nın kabul edip, bir saat içinde incelemeden, savunmamızı almadan verdiği kararı tam hukuksuzluktur. Bu seçmen iradesine direkt müdahaledir. Sonuçlar tüm organlarda meclis üyelerinin hür iradesini ortaya koymaktadır. Bu karar Türkiye'deki tüm oda ve borsalarının seçimini şaibeli hale getirir" diye konuştu.

ATSO ÜYELERİNDEN ORTAK PAYLAŞIM

Çetin’in bu açıklamasının ardından ATSD üyeleri toplu halde ortaya çıkan tabloyu sosyal medya hesaplarından paylaşarak, tepkilerini dile getirdi. İşte o paylaşım:

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.