Birleşik Kamu-İş: Savcıları göreve çağırıyoruz

GÜNDEM 16.06.2021 - 14:07, Güncelleme: 16.06.2021 - 14:07
 

Birleşik Kamu-İş: Savcıları göreve çağırıyoruz

Mafya, siyaset, sermaye, devlet ve medya ilişkileri ortaya döküldüğünü belirten Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Hakim ve savcılar ortaya dökülen tüm kirli ilişkilere karşı derhal görevlerini yapmalıdır” çağrısında bulundu.

haberimizvar.net- Organize suçlar ve suç örgütleri karşısında Cumhuriyet savcılarını göreve çağıran Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Hukuk, savcı, yargı, parlamento ve yüce divan konularının işletilmesini bekliyoruz” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin acilen demokratik, laik, hukuk devletini yeniden inşa etmesini isteyen Balık, “Hakim ve savcılar mesleğinin saygınlığı korumak için ortaya dökülen tüm kirli ilişkilere karşı derhal Anayasa’daki görevlerini yapmalıdır” çağrısında bulundu. İDDİALAR ÇOK VAHİM GÖRÜNÜYOR Mehmet Balık yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: “Ülkeyi yeniden demokrasiye, laik düzene, sosyal bir hukuk devletine kavuşturmak Devlet-mafya-siyaset-medya-sermaye arasındaki kirli ilişkileri ortadan kaldıracaktır. İktidar tarafından ülkenin bugün getirildiği durum çok ağır görünmektedir. Yolsuzluk, cinayet, kara para aklama, uyuşturucu ticareti, haraç, mala el koyma gibi suç unsurları ile siyaset bağlantıları düşünüldüğünde durum çok vahim görünmektedir”.  BU DURUMDAN UTANÇ DUYUYORUZ “Demokratik işleyişin rafa kaldırıldığı, parlamento, yargı ve medya denetiminin yok edildiği, devletle mafyanın pazarlığa oturduğu, devletle mafyanın arasını bulmak için gazeteci sıfatı taşıyan tetikçilerin milyonlarca Euro haraç istedikleri bir düzen kurulduğu kamuoyunun bilgisi dahilindedir.  Cumhuriyet Savcıları Anayasanın açık hükümlerine karşı sessiz kalmaktadır. Bu nedenle de suç örgütü lideri savcıları görev çağırmaktadır. Bu durumdan utanç duyuyoruz. Ülkede demokratik kitle örgütleri ve muhalefet olunca hızla hareket geçen yargının siyaset-mafya ilişkilerinde suskun kalması utanılacak durumdur”.  DEVLET MAFYAYA TESLİM EDİLDİ “Ülkemiz bugün sadece ekonomik kriz değil, her alanda bir kriz yaşanmaktadır. Ülkede çürüme ve yozlaşma hızlı şekilde artmıştır. Ülkemiz; derinleşen ekonomik kriz, artan işsizlik, sefalete sürüklenen milyonlar ve geleceğinden umutsuz emekçiler ülkesine dönüşmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’ni Anayasaya göre, demokratik kurallar içinde yönetmesi gereken iktidar devleti siyaset-mafya-ticaret üçlüsüne teslim etmiştir. Ülkemizde mafya-devlet-siyaset ve sermaye ilişkilerinin iç içe geçtiği tartışmasızdır. Cumhuriyet savcıları, tüm bu olup bitenlere seyirci kalamaz. Kirli ilişkileri ve ortaya çıkan çürümüş düzenden hesap sormak için Anayasayı ve kanunları uygulamalıdır.  Mafya, siyaset, sermaye, devlet ve medya ilişkileri ortaya dökülmüştür ancak mafya ve devlet iç içe olamaz ve kabul edilemez”.  
Mafya, siyaset, sermaye, devlet ve medya ilişkileri ortaya döküldüğünü belirten Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Hakim ve savcılar ortaya dökülen tüm kirli ilişkilere karşı derhal görevlerini yapmalıdır” çağrısında bulundu.

haberimizvar.net- Organize suçlar ve suç örgütleri karşısında Cumhuriyet savcılarını göreve çağıran Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Hukuk, savcı, yargı, parlamento ve yüce divan konularının işletilmesini bekliyoruz” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin acilen demokratik, laik, hukuk devletini yeniden inşa etmesini isteyen Balık, “Hakim ve savcılar mesleğinin saygınlığı korumak için ortaya dökülen tüm kirli ilişkilere karşı derhal Anayasa’daki görevlerini yapmalıdır” çağrısında bulundu.

İDDİALAR ÇOK VAHİM GÖRÜNÜYOR

Mehmet Balık yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: “Ülkeyi yeniden demokrasiye, laik düzene, sosyal bir hukuk devletine kavuşturmak Devlet-mafya-siyaset-medya-sermaye arasındaki kirli ilişkileri ortadan kaldıracaktır. İktidar tarafından ülkenin bugün getirildiği durum çok ağır görünmektedir. Yolsuzluk, cinayet, kara para aklama, uyuşturucu ticareti, haraç, mala el koyma gibi suç unsurları ile siyaset bağlantıları düşünüldüğünde durum çok vahim görünmektedir”. 

BU DURUMDAN UTANÇ DUYUYORUZ

“Demokratik işleyişin rafa kaldırıldığı, parlamento, yargı ve medya denetiminin yok edildiği, devletle mafyanın pazarlığa oturduğu, devletle mafyanın arasını bulmak için gazeteci sıfatı taşıyan tetikçilerin milyonlarca Euro haraç istedikleri bir düzen kurulduğu kamuoyunun bilgisi dahilindedir.  Cumhuriyet Savcıları Anayasanın açık hükümlerine karşı sessiz kalmaktadır. Bu nedenle de suç örgütü lideri savcıları görev çağırmaktadır. Bu durumdan utanç duyuyoruz. Ülkede demokratik kitle örgütleri ve muhalefet olunca hızla hareket geçen yargının siyaset- mafya ilişkilerinde suskun kalması utanılacak durumdur”. 

DEVLET MAFYAYA TESLİM EDİLDİ

“Ülkemiz bugün sadece ekonomik kriz değil, her alanda bir kriz yaşanmaktadır. Ülkede çürüme ve yozlaşma hızlı şekilde artmıştır. Ülkemiz; derinleşen ekonomik kriz, artan işsizlik, sefalete sürüklenen milyonlar ve geleceğinden umutsuz emekçiler ülkesine dönüşmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’ni Anayasaya göre, demokratik kurallar içinde yönetmesi gereken iktidar devleti siyaset-mafya-ticaret üçlüsüne teslim etmiştir. Ülkemizde mafya-devlet- siyaset ve sermaye ilişkilerinin iç içe geçtiği tartışmasızdır. Cumhuriyet savcıları, tüm bu olup bitenlere seyirci kalamaz. Kirli ilişkileri ve ortaya çıkan çürümüş düzenden hesap sormak için Anayasayı ve kanunları uygulamalıdır.  Mafya, siyaset, sermaye, devlet ve medya ilişkileri ortaya dökülmüştür ancak mafya ve devlet iç içe olamaz ve kabul edilemez”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.