Biz halkımızı, AKP kendini düşünüyor

GÜNDEM 01.04.2020 - 15:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Biz halkımızı, AKP kendini düşünüyor

CHP’li belediyelerin banka hesaplarına bloke konurken AKP’li Konya ve Gaziantep belediyelerinin İBAN numaralarının paylaşıldığını aktaran CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Biz halkımızı yaşatmak istiyoruz, siz siyaset peşindesiniz” diye tepki gösterdi

haberimizvar.net-Korona virüsüyle mücadele kapsamında dar gelirli ve işsizlere dağıtılmak üzere bağış toplayan belediyelerin banka hesaplarının bloke edilmesine tepki gösteren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Biz halkımızı, AKP hükümeti düşünüyor” dedi. İçişleri Bakanlığı’nın CHP’li belediyelerin hesabını bloke ederken, AKP’li Konya ve Gaziantep büyükşehir belediyelerinin İBAN numaralarını paylaşmasının çifte standart olduğunu vurgulayan Hasan Şahin, “Biz halkımızı yaşatmak istiyoruz, siz ise şu günlerde bile siyaset ve iktidar peşindesiniz” diye tepkisini dile getirdi.   AKP’DEN AHLAK DIŞI SÖYLEMLER   İlçe Başkanı Şahin yaptığı yazılı açıklamada, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; ‘Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp ‘Ben yardım topluyorum’ derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz’ gibi oldukça absürt, oldukça mesnetsiz bir söz söylemiştir. CHP’li belediyeler yasa dışı bir organizasyona girişmemiştir. Belediye Başkanlarımız, yasalar kapsamında, içinde bulunduğumuz şu zor günlerde halkımıza destek olmak amacıyla bir bağış kampanyası başlatmıştır. Yasal bir bağış kampanyasını ‘başka bir devlet kurma girişimi’ gibi akıl dışı, ahlak dışı bir söylemle karalamak nasıl bir akıl tutulmasıdır” ifadelerini kullandı.   BİRLİK VE DAYANIŞMA İHTİYACI   Şahin şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ay yıldızlı bayrağımız altında ‘ilelebet yaşatmaya’ ant içtiğimiz bir devlettir! Cumhuriyetin kurucu değerlerini, laikliği ve aydınlanmacılığı yok sayan, Cumhuriyet’i kapanması gereken bir parantez olarak gören zihniyetle en büyük mücadeleyi Cumhuriyet Halk Partisi vermektedir! Şu zor günlerde konuşulması gereken; birlik, beraberlik ve dayanışmadır”.   ‘HALKIMIZI YAŞATMAK İSTİYORUZ’   İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Hasan Şahin, “Biz halkımızı yaşatmak istiyoruz, siz ise şu günlerde bile siyaset ve iktidar peşindesiniz! Süleyman Soylu’ya soruyoruz: İçişleri Bakanlığı CHP’li belediyelerin hesabını bloke ederken, AKP’li Konya ve Gaziantep büyükşehir belediyelerinin İBAN hesaplarını paylaşması ve herhangi bir işleme tabi tutulmaması bir çifte standart değil midir?” diye sordu. 
CHP’li belediyelerin banka hesaplarına bloke konurken AKP’li Konya ve Gaziantep belediyelerinin İBAN numaralarının paylaşıldığını aktaran CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Biz halkımızı yaşatmak istiyoruz, siz siyaset peşindesiniz” diye tepki gösterdi

haberimizvar.net-Korona virüsüyle mücadele kapsamında dar gelirli ve işsizlere dağıtılmak üzere bağış toplayan belediyelerin banka hesaplarının bloke edilmesine tepki gösteren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Biz halkımızı, AKP hükümeti düşünüyor” dedi. İçişleri Bakanlığı’nın CHP’li belediyelerin hesabını bloke ederken, AKP’li Konya ve Gaziantep büyükşehir belediyelerinin İBAN numaralarını paylaşmasının çifte standart olduğunu vurgulayan Hasan Şahin, “Biz halkımızı yaşatmak istiyoruz, siz ise şu günlerde bile siyaset ve iktidar peşindesiniz” diye tepkisini dile getirdi.

 

AKP’DEN AHLAK DIŞI SÖYLEMLER

 

İlçe Başkanı Şahin yaptığı yazılı açıklamada, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; ‘Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp ‘Ben yardım topluyorum’ derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz’ gibi oldukça absürt, oldukça mesnetsiz bir söz söylemiştir. CHP’li belediyeler yasa dışı bir organizasyona girişmemiştir. Belediye Başkanlarımız, yasalar kapsamında, içinde bulunduğumuz şu zor günlerde halkımıza destek olmak amacıyla bir bağış kampanyası başlatmıştır. Yasal bir bağış kampanyasını ‘başka bir devlet kurma girişimi’ gibi akıl dışı, ahlak dışı bir söylemle karalamak nasıl bir akıl tutulmasıdır” ifadelerini kullandı.

 

BİRLİK VE DAYANIŞMA İHTİYACI

 

Şahin şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ay yıldızlı bayrağımız altında ‘ilelebet yaşatmaya’ ant içtiğimiz bir devlettir! Cumhuriyetin kurucu değerlerini, laikliği ve aydınlanmacılığı yok sayan, Cumhuriyet’i kapanması gereken bir parantez olarak gören zihniyetle en büyük mücadeleyi Cumhuriyet Halk Partisi vermektedir! Şu zor günlerde konuşulması gereken; birlik, beraberlik ve dayanışmadır”.

 

‘HALKIMIZI YAŞATMAK İSTİYORUZ’

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Hasan Şahin, “Biz halkımızı yaşatmak istiyoruz, siz ise şu günlerde bile siyaset ve iktidar peşindesiniz! Süleyman Soylu’ya soruyoruz: İçişleri Bakanlığı CHP’li belediyelerin hesabını bloke ederken, AKP’li Konya ve Gaziantep büyükşehir belediyelerinin İBAN hesaplarını paylaşması ve herhangi bir işleme tabi tutulmaması bir çifte standart değil midir?” diye sordu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.