Boğaziçi eylemleri nedeniyle adliyeye sevk edilen 33 kişi serbest bırakıldı

GÜNDEM 09.02.2021 - 11:32, Güncelleme: 09.02.2021 - 11:32
 

Boğaziçi eylemleri nedeniyle adliyeye sevk edilen 33 kişi serbest bırakıldı

Kadıköy'deki 4 Şubat'ta gerçekleştirilen Boğaziçi eyleminde gözaltına alındıktan sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 33 kişi çeşitli adli kontrol şartları ile serbest bırakıldı.

 haberimizvar.net- Birleşik Mücadele Güçleri'nin (BMG), 4 Şubat'ta İstanbul Kadıköy’de yaptığı açıklama sırasında polisin müdahale ederek gözaltına aldığı ve tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen 33 kişi hakkında karar açıkladı. İfadesi alınan 8 kişi akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı. Kalan 20 kişi adli kontrol şartıyla, 33 kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Sulh Ceza Hakimliği'nde saatler süren ifade işlemleri ardından 33 kişi adli kontrol, yurt dışı yasağı ve ev hapsi gibi uygulamalarla serbest bırakıldı.  ÖZGE ELVAN DA SERBEST Boğaziçi eyleminde gözaltına alındıktan sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Özge Elvan serbest bırakıldı. Özge Elvan'a yurtdışı çıkış yasağı konulduğu ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.  NE OLMUŞTU? Birleşik Mücadele Güçleri, 4 Şubat Perşembe günü kuruluş deklarasyonlarını açıklamak üzere Kadıköy’de eylem çağrısı yaptı. Açıklama yapılmasına izin vermeyen polis, Kadıköy’ün farklı noktalarında bir araya gelmeye çalışanları gözaltına aldı. ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut’un bulunduğu 65 kişi, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gezi eylemleri sırasında evinin bulunduğu Okmeydanı’ında polisin attığı gaz fişeği ile başından vuralatrak yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan da gözaltına alınan isimler arasında bulunuyordu. Eylemin yapılacağı alana 10 dakika mesafede bulunan Özge Elvan ve arkadaşları önce polis tarafından GBT gerekçesi ile durduruldu, ardından ise gözaltına alındı.
Kadıköy'deki 4 Şubat'ta gerçekleştirilen Boğaziçi eyleminde gözaltına alındıktan sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 33 kişi çeşitli adli kontrol şartları ile serbest bırakıldı.

 haberimizvar.net- Birleşik Mücadele Güçleri'nin (BMG), 4 Şubat'ta İstanbul Kadıköy’de yaptığı açıklama sırasında polisin müdahale ederek gözaltına aldığı ve tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen 33 kişi hakkında karar açıkladı.

İfadesi alınan 8 kişi akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı. Kalan 20 kişi adli kontrol şartıyla, 33 kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Sulh Ceza Hakimliği'nde saatler süren ifade işlemleri ardından 33 kişi adli kontrol, yurt dışı yasağı ve ev hapsi gibi uygulamalarla serbest bırakıldı.

 ÖZGE ELVAN DA SERBEST

Boğaziçi eyleminde gözaltına alındıktan sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Özge Elvan serbest bırakıldı. Özge Elvan'a yurtdışı çıkış yasağı konulduğu ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

 NE OLMUŞTU?

Birleşik Mücadele Güçleri, 4 Şubat Perşembe günü kuruluş deklarasyonlarını açıklamak üzere Kadıköy’de eylem çağrısı yaptı.

Açıklama yapılmasına izin vermeyen polis, Kadıköy’ün farklı noktalarında bir araya gelmeye çalışanları gözaltına aldı. ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut’un bulunduğu 65 kişi, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gezi eylemleri sırasında evinin bulunduğu Okmeydanı’ında polisin attığı gaz fişeği ile başından vuralatrak yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan da gözaltına alınan isimler arasında bulunuyordu. Eylemin yapılacağı alana 10 dakika mesafede bulunan Özge Elvan ve arkadaşları önce polis tarafından GBT gerekçesi ile durduruldu, ardından ise gözaltına alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.