Boğaziçi için imza kampanyası

GÜNDEM 07.07.2021 - 09:43, Güncelleme: 07.07.2021 - 09:43
 

Boğaziçi için imza kampanyası

Melih Bulu’nun geleneklere aykırı olarak Boğaziçi’ne atanmasına karşı imza kampanyası başlatıldı. Kampanya metninde, “Üniversitelerin özerk ve bağımsız olmalarını, liyakat ve bilime dayalı eğitimi sonuna kadar savunmalıyız” denildi.

haberimizvar.net-  AKP’ye yakınlığıyla bilinen Prof. Dr. Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör atanmasıyla protestoların başladığı Boğaziçi Üniversitesi için imza kampanyası başlatıldı. Hülya Ekşigil, Sibel Asna, Yazgülü Aldoğan, Cenk Erdem, Gila Benmayor, Oya Başak, Zeynep Oral, Banu Tesal, Emine Çaykara, Binnaz Toprak, Sima Benaroya, Sevil Gence, Ayşe Kadıoğlu ve Nuran Terzioğlu tarafından imza kampanyası platformu ‘change.org’ üzerinden başlatılan kampanyada “Ülkemizin en değerli bilim kurumlarından olan Boğaziçi Üniversitesi’ni savunun” çağrısı yapıldı. BOĞAZİÇİ’NE SESSİZ KALAMAYIZ Kampanya metninde şu ifadeler yer aldı: “Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananlara sessiz kalamayız. Ülkenin en değerli eğitim kurumlarından birinde, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananlara sessiz kalamayız. 21. yüzyıla yakışan, özgür, özerk, bilim ve liyakat odaklı eğitimden yanayız. Bu kampanyayı imzalayarak, ülkenin farklı bölgelerinden, farklı koşullardan bin bir zorlukla gelerek bir devlet üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim alma şansı bulan gençlerimizin geleceğine gelin sahip çıkalım”. BİLİME DAYALI EĞİTİM SAVUNULDU “Üniversitelerin sahip olmaları gereken değerleri koruyabilmeleri için özerk ve bağımsız olmalarını, liyakat ve bilime dayalı eğitimi sonuna kadar savunmalıyız. Bu kampanyaya lütfen destek verin, ülkemizin en değerli bilim kurumlarından olan Boğaziçi Üniversitesi’ni savunun… Yarınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız için”. 
Melih Bulu’nun geleneklere aykırı olarak Boğaziçi’ne atanmasına karşı imza kampanyası başlatıldı. Kampanya metninde, “Üniversitelerin özerk ve bağımsız olmalarını, liyakat ve bilime dayalı eğitimi sonuna kadar savunmalıyız” denildi.

haberimizvar.net-  AKP’ye yakınlığıyla bilinen Prof. Dr. Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör atanmasıyla protestoların başladığı Boğaziçi Üniversitesi için imza kampanyası başlatıldı. Hülya Ekşigil, Sibel Asna, Yazgülü Aldoğan, Cenk Erdem, Gila Benmayor, Oya Başak, Zeynep Oral, Banu Tesal, Emine Çaykara, Binnaz Toprak, Sima Benaroya, Sevil Gence, Ayşe Kadıoğlu ve Nuran Terzioğlu tarafından imza kampanyası platformu ‘change.org’ üzerinden başlatılan kampanyada “Ülkemizin en değerli bilim kurumlarından olan Boğaziçi Üniversitesi’ni savunun” çağrısı yapıldı.

BOĞAZİÇİ’NE SESSİZ KALAMAYIZ

Kampanya metninde şu ifadeler yer aldı: “Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananlara sessiz kalamayız. Ülkenin en değerli eğitim kurumlarından birinde, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananlara sessiz kalamayız. 21. yüzyıla yakışan, özgür, özerk, bilim ve liyakat odaklı eğitimden yanayız. Bu kampanyayı imzalayarak, ülkenin farklı bölgelerinden, farklı koşullardan bin bir zorlukla gelerek bir devlet üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim alma şansı bulan gençlerimizin geleceğine gelin sahip çıkalım”.

BİLİME DAYALI EĞİTİM SAVUNULDU

“Üniversitelerin sahip olmaları gereken değerleri koruyabilmeleri için özerk ve bağımsız olmalarını, liyakat ve bilime dayalı eğitimi sonuna kadar savunmalıyız. Bu kampanyaya lütfen destek verin, ülkemizin en değerli bilim kurumlarından olan Boğaziçi Üniversitesi’ni savunun… Yarınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız için”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.