Boğaziçi’nde özgürlükler yok sayıldı

GÜNDEM 25.02.2021 - 11:53, Güncelleme: 25.02.2021 - 11:53
 

Boğaziçi’nde özgürlükler yok sayıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’ya karşı başlayan protestoların üzerinden 53 gün geçti.

haberimizvar.net- Boğaziçili akademisyenler Güney Kampus’ta bir araya gelerek, Rektörlük binasına sırtını bir kez döndü. Öğrenciler ise üniversitedeki nöbetini sürdürdü. 801 KİŞİYE KÖTÜ MUAMELE Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde yaşanan hak ihlallerinin bilançosunu açıkladı. En az 801 kişinin işkence ve kötü muamele ile gözaltına alındığı, en az 13 kişinin yaralandığı belirtildi. Ülkeyi yönetenlere insan haklarına saygılı davranma, toplumu kutuplaştıracak politikalardan ve nefret içerikli söylemlerden vazgeçme çağrısında bulunuldu. En az 38 kentte yapılan barışçıl gösterilere polis müdahalesinde kimyasal ajanlardan üretilmiş silahlar ve basınçlı su kullandığı aktarılan raporda, “11 kişi tutuklandı. 228 kişiye adli kontrol, 29 kişiye ev hapsi tedbiri uygulandı. İfade ve basın özgürlüğü ihlal edildi” denildi. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef gösterdiği eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder’e destekler sürüyor. Son olarak aralarında çok sayıda akademisyen, sanatçı ve siyasetçinin yer aldığı bin 460 kişi, Ergüder’e destek veren bir bildiri ve imza listesi yayımlandı. Açıklamada, “üniversite özerkliğini ve akademik özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik her türlü uygulamaya karşıyız ve bu bağlamda değerli arkadaşımız Prof. Dr. Üstün Ergüder’in açıklamalarını destekliyoruz” ifadeleri kullanıldı. * Bu sefer de Can Hoca hedef alındı İKTİDARA yakın Yeni Şafak gazetesi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ve akademisyenlerini hedef göstermeye devam ediyor. Yandaş gazete son olarak Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Belgesel Sinemacı Can Candan’ı hedef gösterdi. Yeni Şafak haberinde, “Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylar bahanesiyle başlatılmak istenen yeni Gezi kalkışması boşa çıkarken, okulun akademi kadrosundan Can Candan Türkiye’yi Batı’ya şikayet etti. Yabancı basın kuruluşuna İngilizce demeç veren Candan öğrencilerin ‘terörist’ ilan edildiğini belirterek asılsız ifadeler kullandı” ifadelerini kullandı.
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’ya karşı başlayan protestoların üzerinden 53 gün geçti.

haberimizvar.net- Boğaziçili akademisyenler Güney Kampus’ta bir araya gelerek, Rektörlük binasına sırtını bir kez döndü. Öğrenciler ise üniversitedeki nöbetini sürdürdü.


801 KİŞİYE KÖTÜ MUAMELE

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde yaşanan hak ihlallerinin bilançosunu açıkladı. En az 801 kişinin işkence ve kötü muamele ile gözaltına alındığı, en az 13 kişinin yaralandığı belirtildi. Ülkeyi yönetenlere insan haklarına saygılı davranma, toplumu kutuplaştıracak politikalardan ve nefret içerikli söylemlerden vazgeçme çağrısında bulunuldu. En az 38 kentte yapılan barışçıl gösterilere polis müdahalesinde kimyasal ajanlardan üretilmiş silahlar ve basınçlı su kullandığı aktarılan raporda, “11 kişi tutuklandı. 228 kişiye adli kontrol, 29 kişiye ev hapsi tedbiri uygulandı. İfade ve basın özgürlüğü ihlal edildi” denildi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef gösterdiği eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder’e destekler sürüyor. Son olarak aralarında çok sayıda akademisyen, sanatçı ve siyasetçinin yer aldığı bin 460 kişi, Ergüder’e destek veren bir bildiri ve imza listesi yayımlandı. Açıklamada, “üniversite özerkliğini ve akademik özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik her türlü uygulamaya karşıyız ve bu bağlamda değerli arkadaşımız Prof. Dr. Üstün Ergüder’in açıklamalarını destekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

*

Bu sefer de Can Hoca hedef alındı

İKTİDARA yakın Yeni Şafak gazetesi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ve akademisyenlerini hedef göstermeye devam ediyor. Yandaş gazete son olarak Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Belgesel Sinemacı Can Candan’ı hedef gösterdi. Yeni Şafak haberinde, “Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylar bahanesiyle başlatılmak istenen yeni Gezi kalkışması boşa çıkarken, okulun akademi kadrosundan Can Candan Türkiye’yi Batı’ya şikayet etti. Yabancı basın kuruluşuna İngilizce demeç veren Candan öğrencilerin ‘terörist’ ilan edildiğini belirterek asılsız ifadeler kullandı” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.