Borçlu şirketlere yeniden yapılandırma

EKONOMİ 14.10.2019 - 13:46, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Borçlu şirketlere yeniden yapılandırma

Türkiye Bankalar Birliği, kredi borcu olan büyük şirketlerinin borçlarının yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Başvurusu onaylanan şirketlerin yeniden yapılandırılacak alacakları için icra takibi yapılmayacağı bildirildi

haberimizvar.net Türkiye Bankalar Birliği, banka ve finansal kurumlara kredi borcu bulunan büyük ölçekli şirketler için “Finansal Yeniden Yapılandırma (FYY)” uygulamasına başlanacağını bildirdi. Hakkında iflas kararı bulunan şirketler yapılandırmadan faydalanamayacak.Borçlular en yüksek üç alacaklıdan birine başvurarak yapılandırma isteyecek. BAŞVURU ONAYI GEREKLİ Başvurusu onaylanan şirketin yeniden yapılandırılan alacakları için icra takibi yapılamayacak. (Zaman aşımı ve hak düşürücü süreler nedeniyle hak kaybına yol açacak durumlar hariç olmak üzere)Açıklamada küçük ölçekli şirketlerin de programdan faydalanması için onay beklendiği belirtildi. EKONOMİ DESTEKLENECEK Açıklamada ekonomik büyümeyi desteklemek için yapılandırma programına başlandığı ifade edilirken şu ifadeler kullanıldı: Yeniden yapılandırma uygulaması 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun Geçici 32'nci maddesi uyarınca bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve finansman şirketleri ile kredi ilişkisinde bulunan borçluların bu kuruluşlar nezdindeki kredi borçlarına ilişkin olarak, çerçeve anlaşma ve sözleşmeleri kapsamında alınacak tedbirlerle, geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine, üretim, yatırım, istihdam faaliyetlerini sürdürmelerine, dolayısıyla ekonomik büyümeye imkân verecektir.  
Türkiye Bankalar Birliği, kredi borcu olan büyük şirketlerinin borçlarının yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Başvurusu onaylanan şirketlerin yeniden yapılandırılacak alacakları için icra takibi yapılmayacağı bildirildi

haberimizvar.net Türkiye Bankalar Birliği, banka ve finansal kurumlara kredi borcu bulunan büyük ölçekli şirketler için “Finansal Yeniden Yapılandırma (FYY)” uygulamasına başlanacağını bildirdi. Hakkında iflas kararı bulunan şirketler yapılandırmadan faydalanamayacak.Borçlular en yüksek üç alacaklıdan birine başvurarak yapılandırma isteyecek.

BAŞVURU ONAYI GEREKLİ

Başvurusu onaylanan şirketin yeniden yapılandırılan alacakları için icra takibi yapılamayacak. (Zaman aşımı ve hak düşürücü süreler nedeniyle hak kaybına yol açacak durumlar hariç olmak üzere)Açıklamada küçük ölçekli şirketlerin de programdan faydalanması için onay beklendiği belirtildi.

EKONOMİ DESTEKLENECEK

Açıklamada ekonomik büyümeyi desteklemek için yapılandırma programına başlandığı ifade edilirken şu ifadeler kullanıldı: Yeniden yapılandırma uygulaması 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun Geçici 32'nci maddesi uyarınca bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve finansman şirketleri ile kredi ilişkisinde bulunan borçluların bu kuruluşlar nezdindeki kredi borçlarına ilişkin olarak, çerçeve anlaşma ve sözleşmeleri kapsamında alınacak tedbirlerle, geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine, üretim, yatırım, istihdam faaliyetlerini sürdürmelerine, dolayısıyla ekonomik büyümeye imkân verecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.