‘Bu nasıl kafa?’ dedi ama…

GÜNDEM 09.12.2019 - 15:27, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Bu nasıl kafa?’ dedi ama…

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne Muratpaşa Belediye Başkanı Avukat Ümit Uysal’ın konuşması damga vurdu. Kamuda ticari alanların değerinin kaybetmemesi adına AKP ve MHP’nin ‘hayır’ oylarını tekrar değerlendirmesini isteyen Uysal, ‘Bu nasıl kafa?’ sorusunu sordu ama oyları ‘evet’e çevirtemedi.

haberimizvar.net-Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı oturumu başkan Muhittin Böcek başkanlığında toplandı. 2019 yılının son meclis toplantısında 90 gündem maddesi görüşüldü. İmar ağırlıklı gündem maddelerinden biri olan 34. maddenin oylanmasında Muratpaşa Belediye Başkanı Avukat Ümit Uysal’ın konuşması meclise damga vurdu. TİCARİ ALANLAR Mecliin 34. Maddesinde yer alan; “Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 06.11.2019 tarih ve 318 sayılı kararı ile uygun bulunan, Meydankavağı mahallesi 28019 ada 1 parselde Belediye Hizmet Alanının, Ticaret Alanına dönüştürülmesi, yapı yaklaşma mesafelerinin düzenlenmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.” CAHİL DÜŞÜNCE Oylamada AKP ve MHP meclis üyelerinin ‘hayır’ oyu vermesi üzerine söz alan Başkan Uysal, ticari sahaların kamu yararı adına değer kazandırılması gerektiğini vurguladı. Uysal, konuşmasında şunları kaydetti: “Kamu elinde ne varsa yeşil alana çevirsin diye bir şey yok. Bu fikir cahilce bir düşüncedir. Kesinleşmiş imar planlarında yeşil alanları nasıl koruyorsak, kamunun ticari alanlarını da korumak zorundayız. Ticari alanların değerini kaybetmeden kamuda kalmasını sağlamalıyız. 40 TAKLA ATANLAR Bu durumun tam tersini düşünmek mümkün değildir. Kardeşim bir düşünün Allah aşkına! Bir tek şahısın ticari alanını kaybetmemesi ya da değer kazanması adına 40 takla atışını, özel ilişkilere girdiğini görüyorsunuz. Ama iş kamuya gelince ne düşünüyorsunuz? Nasıl kafa bu? Ayrıca söz konusu alanın yan tarafı da ASAT’ın, bitişi ve çevresi de ticari alan. Fazla emsal istemiyoruz. Komisyon emsal artışı olmasını istemiş ama biz emsal artışı olmadan Muratpaşa Belediyesi’nden gelen rapor doğrultusunda 34. Maddenin yeniden oylanmasını istiyoruz. “ YENİDEN OYLAMA YAPILDI Başkan Uysal’ın talebi üzerine Başkan Böcek 34. maddeyi yeniden oylamaya sundu. AKP ve MHP meclis üyeleri yeniden ‘hayır’ oyu verince CHP ve İYİ Parti’nin oylarıyla 34. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. EBRU KÜÇÜKAYDIN  
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne Muratpaşa Belediye Başkanı Avukat Ümit Uysal’ın konuşması damga vurdu. Kamuda ticari alanların değerinin kaybetmemesi adına AKP ve MHP’nin ‘hayır’ oylarını tekrar değerlendirmesini isteyen Uysal, ‘Bu nasıl kafa?’ sorusunu sordu ama oyları ‘evet’e çevirtemedi.

haberimizvar.net-Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı oturumu başkan Muhittin Böcek başkanlığında toplandı. 2019 yılının son meclis toplantısında 90 gündem maddesi görüşüldü. İmar ağırlıklı gündem maddelerinden biri olan 34. maddenin oylanmasında Muratpaşa Belediye Başkanı Avukat Ümit Uysal’ın konuşması meclise damga vurdu.

TİCARİ ALANLAR

Mecliin 34. Maddesinde yer alan; “Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 06.11.2019 tarih ve 318 sayılı kararı ile uygun bulunan, Meydankavağı mahallesi 28019 ada 1 parselde Belediye Hizmet Alanının, Ticaret Alanına dönüştürülmesi, yapı yaklaşma mesafelerinin düzenlenmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.”

CAHİL DÜŞÜNCE

Oylamada AKP ve MHP meclis üyelerinin ‘hayır’ oyu vermesi üzerine söz alan Başkan Uysal, ticari sahaların kamu yararı adına değer kazandırılması gerektiğini vurguladı. Uysal, konuşmasında şunları kaydetti: “Kamu elinde ne varsa yeşil alana çevirsin diye bir şey yok. Bu fikir cahilce bir düşüncedir. Kesinleşmiş imar planlarında yeşil alanları nasıl koruyorsak, kamunun ticari alanlarını da korumak zorundayız. Ticari alanların değerini kaybetmeden kamuda kalmasını sağlamalıyız.

40 TAKLA ATANLAR

Bu durumun tam tersini düşünmek mümkün değildir. Kardeşim bir düşünün Allah aşkına! Bir tek şahısın ticari alanını kaybetmemesi ya da değer kazanması adına 40 takla atışını, özel ilişkilere girdiğini görüyorsunuz. Ama iş kamuya gelince ne düşünüyorsunuz? Nasıl kafa bu? Ayrıca söz konusu alanın yan tarafı da ASAT’ın, bitişi ve çevresi de ticari alan. Fazla emsal istemiyoruz. Komisyon emsal artışı olmasını istemiş ama biz emsal artışı olmadan Muratpaşa Belediyesi’nden gelen rapor doğrultusunda 34. Maddenin yeniden oylanmasını istiyoruz. “

YENİDEN OYLAMA YAPILDI

Başkan Uysal’ın talebi üzerine Başkan Böcek 34. maddeyi yeniden oylamaya sundu. AKP ve MHP meclis üyeleri yeniden ‘hayır’ oyu verince CHP ve İYİ Parti’nin oylarıyla 34. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. EBRU KÜÇÜKAYDIN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.