Bu pazar seçim olsa kim ne durumda?

YEREL 31.12.2019 - 15:42, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Bu pazar seçim olsa kim ne durumda?

www.haberimizvar.net ile Artıbir Araştırma Şirketi’nin hazırladığı Antalya’nın 19 ilçesini kapsayan yılın son anketini yayınlıyoruz. İşte 1719 denek üzerinden Aralık ayında yapılan anketi sonuçları…

haberimizvar.net- 2 Aralık-20 Aralık 2019 tarihleri arasında Antalya genelinde www.haberimizvar.net ile Artıbir Araştırma Şirketi’nin yaptığı kamuoyu araştırması; Antalya seçmeninin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik parti tercihlerini, parti tercih kriterlerini ve aday tercih kriterlerini ölçmek ve değerlendirmek için gerçekleştirilmiştir. YÜZDE 58 ERKEK, YÜZDE 48 KADIN Araştırma, Antalya’da yaşayan, 18 yaş ve üzeri toplam 1719 katılımcıyla yüzde 58’i erkek, yüzde 48’i kadın olmak üzere önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak yüz yüze görüşme tekniği ile gerçekleşti. Elde edilen veriler kontrol edildikten sonra bilgisayar ortamına aktarıldı, SPSS istatistik paket programı yardımıyla çözümlemeler yapıldı. Araştırma örnekleminin oransal dağılımı, 19 ilçede yer alan seçmen büyüklüğüne göre tespit edildi. Araştırma örnekleminin, demografik bilgilere göre dağılımında TÜİK verileri, lokasyon dağılımında ise genel seçimlerdeki seçmen sayısı baz alındı. BAŞKAN BÖCEK DEĞERLENDİRMESİ Buna göre; araştırmada ‘Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek seçimlerden bugüne performansını beğeniyor musunuz?’ sorusuna yaş dağılıma göre verilen oranlar değerlendirildi ve yüzde 51.4 oranında başarılı bulunduğu ortaya çıktı. ‘Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, görev süresince sizce başarılı olacak mı?’ sorusuna ‘evet’ yanıtını verenlerin oranı ise, yüzde 60.6. ‘Bu Pazar seçim olsa Muhittin Böcek’e oy verir misiniz?’ sorusuna ise verilen cevap oranları; evet, oy veririm yüzde 39.4, hayır, oy vermem yüzde 26.0, kararsızım yüzde 13.7, desteklediğim partinin adayına oy veririm yüzde 12.7 olarak belirlendi. GENEL VE YEREL FARKI Araştırmada ‘Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verisiniz?’ sorusuna ise kararsızlar dağılımı yapıldıktan sonra Antalyalılar, CHP yüzde 40.5, AKP yüzde 31.0, İYİ Parti yüzde 11.4, MHP yüzde 6.7, HDP yüzde 4.7, Saadet Partisi yüzde 2.7, diğer 1.9, Ali Babacan’ın partisine yüzde 0.8, Ahmet Davutoğlu partisine yüzde 0.4 oranında seçimini yaptı. ‘Peki, Antalya’da tüm partilerin aday çıkardığı belediye başkanlığı seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirdiniz?’ sorusuna ise Antalyalılar, CHP yüzde 35.7, AKP yüzde 27,2, İYİ Parti yüzde 11,2, MHP yüzde 8.5, HDP ise yüzde 5.3 yanıtını verdi. İŞTE ARAŞTIRMANIN TÜM DETAYLARI:      
www.haberimizvar.net ile Artıbir Araştırma Şirketi’nin hazırladığı Antalya’nın 19 ilçesini kapsayan yılın son anketini yayınlıyoruz. İşte 1719 denek üzerinden Aralık ayında yapılan anketi sonuçları…

haberimizvar.net- 2 Aralık-20 Aralık 2019 tarihleri arasında Antalya genelinde www.haberimizvar.net ile Artıbir Araştırma Şirketi’nin yaptığı kamuoyu araştırması; Antalya seçmeninin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik parti tercihlerini, parti tercih kriterlerini ve aday tercih kriterlerini ölçmek ve değerlendirmek için gerçekleştirilmiştir.

YÜZDE 58 ERKEK, YÜZDE 48 KADIN
Araştırma, Antalya’da yaşayan, 18 yaş ve üzeri toplam 1719 katılımcıyla yüzde 58’i erkek, yüzde 48’i kadın olmak üzere önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak yüz yüze görüşme tekniği ile gerçekleşti. Elde edilen veriler kontrol edildikten sonra bilgisayar ortamına aktarıldı, SPSS istatistik paket programı yardımıyla çözümlemeler yapıldı. Araştırma örnekleminin oransal dağılımı, 19 ilçede yer alan seçmen büyüklüğüne göre tespit edildi. Araştırma örnekleminin, demografik bilgilere göre dağılımında TÜİK verileri, lokasyon dağılımında ise genel seçimlerdeki seçmen sayısı baz alındı.
BAŞKAN BÖCEK DEĞERLENDİRMESİ
Buna göre; araştırmada ‘Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek seçimlerden bugüne performansını beğeniyor musunuz?’ sorusuna yaş dağılıma göre verilen oranlar değerlendirildi ve yüzde 51.4 oranında başarılı bulunduğu ortaya çıktı. ‘Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, görev süresince sizce başarılı olacak mı?’ sorusuna ‘evet’ yanıtını verenlerin oranı ise, yüzde 60.6. ‘Bu Pazar seçim olsa Muhittin Böcek’e oy verir misiniz?’ sorusuna ise verilen cevap oranları; evet, oy veririm yüzde 39.4, hayır, oy vermem yüzde 26.0, kararsızım yüzde 13.7, desteklediğim partinin adayına oy veririm yüzde 12.7 olarak belirlendi.
GENEL VE YEREL FARKI
Araştırmada ‘Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verisiniz?’ sorusuna ise kararsızlar dağılımı yapıldıktan sonra Antalyalılar, CHP yüzde 40.5, AKP yüzde 31.0, İYİ Parti yüzde 11.4, MHP yüzde 6.7, HDP yüzde 4.7, Saadet Partisi yüzde 2.7, diğer 1.9, Ali Babacan’ın partisine yüzde 0.8, Ahmet Davutoğlu partisine yüzde 0.4 oranında seçimini yaptı. ‘Peki, Antalya’da tüm partilerin aday çıkardığı belediye başkanlığı seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirdiniz?’ sorusuna ise Antalyalılar, CHP yüzde 35.7, AKP yüzde 27,2, İYİ Parti yüzde 11,2, MHP yüzde 8.5, HDP ise yüzde 5.3 yanıtını verdi.

İŞTE ARAŞTIRMANIN TÜM DETAYLARI:

































































 






 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.