Bülbül’den Meclis konuşması

GÜNDEM 24.12.2020 - 16:07, Güncelleme: 24.12.2020 - 16:07
 

Bülbül’den Meclis konuşması

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül 23 Aralık 2020’de HDP milletvekili Musa Piroğlu’na basın açıklaması esnasında yapılan haksızlıkla, Leyla Güven’e yapılanlarla ve AİHM kararlarıyla ve Çevre Ajansı ile ilgili olarak TBMM’de konuştu

haberimizvar.net- HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, şunları söyledi: “Sayın Başkan, size de defalarca iletildi ama hâlâ bir açıklama yapılmadı Sayın Bostancı; hâlâ bir açıklama yapılmış değil. Ayıp, utanç verici bir şey bu. Bir engelli babası olarak söylüyorum bunu. Bu, yenilip yutulacak bir şey değil. Bu, herhangi bir saldırı değil; bu, insan hakları ihlalini de aşan bir durumdur. Bununla ilgili derhâl bir açıklama yapılmalıdır. İkincisi, sevgili arkadaşlar, Saddam'ın sonunu bir Leyla getirdi, Leyla Kasım. Filistin halkının destansı mücadelesi Leyla Halid ve Türkiye'de barışın, demokrasinin, özgürlüğün mücadelecisi Leyla Güven. Egemenlerin Leylalarla sorunu vardır. "Mecnun'um, Leyla'mı gördüm / Bir kerece baktı, geçti / Ne sordum ne de söyledi / Yıldız gibi aktı, geçti" demiştim. Yıldız gibi akıp geçmedi tabii "Mücadelemizi içeride de dışarıda da sürdürürüz." İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLENİYOR  Bülbül şöyle devam etti: “Üçüncü nokta: Her talep dile getirdiğimizde "Anayasa'mız diyor ki" diye başlayan söylemlerinizle Anayasa'nın 90. maddesini -Cumhurbaşkanından başlayarak- ihlal ediyorsunuz ve suç işliyorsunuz. Anayasa'nın 90. maddesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının Türkiye'de yasa hükmünde olduğunu, imzalanan uluslararası sözleşmelerin maddelerinin de Türkiye'de yasa hükmünde olduğunu söylüyor. Bunu ihlal ederek suç işliyorsunuz. Bu suçlar birbirine eklendiğinde insanlığa karşı bir suç çıkıyor ortaya. Bunu da bertaraf edebilmek için bir şey dile getirdiğimizde "mezhepçi", "bölücü" ile başlayan ifadelerin hepsini size iade ediyorum. Biz mezhepçi değiliz, biz bölücü değiliz; biz, insan hak ve özgürlüklerini, eşit yurttaşlığı, ortak yaşamı, herkesin kendi kültürü, inancı, kültürü ve inancından doğan haklarıyla birlikte yaşamasını savunan, laik ve demokratik Türkiye ve eşit yurttaşlık mücadelesi veren bir partiyiz. Bunun böyle bilinmesi lazım”
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül 23 Aralık 2020’de HDP milletvekili Musa Piroğlu’na basın açıklaması esnasında yapılan haksızlıkla, Leyla Güven’e yapılanlarla ve AİHM kararlarıyla ve Çevre Ajansı ile ilgili olarak TBMM’de konuştu

haberimizvar.net-  HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, şunları söyledi: “Sayın Başkan, size de defalarca iletildi ama hâlâ bir açıklama yapılmadı Sayın Bostancı; hâlâ bir açıklama yapılmış değil. Ayıp, utanç verici bir şey bu. Bir engelli babası olarak söylüyorum bunu. Bu, yenilip yutulacak bir şey değil. Bu, herhangi bir saldırı değil; bu, insan hakları ihlalini de aşan bir durumdur. Bununla ilgili derhâl bir açıklama yapılmalıdır. İkincisi, sevgili arkadaşlar, Saddam'ın sonunu bir Leyla getirdi, Leyla Kasım. Filistin halkının destansı mücadelesi Leyla Halid ve Türkiye'de barışın, demokrasinin, özgürlüğün mücadelecisi Leyla Güven. Egemenlerin Leylalarla sorunu vardır. "Mecnun'um, Leyla'mı gördüm / Bir kerece baktı, geçti / Ne sordum ne de söyledi / Yıldız gibi aktı, geçti" demiştim. Yıldız gibi akıp geçmedi tabii "Mücadelemizi içeride de dışarıda da sürdürürüz."

İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLENİYOR 
Bülbül şöyle devam etti: “Üçüncü nokta: Her talep dile getirdiğimizde "Anayasa'mız diyor ki" diye başlayan söylemlerinizle Anayasa'nın 90. maddesini -Cumhurbaşkanından başlayarak- ihlal ediyorsunuz ve suç işliyorsunuz. Anayasa'nın 90. maddesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının Türkiye'de yasa hükmünde olduğunu, imzalanan uluslararası sözleşmelerin maddelerinin de Türkiye'de yasa hükmünde olduğunu söylüyor. Bunu ihlal ederek suç işliyorsunuz. Bu suçlar birbirine eklendiğinde insanlığa karşı bir suç çıkıyor ortaya. Bunu da bertaraf edebilmek için bir şey dile getirdiğimizde "mezhepçi", "bölücü" ile başlayan ifadelerin hepsini size iade ediyorum. Biz mezhepçi değiliz, biz bölücü değiliz; biz, insan hak ve özgürlüklerini, eşit yurttaşlığı, ortak yaşamı, herkesin kendi kültürü, inancı, kültürü ve inancından doğan haklarıyla birlikte yaşamasını savunan, laik ve demokratik Türkiye ve eşit yurttaşlık mücadelesi veren bir partiyiz. Bunun böyle bilinmesi lazım”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.