Bunu yaparsanız ‘ırkçı’ olabilirsiniz

YAŞAM 27.09.2019 - 12:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Bunu yaparsanız ‘ırkçı’ olabilirsiniz

1913 yılında ABD'de kurulan İftira ve İnkarla Mücadele Birliği, ırkçılıkla ilgili el hareketleri listesine bir yenisini ekledi... Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan ve su altında "iyiyim" anlamına gelen el hareketi ırkçılığın sembolü olarak tanımlandı

haberimizvar.net Türkiye’de de yaygın olarak kullanılan baş parmak ile işaret parmağının birbirine değdiği diğer üç parmağın da serbest kaldığı el hareketini yapan artık ABD’de ceza alabilecek. 1913 yılında ABD’de kurulan İftira ve İnkarla Mücadele Birliği, bu el hareketini Nazi selamıyla eş değerde gördüğünü duyurdu. CEZA VE YASAKLAR GELEBİLİR Bu el hareketinin özellikle beyazların oluşturduğu aşırı radikal beyaz örgütlerde yaygın olarak kullanıldığını aktaran kuruluş, “Bu el hareketinin kullanımı sosyal medyada şaka olarak başlamıştı fakat günümüzde bu hareket beyaz ırkçıların hegemonyası altına girdi ve onlar kullanıyor. Avustralyalı ırkçı Brenton Tarrant, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki camide aralarında bir Türk’ün de olduğu 50 kişiyi öldürmüş ve çıkarıldığı mahkemede bu hareketi yapmıştı. ABD merkezli İftira ve İnkarla Mücadele Birliği isimli kuruluş bu el hareketinin ırkçılıkla bağlantılı olduğunu yetkililere bildirirken, bundan sonra ceza ve yasakların gelmesi çağrısında bulundu.
1913 yılında ABD'de kurulan İftira ve İnkarla Mücadele Birliği, ırkçılıkla ilgili el hareketleri listesine bir yenisini ekledi... Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan ve su altında "iyiyim" anlamına gelen el hareketi ırkçılığın sembolü olarak tanımlandı

haberimizvar.net Türkiye’de de yaygın olarak kullanılan baş parmak ile işaret parmağının birbirine değdiği diğer üç parmağın da serbest kaldığı el hareketini yapan artık ABD’de ceza alabilecek. 1913 yılında ABD’de kurulan İftira ve İnkarla Mücadele Birliği, bu el hareketini Nazi selamıyla eş değerde gördüğünü duyurdu.

CEZA VE YASAKLAR GELEBİLİR

Bu el hareketinin özellikle beyazların oluşturduğu aşırı radikal beyaz örgütlerde yaygın olarak kullanıldığını aktaran kuruluş, “Bu el hareketinin kullanımı sosyal medyada şaka olarak başlamıştı fakat günümüzde bu hareket beyaz ırkçıların hegemonyası altına girdi ve onlar kullanıyor. Avustralyalı ırkçı Brenton Tarrant, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki camide aralarında bir Türk’ün de olduğu 50 kişiyi öldürmüş ve çıkarıldığı mahkemede bu hareketi yapmıştı. ABD merkezli İftira ve İnkarla Mücadele Birliği isimli kuruluş bu el hareketinin ırkçılıkla bağlantılı olduğunu yetkililere bildirirken, bundan sonra ceza ve yasakların gelmesi çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.