Burs ve kredi başvuruları başladı

GÜNDEM 28.10.2020 - 12:48, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Burs ve kredi başvuruları başladı

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, burs ve kredi başvurularının başladığını açıkladı.

haberimizvar.net- Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren 2020-2021 KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman yapılacak sorusunun cevap buldu. Uzaktan eğitimde olan öğrenciler, KYK yurt ve burs başvuru tarihleri ile son durum hakkında yeni bir gelişme olup olmadığını öğrenmeye çalışıyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. BAŞVURU NASIL YAPILIYOR? KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi veriliyor. 2020’De KYK BURSU NE KADAR? KYK 2020'de kredi ve ya burs 550 lira, öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak.
Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, burs ve kredi başvurularının başladığını açıkladı.

haberimizvar.net- Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren 2020-2021 KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman yapılacak sorusunun cevap buldu.

Uzaktan eğitimde olan öğrenciler, KYK yurt ve burs başvuru tarihleri ile son durum hakkında yeni bir gelişme olup olmadığını öğrenmeye çalışıyordu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi veriliyor.

2020’De KYK BURSU NE KADAR?

KYK 2020'de kredi ve ya burs 550 lira, öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren

yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.