Büyükşehir’de illegal daire başkanı

GÜNDEM 30.08.2019 - 16:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Büyükşehir’de illegal daire başkanı

Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Zeki Demiray olmasına rağmen, İsa Akdemir’in bu sıfatı kullanması ve ilçe belediyelerinin kendisine daire başkanı gibi davranması dikkat çekiyor

haberimizvar.net Menderes Türel’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 5 yıl boyunca ‘ilçeler koordinatörü’ sıfatıyla yetki kullanan İsa Akdemir’in bu görevi Muhittin Böcek başkanlığındaki yeni dönemde de devam ediyor. İsa Akdemir’e ‘Kırsal Hizmetler Daire Başkanı’ muamelesi yapılıyor, fakat söz konusu dairenin başkanı resmiyette Zeki Demiray. Yani Akdemir’in ne imza yetkisi var, ne de başka bir sorumluluğu. YASAL DAYANAĞI YOK Türel tarafından şifai olarak ‘İlçeler Koordinatörü’ diye tarif edilen ve “Benden sonraki en yetkili isim” diye lanse edilen İsa Akdemir’in bu pozisyonu herhangi bir yasal düzenlemeye dayanmıyor. Akdemir’in pozisyonunun yasal olmadığını bilmeyen ilçe belediyelerinin kendisine daire başkanı gibi davranması da dikkat çekiyor. İLGİNÇ PAYLAŞIM 28 Ağustos’ta Elmalı Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımda, “Geçmen, Büyüksöğle ve Küçüksöğle mahallelerimizde yaşayan çiftçilerimizin 90 kilometre yol kat ederek ulaştıkları tarlalarına son 2 kilometrelik etap tamamlandığında artık 13 kilometre gibi az bir mesafe ile giderek ulaşacaklar. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanımız İsa Akdemir’e teşekkür ederiz” ibareleri yer aldı. Oysa Büyükşehir Belediyesi’nin gerek internet sayfasında, gerekse de resmi yazışmalarda Kırsal Hizmetler Daire Başkanı olarak Zeki Demiray’ın görünmesi, “Davul kimde, tokmak kimde?” sorusunu akla getiriyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Zeki Demiray olmasına rağmen, İsa Akdemir’in bu sıfatı kullanması ve ilçe belediyelerinin kendisine daire başkanı gibi davranması dikkat çekiyor

haberimizvar.net Menderes Türel’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 5 yıl boyunca ‘ilçeler koordinatörü’ sıfatıyla yetki kullanan İsa Akdemir’in bu görevi Muhittin Böcek başkanlığındaki yeni dönemde de devam ediyor. İsa Akdemir’e ‘Kırsal Hizmetler Daire Başkanı’ muamelesi yapılıyor, fakat söz konusu dairenin başkanı resmiyette Zeki Demiray. Yani Akdemir’in ne imza yetkisi var, ne de başka bir sorumluluğu.

YASAL DAYANAĞI YOK

Türel tarafından şifai olarak ‘İlçeler Koordinatörü’ diye tarif edilen ve “Benden sonraki en yetkili isim” diye lanse edilen İsa Akdemir’in bu pozisyonu herhangi bir yasal düzenlemeye dayanmıyor. Akdemir’in pozisyonunun yasal olmadığını bilmeyen ilçe belediyelerinin kendisine daire başkanı gibi davranması da dikkat çekiyor.

İLGİNÇ PAYLAŞIM

28 Ağustos’ta Elmalı Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımda, “Geçmen, Büyüksöğle ve Küçüksöğle mahallelerimizde yaşayan çiftçilerimizin 90 kilometre yol kat ederek ulaştıkları tarlalarına son 2 kilometrelik etap tamamlandığında artık 13 kilometre gibi az bir mesafe ile giderek ulaşacaklar. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanımız İsa Akdemir’e teşekkür ederiz” ibareleri yer aldı. Oysa Büyükşehir Belediyesi’nin gerek internet sayfasında, gerekse de resmi yazışmalarda Kırsal Hizmetler Daire Başkanı olarak Zeki Demiray’ın görünmesi, “Davul kimde, tokmak kimde?” sorusunu akla getiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.