Büyükşehir’deki kriz BAKANLIKTA

GÜNDEM 02.09.2019 - 19:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Büyükşehir’deki kriz BAKANLIKTA

Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün Antalya Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığı sözleşmeyi bu sene yenilememesi üzerine ASMEK’lerde öğretmen krizi yaşandı. Başkan Muhittin Böcek konuyu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a taşıdı

haberimizvar.net - 2005 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzalanan yaklaşık 300 öğretmeni kapsayan sözleşme bu yıl yenilenmediği için kriz yaşanmıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ASMEK’lere sözleşmeli öğretmen protokol imzalamaması üzerine devreye girerek, çözüm odaklı görüşmelere başlamıştı. KAYITLAR BAŞLADI Krizin çözümü adına çalışmalar sürerken 32 kurs merkezinde 246 bin kursiyerin, 10 bin 387 kurs ve 671 branşta hizmet veren ASMEK’te kayıtlar başladı. Başkan Böcek, konuyu Ankara’ya taşıdı ve çözümü noktasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un konuyu çözmesi adına talebini iletti. Bakanlığın sorunu çözmemesi durumunda Antalya Büyükşehir Belediyesi kursların devamını sağlayacak altyapıyı oluşturuyor. SEFERBERLİK TALEBİ VARDI Öte yandan, ASMEK’te yaşanan krizin www.haberimizvar.net ‘te yayınlanmasının ardından emekli eğitimciler gönüllü olarak ders vereceklerini açıklamış ve seferberlik çağrısı yapmıştı.     
Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün Antalya Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığı sözleşmeyi bu sene yenilememesi üzerine ASMEK’lerde öğretmen krizi yaşandı. Başkan Muhittin Böcek konuyu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a taşıdı

haberimizvar.net - 2005 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzalanan yaklaşık 300 öğretmeni kapsayan sözleşme bu yıl yenilenmediği için kriz yaşanmıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ASMEK’lere sözleşmeli öğretmen protokol imzalamaması üzerine devreye girerek, çözüm odaklı görüşmelere başlamıştı.

KAYITLAR BAŞLADI

Krizin çözümü adına çalışmalar sürerken 32 kurs merkezinde 246 bin kursiyerin, 10 bin 387 kurs ve 671 branşta hizmet veren ASMEK’te kayıtlar başladı. Başkan Böcek, konuyu Ankara’ya taşıdı ve çözümü noktasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un konuyu çözmesi adına talebini iletti. Bakanlığın sorunu çözmemesi durumunda Antalya Büyükşehir Belediyesi kursların devamını sağlayacak altyapıyı oluşturuyor.

SEFERBERLİK TALEBİ VARDI

Öte yandan, ASMEK’te yaşanan krizin www.haberimizvar.net ‘te yayınlanmasının ardından emekli eğitimciler gönüllü olarak ders vereceklerini açıklamış ve seferberlik çağrısı yapmıştı. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.