Büyükşehir’den yeni proje hazırlığı

YEREL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 14.10.2019 - 16:55, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Büyükşehir’den yeni proje hazırlığı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘genç kaşiflerine’ Antalya’yı daha iyi tanıtarak Antalyalılık bilincinin aşılanması katkıda bulunmak adına ‘Antalya Kaşifleri’ projesini hayata geçiriyor

haberimizvar.net 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Muhittin Böcek, Antalya’da yaşayan gençler için yeni bir projeyi hayata geçirecek. ANTALYALILIK BİLİNCİNE KATKI ‘Antalya’da yaşayan gençlerin Antalya’yı daha iyi tanımlarını sağlama ve ‘Antalyalılık’ bilincinin artmasına katkı sunmak’ amacıyla yola çıkılan projede Antalya’nın her ilçesinden seçilecek ortaokul ve lise öğrencileri bulundukları bölgeden daha uzak mesafede bulunan ve normal koşullarda erişimlerinin güç olabileceği, Antalya’nın kültürel ve doğal zenginliklerine günübirlik turlar sayesinde buluşturulacak. 35 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK 4 yıl boyunca sürmesi planlanan ‘Antalya Kaşifleri’ projesinde 800’den fazla tur düzenlenerek, 35 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Proje sayesinde, günlük turlara katılan gençlere Antalyalılık bilincinin gelişmesine katkı sunmak ve her birinin ‘Gönüllü Antalya Tanıtım Elçisi’ olmasını sağlamak amaçlanıyor. SERGİLİ KAPANIŞ Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık düzeyinde yer alacağı projede, Antalya Valiliği koordinesinde Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi koordinesinde Turizm, Eğitim, Fen, Edebiyat ve İletişim Fakülteleri, Antalya Bilim Üniversitesi ve gezi yapılan ev sahibi belediye çeşitli konularda kurumsal destek sağlayacak.  Projenin ilk yıl rotası olarak da Antalya merkez, Side ve Demre belirlendi. İlk sezonun 6 Mart- 17 Nisan 2020 tarihlerinde yapılacağı projede 3 farklı rotaya bütün ilçelerden toplam 1.800 öğrenci katılım sağlayacak. Projenin her sezon bitiminden Nisan- Mayıs aylarında kapanış sergisi düzenlenecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘genç kaşiflerine’ Antalya’yı daha iyi tanıtarak Antalyalılık bilincinin aşılanması katkıda bulunmak adına ‘Antalya Kaşifleri’ projesini hayata geçiriyor

haberimizvar.net 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Muhittin Böcek, Antalya’da yaşayan gençler için yeni bir projeyi hayata geçirecek.

ANTALYALILIK BİLİNCİNE KATKI

‘Antalya’da yaşayan gençlerin Antalya’yı daha iyi tanımlarını sağlama ve ‘Antalyalılık’ bilincinin artmasına katkı sunmak’ amacıyla yola çıkılan projede Antalya’nın her ilçesinden seçilecek ortaokul ve lise öğrencileri bulundukları bölgeden daha uzak mesafede bulunan ve normal koşullarda erişimlerinin güç olabileceği, Antalya’nın kültürel ve doğal zenginliklerine günübirlik turlar sayesinde buluşturulacak.

35 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

4 yıl boyunca sürmesi planlanan ‘Antalya Kaşifleri’ projesinde 800’den fazla tur düzenlenerek, 35 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Proje sayesinde, günlük turlara katılan gençlere Antalyalılık bilincinin gelişmesine katkı sunmak ve her birinin ‘Gönüllü Antalya Tanıtım Elçisi’ olmasını sağlamak amaçlanıyor.

SERGİLİ KAPANIŞ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık düzeyinde yer alacağı projede, Antalya Valiliği koordinesinde Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi koordinesinde Turizm, Eğitim, Fen, Edebiyat ve İletişim Fakülteleri, Antalya Bilim Üniversitesi ve gezi yapılan ev sahibi belediye çeşitli konularda kurumsal destek sağlayacak.  Projenin ilk yıl rotası olarak da Antalya merkez, Side ve Demre belirlendi. İlk sezonun 6 Mart- 17 Nisan 2020 tarihlerinde yapılacağı projede 3 farklı rotaya bütün ilçelerden toplam 1.800 öğrenci katılım sağlayacak. Projenin her sezon bitiminden Nisan- Mayıs aylarında kapanış sergisi düzenlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.