Çalışanları ücretsiz izne çıkardılar!

GÜNDEM 23.03.2020 - 22:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Çalışanları ücretsiz izne çıkardılar!

Korona virüs salgını, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz-Kolin-Limak gruplarının işçi düşmanlığına yeni bir örnek ekledi. The Ankara Hotel’in sahibi olan bu üç patron grubu, işçileri salgın gerekçesiyle ücretsiz izne çıkardı.

haberimizvar.net- Yeni korona virüs nedeniyle oteller işçi kıyımına devam ediyor. Son olarak Ankara’da bulunan Cengiz-Kolin-Limak ortaklığına ait Ankara Tren Garı içindeki “The Ankara Hotel” 15 Nisan’a kadar kapatma kararı aldı. Alınan kararla birlikte otel 23 Mart tarihinden 15 Nisan’a kadar kapalı kalacak ve bu süreçte yıllık izinleri olan işçilerin izinleri kullandırılacak, olmayanlar ise ücretsiz izne gönderilecek.   ANKARA OTEL EMEKÇİLERİ   Konuyla ilgili konuşan The Ankara Hotel işçileri, “Bir süredir ortaya çıkan bu hastalık nedeniyle otelin kapatılacağı, işçi çıkarımı veya ücretsiz izine gönderileceğimiz konuşuluyordu. Fakat hiçbir şekilde resmi bir bilgilendirme yapılmadı. Birçok çalışan hem hastalığın sürdüğü sırada işe gelme sebebiyle, hem de işin belirsizliği nedeniyle zaten tedirgindi. Tüm bunlar yaşanırken otel yönetimi ve patronlar bize resmi bilgilendirme yapmadılar” dedi.   ‘ÜCRETLİ İZİN İSTİYORUZ’   Haftanın son gününün (Cuma) özellikle beklenerek, pazartesinden itibaren otelin bir süre kapanacağı ve personelin ücretsiz izne gönderileceğinin söylendiğini aktaran çalışanlar, “Bu süre zarfında maaşların yüzde 40 ya da 60’ının devlet tarafından belirsizliğini koruyan bir fondan karşılanacağı söylendi. Biz fazla mesai ve büyük özveriyle çalışıyoruz. Kimse bizi oteli kâra geçirdiğimiz aylarda ödüllendirmezken, bizden kaynaklanmayan ve olağanüstü koşullarda fırsat bu fırsat cezalandırarak, yine işçilerin üzerinden kar amacı güdüyorlar. Biz ve birçok turizm işçisi mağdur edilmeye devam ediliyor. Konuyla ilgili talebimiz aslında net. Hastalık bitine kadar ücretsiz değil, ücretli izin istiyoruz. Bunca zamandır emek verdiğimiz işletmemizin bizi insan yerine koyup mağdur etmemesini talep ediyoruz” açıklaması yaptı. (Kaynak: haber.soL)    
Korona virüs salgını, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz-Kolin-Limak gruplarının işçi düşmanlığına yeni bir örnek ekledi. The Ankara Hotel’in sahibi olan bu üç patron grubu, işçileri salgın gerekçesiyle ücretsiz izne çıkardı.

haberimizvar.net- Yeni korona virüs nedeniyle oteller işçi kıyımına devam ediyor. Son olarak Ankara’da bulunan Cengiz-Kolin-Limak ortaklığına ait Ankara Tren Garı içindeki “The Ankara Hotel” 15 Nisan’a kadar kapatma kararı aldı. Alınan kararla birlikte otel 23 Mart tarihinden 15 Nisan’a kadar kapalı kalacak ve bu süreçte yıllık izinleri olan işçilerin izinleri kullandırılacak, olmayanlar ise ücretsiz izne gönderilecek.

 

ANKARA OTEL EMEKÇİLERİ

 

Konuyla ilgili konuşan The Ankara Hotel işçileri, “Bir süredir ortaya çıkan bu hastalık nedeniyle otelin kapatılacağı, işçi çıkarımı veya ücretsiz izine gönderileceğimiz konuşuluyordu. Fakat hiçbir şekilde resmi bir bilgilendirme yapılmadı. Birçok çalışan hem hastalığın sürdüğü sırada işe gelme sebebiyle, hem de işin belirsizliği nedeniyle zaten tedirgindi. Tüm bunlar yaşanırken otel yönetimi ve patronlar bize resmi bilgilendirme yapmadılar” dedi.

 

‘ÜCRETLİ İZİN İSTİYORUZ’

 

Haftanın son gününün (Cuma) özellikle beklenerek, pazartesinden itibaren otelin bir süre kapanacağı ve personelin ücretsiz izne gönderileceğinin söylendiğini aktaran çalışanlar, “Bu süre zarfında maaşların yüzde 40 ya da 60’ının devlet tarafından belirsizliğini koruyan bir fondan karşılanacağı söylendi. Biz fazla mesai ve büyük özveriyle çalışıyoruz. Kimse bizi oteli kâra geçirdiğimiz aylarda ödüllendirmezken, bizden kaynaklanmayan ve olağanüstü koşullarda fırsat bu fırsat cezalandırarak, yine işçilerin üzerinden kar amacı güdüyorlar. Biz ve birçok turizm işçisi mağdur edilmeye devam ediliyor. Konuyla ilgili talebimiz aslında net. Hastalık bitine kadar ücretsiz değil, ücretli izin istiyoruz. Bunca zamandır emek verdiğimiz işletmemizin bizi insan yerine koyup mağdur etmemesini talep ediyoruz” açıklaması yaptı. (Kaynak: haber.soL)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.