Cami var, imam yok !

GÜNDEM 08.07.2020 - 12:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Cami var, imam yok !

Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi’ne bağlı Güneyyaka ve Serinyaka Mahalleleri camilerinde uzun zamandır görevli imam bulunmadığını öğrenen CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, "Neden imam atanmıyor? Diyanet'in 8 Bakanlıktan büyük olan bütçesi mi yetmedi?" dedi

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Gündoğmuş ilçesinde köylere ve yaylalara yaptığı ziyaretlerde yerel halkla biraraya gelerek toplantılar gerçekleştirdi, sorunları dinledi. Gündoğmuş'un Güneyyaka ve Serinyaka Mahalle Camilerinde halkın yoğun talebine rağmen uzun zamandır imam bulunmadığını öğrenen Başkan Nusret Bayar, konuyla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Başkan Bayar, "Gündoğmuş’un en büyük ve merkezi mahallelerinden Güneyyaka Mahallesi Camii’nde 2015 senesinden beri, nüfusu kalabalık bir diğer mahalle olan Serinyaka Mahallesi Camii’nde ise Şubat 2020’den beri görevli imam bulunmamakta. Buradaki halkın ısrarlı talebine rağmen imam atanmamasının gerekçesi nedir?” diye sordu.   VALİ VE MÜFTÜYE GÖREV ÇAĞRISI Omuzuna üst üste bindirilen vergilerle birlikte yükü her geçen sene katlanan vatandaşın talebine karşılık verilmemesini eleştiren Bayar, “8 Bakanlığın bütçesinden daha büyük olan Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi; milyon liraları aşan lüks makam araçları için yeterlidir de, iki camiye imam atamak için yeterli değil midir? Antalya’nın Toroslarında bulunan bu mahallelerimizdeki talebi görmezden gelenlerin, sırf gündem yaratmak adına Ayasofya’nın ibadete açılması konusundaki tavrı ne kadar samimidir? Gündoğmuş İlçemizdeki Güneyyaka ve Serinyaka Mahallelerimizde halkın talep ettiği imam atamaları için Antalya Valisi Sayın Ersin Yazıcı ve Antalya İl Müftüsü Osman Artan’ı göreve davet ediyorum. Konunun takipçisi olacağımızın hemşehrilerimiz tarafından bilinmesini isteriz" ifadelerine yer verdi.    
Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi’ne bağlı Güneyyaka ve Serinyaka Mahalleleri camilerinde uzun zamandır görevli imam bulunmadığını öğrenen CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, "Neden imam atanmıyor? Diyanet'in 8 Bakanlıktan büyük olan bütçesi mi yetmedi?" dedi

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Gündoğmuş ilçesinde köylere ve yaylalara yaptığı ziyaretlerde yerel halkla biraraya gelerek toplantılar gerçekleştirdi, sorunları dinledi. Gündoğmuş'un Güneyyaka ve Serinyaka Mahalle Camilerinde halkın yoğun talebine rağmen uzun zamandır imam bulunmadığını öğrenen Başkan Nusret Bayar, konuyla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Başkan Bayar, "Gündoğmuş’un en büyük ve merkezi mahallelerinden Güneyyaka Mahallesi Camii’nde 2015 senesinden beri, nüfusu kalabalık bir diğer mahalle olan Serinyaka Mahallesi Camii’nde ise Şubat 2020’den beri görevli imam bulunmamakta. Buradaki halkın ısrarlı talebine rağmen imam atanmamasının gerekçesi nedir?” diye sordu.

 

VALİ VE MÜFTÜYE GÖREV ÇAĞRISI

Omuzuna üst üste bindirilen vergilerle birlikte yükü her geçen sene katlanan vatandaşın talebine karşılık verilmemesini eleştiren Bayar, “8 Bakanlığın bütçesinden daha büyük olan Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi; milyon liraları aşan lüks makam araçları için yeterlidir de, iki camiye imam atamak için yeterli değil midir? Antalya’nın Toroslarında bulunan bu mahallelerimizdeki talebi görmezden gelenlerin, sırf gündem yaratmak adına Ayasofya’nın ibadete açılması konusundaki tavrı ne kadar samimidir? Gündoğmuş İlçemizdeki Güneyyaka ve Serinyaka Mahallelerimizde halkın talep ettiği imam atamaları için Antalya Valisi Sayın Ersin Yazıcı ve Antalya İl Müftüsü Osman Artan’ı göreve davet ediyorum. Konunun takipçisi olacağımızın hemşehrilerimiz tarafından bilinmesini isteriz" ifadelerine yer verdi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.