Cenevre’den tasvip etmiyorum açıklaması

GÜNDEM 18.12.2019 - 16:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Cenevre’den tasvip etmiyorum açıklaması

Birleşmiş Milletler Küresel Mülteci Forumu’na katılmak üzere gittiği İsviçre'nin Cenevre kentinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nın yüzde 51'ini devralması ile ilgili konuştu. Erdoğan, "Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankası’nın girişim sermayesi şirketi. O tablo şu anda bu seyirde." dedi.

haberimizvar.net- Birleşmiş Milletler Küresel Mülteci Forumu’na katılmak üzere gittiği İsviçre'nin Cenevre kentine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensupları ile bir araya geldi. Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı için Rekabet Kurumu'na başvurmasını değerlendirdi. ZİRAAT BANKASI DEĞİL, ZİRAAT BANKASI'NIN GİRİŞİM ŞİRKETİ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nın yüzde 51'ini almak için Rekabet Kurumu'na başvurması ile ilgili olarak, "Bunu duyduğum anda genel müdürümüzü aradım. Genel müdürümüz, 'Bir ara gündeme geldi ama böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz' dedi. Zaten Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankası’nın girişim sermayesi şirketi... O tablo şu anda bu seyirde." dedi. AÇIKLAMANIN DETAYLARI Erdoğan, konu ile ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın; bütün kamu bankaları görev zararı adı altında çökertilmişti. Biz geldik, önce kamu bankalarımızın tamamını görev zararlarından kurtardık. Şu anda Ziraat sadece ulusal değil uluslararası alanda önde gelen bankalardan bir tanesi. Halkbank da Vakıfbank da öyle. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Vakıfbank’ta belli bir oranda hissesi var. Yeni atılan adımla Vakıflar Genel Müdürlüğü bundan sonra hizmet etmede büyük bir imkana sahip olacak. Yatırımlarını vakıf hizmetlerinde daha etkin gerçekleştirecek."
Birleşmiş Milletler Küresel Mülteci Forumu’na katılmak üzere gittiği İsviçre'nin Cenevre kentinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nın yüzde 51'ini devralması ile ilgili konuştu. Erdoğan, "Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankası’nın girişim sermayesi şirketi. O tablo şu anda bu seyirde." dedi.

haberimizvar.net- Birleşmiş Milletler Küresel Mülteci Forumu’na katılmak üzere gittiği İsviçre'nin Cenevre kentine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensupları ile bir araya geldi. Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı için Rekabet Kurumu'na başvurmasını değerlendirdi.

ZİRAAT BANKASI DEĞİL, ZİRAAT BANKASI'NIN GİRİŞİM ŞİRKETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nın yüzde 51'ini almak için Rekabet Kurumu'na başvurması ile ilgili olarak, "Bunu duyduğum anda genel müdürümüzü aradım. Genel müdürümüz, 'Bir ara gündeme geldi ama böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz' dedi. Zaten Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankası’nın girişim sermayesi şirketi... O tablo şu anda bu seyirde." dedi.

AÇIKLAMANIN DETAYLARI

Erdoğan, konu ile ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın; bütün kamu bankaları görev zararı adı altında çökertilmişti. Biz geldik, önce kamu bankalarımızın tamamını görev zararlarından kurtardık. Şu anda Ziraat sadece ulusal değil uluslararası alanda önde gelen bankalardan bir tanesi. Halkbank da Vakıfbank da öyle. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Vakıfbank’ta belli bir oranda hissesi var. Yeni atılan adımla Vakıflar Genel Müdürlüğü bundan sonra hizmet etmede büyük bir imkana sahip olacak. Yatırımlarını vakıf hizmetlerinde daha etkin gerçekleştirecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.