CHP kamyoncu esnafının yanında

GÜNDEM 07.01.2020 - 14:19, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP kamyoncu esnafının yanında

Dijital takograf ve yük bildirimi zorunluluğuna isyan eden kamyon ve tır şoförlerini ziyaret eden CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, “Bu düzenlenmenin kaldırılması gerek. Eğer uygulanabilir olmayan bir sistem getirilirse, kamyoncularımız zorda kalır” diye konuştu

haberimizvar.net-Antalya Toptancı Hali’nde kamyon ve tır şoförleri ‘dijital takograf ve yük bildirimi’ uygulamasının iptali için eyleme geçtiler. Yeni yılda yürürlüğe giren yönetmeliğe, akaryakıt zamlarına, cezalara ve düşük ücretlere de tepki gösteren kamyon ve tır şoförlerine destek CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’den geldi. Yeni yasaya göre nakliyecilerin araçlarını yüklediklerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı veri tabanına 6 saat içerisinde bildirmeleri gerekiyor. Bunun da altyapısı henüz hazır değil. Türkiye şartlarına göre 9 saatte 350-400 kilometre yol alabildiklerini belirten kamyoncular, “Bu uygulama bizleri ciddi anlamda zora sokmaktadır. 24 saatte para kazanamıyoruz ki, 9 saatte nasıl para kazanacağız?” diye sordular.   ALTYAPISI OLMAYAN BİR SİSTEM   Uygulamaya tepki gösteren kamyoncular, “Yerine göre çift vardiya halinde çalışıyoruz. Böyle bir dayatmanın, bizleri ne kadar zora sokacağını kimseye anlatamayız. Yasa kapsamında her 28 günde bir takografın emniyete götürülüp kontrol ettirilmesi gerekiyor. Diğer bir konu ise dayatılan e-fatura konusu. ‘Tuşlu telefonu’ dahi zor kullanan arkadaşlarımız var, o yüzden e-fatura kullanmak bizim için zor bir işlemdir. 2020 yılı ile birlikte yeni kurallar ve düzenlemeler getiriyorlar fakat bu sistemin ülkemizde altyapısı ve uygulanabilirliği yok. Avrupa standardını getirmek istiyorlar ama altyapı uygun değil” diye konuştu.   ÖZER: ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ   Kamyonculara seslenen CHP Milletvekili Aydın Özer, “Yapılan düzenlenmenin kaldırılması gerek. Eğer uygulanabilir olmayan bir sistem getirilirse, kamyoncularımız zorda kalır. Eziyetli ve zor bir meslek, kamyoncularımızın işini daha da zorlaştırmayalım” diye konuştu. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik ise, Federasyon Başkanı Fevzi Aydın’ın esnaf temsilcileri ile durumu değerlendirmek için bir araya geldiklerini belirtti. Yapılacak değişikliklerin en uygun şekilde yapılacağını belirten Özçelik yasanın 2014 yılından bu yana bu çeşitli düzenlemeler ile son halini aldığını bildirdi. 
Dijital takograf ve yük bildirimi zorunluluğuna isyan eden kamyon ve tır şoförlerini ziyaret eden CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, “Bu düzenlenmenin kaldırılması gerek. Eğer uygulanabilir olmayan bir sistem getirilirse, kamyoncularımız zorda kalır” diye konuştu

haberimizvar.net-Antalya Toptancı Hali’nde kamyon ve tır şoförleri ‘dijital takograf ve yük bildirimi’ uygulamasının iptali için eyleme geçtiler. Yeni yılda yürürlüğe giren yönetmeliğe, akaryakıt zamlarına, cezalara ve düşük ücretlere de tepki gösteren kamyon ve tır şoförlerine destek CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’den geldi. Yeni yasaya göre nakliyecilerin araçlarını yüklediklerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı veri tabanına 6 saat içerisinde bildirmeleri gerekiyor. Bunun da altyapısı henüz hazır değil. Türkiye şartlarına göre 9 saatte 350-400 kilometre yol alabildiklerini belirten kamyoncular, “Bu uygulama bizleri ciddi anlamda zora sokmaktadır. 24 saatte para kazanamıyoruz ki, 9 saatte nasıl para kazanacağız?” diye sordular.

 

ALTYAPISI OLMAYAN BİR SİSTEM

 

Uygulamaya tepki gösteren kamyoncular, “Yerine göre çift vardiya halinde çalışıyoruz. Böyle bir dayatmanın, bizleri ne kadar zora sokacağını kimseye anlatamayız. Yasa kapsamında her 28 günde bir takografın emniyete götürülüp kontrol ettirilmesi gerekiyor. Diğer bir konu ise dayatılan e-fatura konusu. ‘Tuşlu telefonu’ dahi zor kullanan arkadaşlarımız var, o yüzden e-fatura kullanmak bizim için zor bir işlemdir. 2020 yılı ile birlikte yeni kurallar ve düzenlemeler getiriyorlar fakat bu sistemin ülkemizde altyapısı ve uygulanabilirliği yok. Avrupa standardını getirmek istiyorlar ama altyapı uygun değil” diye konuştu.

 

ÖZER: ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

 

Kamyonculara seslenen CHP Milletvekili Aydın Özer, “Yapılan düzenlenmenin kaldırılması gerek. Eğer uygulanabilir olmayan bir sistem getirilirse, kamyoncularımız zorda kalır. Eziyetli ve zor bir meslek, kamyoncularımızın işini daha da zorlaştırmayalım” diye konuştu. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik ise, Federasyon Başkanı Fevzi Aydın’ın esnaf temsilcileri ile durumu değerlendirmek için bir araya geldiklerini belirtti. Yapılacak değişikliklerin en uygun şekilde yapılacağını belirten Özçelik yasanın 2014 yılından bu yana bu çeşitli düzenlemeler ile son halini aldığını bildirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.