CHP’den çakma Can Yücel şiiri

GÜNDEM 15.08.2019 - 17:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP’den çakma Can Yücel şiiri

İnternette dolanan sahte Can Yücel şiirlerinden birini CHP Antalya İl Başkanlığı da paylaştı. Şairin eşi Güler Yücel bu sahte şiirlerle ilgili, “Can muhalif bir şair, bu sahte şiirlerle ona karşı faili meçhul bir kampanya yürütülüyor” demişti

haberimizvar.net Şair Can Yücel, ölümünün 20’nci yılında birçok kişi ve kurum tarafından yine sahte şiirleriyle anıldı. Sahte Can Yücel şiiri furyasına bu yıl da CHP Antalya İl Başkanlığı eklendi. CHP İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabında, “Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın / Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak” dizelerinin yer aldığı anonim bir şiir Can Yücel şiiri olarak paylaşıldı. Yıllardır Can Yücel’in şiiriyle hiçbir ilgisi olmadığı halde internette “Can Yücel şiiri” olarak paylaşılan dizelerin izini süren Prof. Dr. Semih Çelenk, “Sahte Can Yücel şiirleri” listesinin 50 şiire ulaştığını açıkladı. CAN YÜCEL MUHALİF BİR ŞAİRDİ Ölümü sonrası Can Yücel’e yapılan en büyük haksızlıkların başında, ilgisiz dizelerin “Can Yücel şiiri” diyerek internette dolaşıma sürülmesi oldu. Şairin üslubu ve siyasi duruşuyla hiçbir alakası olmayan sayısız şiir internette Can Yücel etiketiyle dolaşırken bu, sinemadan gazete makalelerine kadar etki yapmış durumda. Eşi Güler Yücel, konuya dair Kemal Öncü’ye verdiği röportajda “Yine örneğin ‘Her şey sende gizli’ diye bir şiir var. Mistik, kaderci, boşverci, metafizik bulamaçlı bu şiirlerle Can’a karşı adeta faili meçhul bir kampanya yürütülüyor gibi. Can muhalif bir şair, söyleyeceğini eğilip bükülmeden dobra dobra söyleyen bir şair, ziyaret edenlerin şaşırdığı iki göz odada oturup üreten bir şair...” ifadelerini kullanmıştı.      
İnternette dolanan sahte Can Yücel şiirlerinden birini CHP Antalya İl Başkanlığı da paylaştı. Şairin eşi Güler Yücel bu sahte şiirlerle ilgili, “Can muhalif bir şair, bu sahte şiirlerle ona karşı faili meçhul bir kampanya yürütülüyor” demişti

haberimizvar.net Şair Can Yücel, ölümünün 20’nci yılında birçok kişi ve kurum tarafından yine sahte şiirleriyle anıldı. Sahte Can Yücel şiiri furyasına bu yıl da CHP Antalya İl Başkanlığı eklendi. CHP İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabında, “Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın / Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak” dizelerinin yer aldığı anonim bir şiir Can Yücel şiiri olarak paylaşıldı. Yıllardır Can Yücel’in şiiriyle hiçbir ilgisi olmadığı halde internette “Can Yücel şiiri” olarak paylaşılan dizelerin izini süren Prof. Dr. Semih Çelenk, “Sahte Can Yücel şiirleri” listesinin 50 şiire ulaştığını açıkladı.

CAN YÜCEL MUHALİF BİR ŞAİRDİ

Ölümü sonrası Can Yücel’e yapılan en büyük haksızlıkların başında, ilgisiz dizelerin “Can Yücel şiiri” diyerek internette dolaşıma sürülmesi oldu. Şairin üslubu ve siyasi duruşuyla hiçbir alakası olmayan sayısız şiir internette Can Yücel etiketiyle dolaşırken bu, sinemadan gazete makalelerine kadar etki yapmış durumda. Eşi Güler Yücel, konuya dair Kemal Öncü’ye verdiği röportajda “Yine örneğin ‘Her şey sende gizli’ diye bir şiir var. Mistik, kaderci, boşverci, metafizik bulamaçlı bu şiirlerle Can’a karşı adeta faili meçhul bir kampanya yürütülüyor gibi. Can muhalif bir şair, söyleyeceğini eğilip bükülmeden dobra dobra söyleyen bir şair, ziyaret edenlerin şaşırdığı iki göz odada oturup üreten bir şair...” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.