CHP’nin ‘Turizm çalıştayı’ Antalya’da

GÜNDEM 20.10.2021 - 11:50, Güncelleme: 20.10.2021 - 11:50
 

CHP’nin ‘Turizm çalıştayı’ Antalya’da

Daha önce tarım, sanayi, bilişim, engelliler, kültür-sanat gibi alanlarda konunun paydaşları ve uzmanların katılımıyla toplantılar gerçekleştiren CHP, bu kez "Turizm Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu çalıştay düzenleyecek. Antalya'da 23 Ekim'de, yapılacak çalıştay için sektör temsilcilerine çağrı yapıldı

haberimizvar.net- Tarım, sanayi, engelliler, bilişim, medya, kültür-sanat alanlarında daha önce uzman isimlerin katılımıyla toplantılar organize eden CHP, 23 Ekim Cumartesi günü Antalya'da "Turizm Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu çalıştay düzenleyecek. CHP, farklı sektörlerde yaşanan istihdam sorunlarını tartışmak ve somut çözüm önerilerini geliştirmek için çalıştaylar yapıyor. İlki 16 Haziran'da "Tarımda İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlığıyla Adana'da yapılan çalıştayların, toplam 11 faklı sektör için düzenlenmesi planlandı. Tarım, turizm, sanayi, kadın, engelliler, genç işsizliği, bilişim, medya, kültür-sanat, sokak ekonomisi, KHK'liler ve EYT'liler konu başlıkları altındaki çalıştaylarda sorunlar ve çözüm önerileri, sürecin doğrudan içinde olan işçi, işveren, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve uzmanlar ile tartışılıyor. Çalıştayların tamamlanmasının ardından sorunlar ve çözüm önerileri raporlaştırılarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulacak. Kılıçdaroğlu'nun, sektörlere özgü istihdam önerilerini İzmir'de yapılması planlanan "Üreten Bir Türkiye İçin İstihdam Kurultayı"nda kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. 7. ÇALIŞTAY TURİZM ALANINDA CHP, 16 Haziran'da "Tarımda İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlığıyla başlattığı çalıştaylar dizisinde bugüne kadar 6 farklı toplantı gerçekleştirdi. Sektör paydaşlarının bir araya getirildiği ve istihdam sorunlarının ele alındığı çalıştaylar dizisinde sanayi, medya, kültür-sanat, engelliler ve bilişim başlıkları masaya yatırıldı. Serinin 7. çalıştayı ise "Turizm Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" konu başlığıyla 23 Ekim Cumartesi günü Akra Hotel Lara'da yapılacak. Çalıştayın koordinatörlüğünü Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak üstlenecek. CHP, çalıştay öncesi sektör temsilcilerine sorunlarını bildirmeleri için birer çağrı yaptı. Katılımcıların yanı sıra sektör temsilcilerinin de ilettikleri istihdam sorunları ve çözüm önerileri çalıştayda görüşülerek raporlaştırılacak.
Daha önce tarım, sanayi, bilişim, engelliler, kültür-sanat gibi alanlarda konunun paydaşları ve uzmanların katılımıyla toplantılar gerçekleştiren CHP, bu kez "Turizm Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu çalıştay düzenleyecek. Antalya'da 23 Ekim'de, yapılacak çalıştay için sektör temsilcilerine çağrı yapıldı

haberimizvar.net- Tarım, sanayi, engelliler, bilişim, medya, kültür-sanat alanlarında daha önce uzman isimlerin katılımıyla toplantılar organize eden CHP, 23 Ekim Cumartesi günü Antalya'da "Turizm Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu çalıştay düzenleyecek. CHP, farklı sektörlerde yaşanan istihdam sorunlarını tartışmak ve somut çözüm önerilerini geliştirmek için çalıştaylar yapıyor. İlki 16 Haziran'da "Tarımda İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlığıyla Adana'da yapılan çalıştayların, toplam 11 faklı sektör için düzenlenmesi planlandı. Tarım, turizm, sanayi, kadın, engelliler, genç işsizliği, bilişim, medya, kültür-sanat, sokak ekonomisi, KHK'liler ve EYT'liler konu başlıkları altındaki çalıştaylarda sorunlar ve çözüm önerileri, sürecin doğrudan içinde olan işçi, işveren, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve uzmanlar ile tartışılıyor. Çalıştayların tamamlanmasının ardından sorunlar ve çözüm önerileri raporlaştırılarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulacak. Kılıçdaroğlu'nun, sektörlere özgü istihdam önerilerini İzmir'de yapılması planlanan "Üreten Bir Türkiye İçin İstihdam Kurultayı"nda kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

7. ÇALIŞTAY TURİZM ALANINDA

CHP, 16 Haziran'da "Tarımda İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlığıyla başlattığı çalıştaylar dizisinde bugüne kadar 6 farklı toplantı gerçekleştirdi. Sektör paydaşlarının bir araya getirildiği ve istihdam sorunlarının ele alındığı çalıştaylar dizisinde sanayi, medya, kültür-sanat, engelliler ve bilişim başlıkları masaya yatırıldı. Serinin 7. çalıştayı ise "Turizm Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" konu başlığıyla 23 Ekim Cumartesi günü Akra Hotel Lara'da yapılacak. Çalıştayın koordinatörlüğünü Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak üstlenecek. CHP, çalıştay öncesi sektör temsilcilerine sorunlarını bildirmeleri için birer çağrı yaptı. Katılımcıların yanı sıra sektör temsilcilerinin de ilettikleri istihdam sorunları ve çözüm önerileri çalıştayda görüşülerek raporlaştırılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.