Çiftçi Kayıt Sistemi için son gün 30 Haziran

YEREL 25.06.2021 - 12:40, Güncelleme: 25.06.2021 - 12:40
 

Çiftçi Kayıt Sistemi için son gün 30 Haziran

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının, 30 Haziran'da sona ereceğini hatırlattı.

haberimizvar.net- Musa Fikri Büyükçetin, desteklerden yararlanmak, tarım sigortası yaptırabilmek ve düşük faizli kredi kullanabilmek için ÇKS kaydının önemine değindi. Büyükçetin, üreticilerin bu konularda mağduriyet yaşamaması için 30 Haziran'a kadar kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini söyledi. Büyükçetin, tarımsal faaliyete devam ettikleri hâlde çeşitli nedenlerle ÇKS kaydı yaptıramayan çiftçilerin, yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacaklarını, düşük faizli kredi kullanamayacaklarını, TMO gibi kurumlara ürün veremeyerek, devlet destekli tarım sigortasına başvuru yapamayacaklarını belirtti. Musa Fikri Büyükçetin, “Kayıt yaptırmayan üreticilerimiz, yıl içerisinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal destekten de faydalanamamaktadır. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için ÇKS başvurularını ertelemeden mutlaka yaptırmaları gerekmektedir" dedi. Büyükçetin, ÇKS başvurularının ziraat odalarından alınan çiftçi belgeleri ve diğer belgelerle ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapılabileceğini sözlerine ekledi.
Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının, 30 Haziran'da sona ereceğini hatırlattı.

haberimizvar.net- Musa Fikri Büyükçetin, desteklerden yararlanmak, tarım sigortası yaptırabilmek ve düşük faizli kredi kullanabilmek için ÇKS kaydının önemine değindi. Büyükçetin, üreticilerin bu konularda mağduriyet yaşamaması için 30 Haziran'a kadar kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini söyledi. Büyükçetin, tarımsal faaliyete devam ettikleri hâlde çeşitli nedenlerle ÇKS kaydı yaptıramayan çiftçilerin, yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacaklarını, düşük faizli kredi kullanamayacaklarını, TMO gibi kurumlara ürün veremeyerek, devlet destekli tarım sigortasına başvuru yapamayacaklarını belirtti.

Musa Fikri Büyükçetin, “Kayıt yaptırmayan üreticilerimiz, yıl içerisinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal destekten de faydalanamamaktadır. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için ÇKS başvurularını ertelemeden mutlaka yaptırmaları gerekmektedir" dedi.

Büyükçetin, ÇKS başvurularının ziraat odalarından alınan çiftçi belgeleri ve diğer belgelerle ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.