Çiftçilere ÇKS uyarısı

YEREL 03.06.2020 - 18:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Çiftçilere ÇKS uyarısı

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, çiftçileri yüzde 50 devlet destekli TARSİM'den, düşük faizli tarımsal kredilerden ve tarımsal desteklerden yararlanmak için Haziran ayı sonuna kadar ÇKS kayıtlarını yaptırmaları konusunda uyardı.

haberimizvar.net- Başkan Kökce, çiftçilerin 2020 yılı içinde yapacakları işlemler konusunda mağdur olmaması için haziran ayı sonunda kadar ÇKS kaydı olmayanların kayıtlarını yaptırmaları, olanların da güncelleştirmeleri gerektiğini belirtti. Başkan Kökce, "Ziraat Bankası'ndan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden düşük faizli tarımsal kredi kullanmak isteyenler, devletimiz tarafından verilen tarımsal desteklerden ve yüzde 50 devlet destekli TARSİM sigortalarından yararlanmak isteyenlerin 30 Haziran'a kadar Ziraat Odamıza gelip mutlaka çiftçi belgelerini almaları gerekir" dedi. Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, ÇKS kaydı olmayan çiftçilerin Ziraat Odası'ndan çiftçi belgesini alıp Kumluca Tarım ve Orman Müdürlüğüne giderek ÇKS kaydı almak için müracaat edeceklerini ÇKS'si olanların da yine aynı şekilde Ziraat Odası'ndan çiftçi belgesini alıp Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne güncelleştirmek için müracaat edeceklerini sözlerine ekledi.    
Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, çiftçileri yüzde 50 devlet destekli TARSİM'den, düşük faizli tarımsal kredilerden ve tarımsal desteklerden yararlanmak için Haziran ayı sonuna kadar ÇKS kayıtlarını yaptırmaları konusunda uyardı.

haberimizvar.net- Başkan Kökce, çiftçilerin 2020 yılı içinde yapacakları işlemler konusunda mağdur olmaması için haziran ayı sonunda kadar ÇKS kaydı olmayanların kayıtlarını yaptırmaları, olanların da güncelleştirmeleri gerektiğini belirtti. Başkan Kökce, "Ziraat Bankası'ndan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden düşük faizli tarımsal kredi kullanmak isteyenler, devletimiz tarafından verilen tarımsal desteklerden ve yüzde 50 devlet destekli TARSİM sigortalarından yararlanmak isteyenlerin 30 Haziran'a kadar Ziraat Odamıza gelip mutlaka çiftçi belgelerini almaları gerekir" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, ÇKS kaydı olmayan çiftçilerin Ziraat Odası'ndan çiftçi belgesini alıp Kumluca Tarım ve Orman Müdürlüğüne giderek ÇKS kaydı almak için müracaat edeceklerini ÇKS'si olanların da yine aynı şekilde Ziraat Odası'ndan çiftçi belgesini alıp Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne güncelleştirmek için müracaat edeceklerini sözlerine ekledi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.