Çivi çakılmayacak denmişti: Salda Gölü'ne ahşap üniteler kuruldu

GÜNDEM 20.12.2020 - 16:50, Güncelleme: 20.12.2020 - 17:05
 

Çivi çakılmayacak denmişti: Salda Gölü'ne ahşap üniteler kuruldu

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü'ne Burdur Valiliğince alınan karar doğrultusunda ahşap üniteler kuruldu.

haberimizvar.net-Salda Gölü'nde Çevre ve Tabiat Kurulu'nun tavsiye kararı doğrultusunda Salda Gölü Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi'nde revizyona gidildi. Burdur Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda bölgeye ahşap üniteler kuruldu. AA'da yer alan habere göre gölün plaj kısmında da kıyıdan 500 metre kadar geride üniteler yerleştirildi. Gölden 2 kilometre uzağa ise otopark yapılacağı bildirildi.  "Çivi çakılmayacak" denmişti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda Gölü çevresinde yürütülecek projeye dair "Defalarca ifade edildiği üzere Salda Gölü Özel Çevre Koruma Projesi içinde herhangi bir betonarme yapı asla olmayacak, çivi dahi çakılmayacaktır. Beyaz kumların olduğu alana ayakkabıyla girilmesine ve bu doğal alana hiçbir şekilde en ufak çöpün dahi atılmasına izin verilmeyecektir" demişti.
Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü'ne Burdur Valiliğince alınan karar doğrultusunda ahşap üniteler kuruldu.

haberimizvar.net-Salda Gölü'nde Çevre ve Tabiat Kurulu'nun tavsiye kararı doğrultusunda Salda Gölü Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi'nde revizyona gidildi. Burdur Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda bölgeye ahşap üniteler kuruldu. AA'da yer alan habere göre gölün plaj kısmında da kıyıdan 500 metre kadar geride üniteler yerleştirildi. Gölden 2 kilometre uzağa ise otopark yapılacağı bildirildi. 

"Çivi çakılmayacak" denmişti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  Salda Gölü çevresinde yürütülecek projeye dair "Defalarca ifade edildiği üzere Salda Gölü Özel Çevre Koruma Projesi içinde herhangi bir betonarme yapı asla olmayacak, çivi dahi çakılmayacaktır. Beyaz kumların olduğu alana ayakkabıyla girilmesine ve bu doğal alana hiçbir şekilde en ufak çöpün dahi atılmasına izin verilmeyecektir" demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.