‘Çocuktan anne olmaz!’

GÜNDEM 28.08.2019 - 16:32, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Çocuktan anne olmaz!’

CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Kepez Devlet Hastanesi’nde 15 Mart 2017-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında yaşları 14 ile 17 arasında değişen 274 çocuğun doğum yaptığı iddialarını verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı

haberimizvar.net ‘Çocuk anneler’ konusunun toplumun yarayan kanası olduğunu belirten CHP’li Zeybek, “Kepez Devlet Hastanesi’nde doğum yaptığı iddia edilen çocukların 115’inin Türk, 159 çocuğun ise Suriye ve Afgan kökenliler başta olmak üzere yabancı uyruklu olması durumun ciddiyetini göstermektedir” dedi. ‘BU SORUN ÖNCELİK YAPILMIYOR’ “Doğum yapan çocuklarla ilgili makamlara bildirilmiş olması yasal bir zorunluluktur. Aksi takdirde çocuk istismarı dahil birçok suçun üzeri örtülmüş olacaktır” diyen Zeybek,“Oyun oynaması ve okula gitmesi gereken yaşlarda anne olan çocukların durumu AKP iktidarının öncelikleri arasında değildir, çünkü geçtiğimiz yasama döneminde gece yarısı önergesi ile TBMM'de çocuk istismarcılarına af getirmeye çalışması hala toplumun hafızasında yerini korumaktadır” diye konuştu. DURUMLARI NE? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde çocuk yaşta anne olanlar ve bebeklerinin durumu hakkında bilgi talep eden CHP’li Zeybek, soru önergesinde ayrıca; çocuk annelerle ilgili adli süreci, çocuk anneler arasında istismara uğrayan olup olmadığı, çocuk anneler ve bebekleri için sosyal hizmetler uzmanlarının ne sıklıkla destek verdiklerinin cevaplanmasını istedi.  ÇOĞUNLUĞU SURİYELİ Çocuk anne sayısında yabancı uyrukluların çoğunlukta olduğuna dikkat çeken CHP’li Zeybek, “Başta Suriye'deki iç savaştan kaçan çok sayıda çocuk ve kadın istismara uğramakta, çocuk gelin olmakta ve çok eşliliğe zorlanmaktadır.  Ayrıca doğum yapan çocukların bebeklerinin durumu da bilinmemektedir, bu bebeklerin hangi koşullarda yaşadıkları, sağlık durumlarının nasıl olduğu kamuoyu ile paylaşılmalıdır” ifadelerini kullandı.
CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Kepez Devlet Hastanesi’nde 15 Mart 2017-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında yaşları 14 ile 17 arasında değişen 274 çocuğun doğum yaptığı iddialarını verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı

haberimizvar.net ‘Çocuk anneler’ konusunun toplumun yarayan kanası olduğunu belirten CHP’li Zeybek, “Kepez Devlet Hastanesi’nde doğum yaptığı iddia edilen çocukların 115’inin Türk, 159 çocuğun ise Suriye ve Afgan kökenliler başta olmak üzere yabancı uyruklu olması durumun ciddiyetini göstermektedir” dedi.

‘BU SORUN ÖNCELİK YAPILMIYOR’

“Doğum yapan çocuklarla ilgili makamlara bildirilmiş olması yasal bir zorunluluktur. Aksi takdirde çocuk istismarı dahil birçok suçun üzeri örtülmüş olacaktır” diyen Zeybek,“Oyun oynaması ve okula gitmesi gereken yaşlarda anne olan çocukların durumu AKP iktidarının öncelikleri arasında değildir, çünkü geçtiğimiz yasama döneminde gece yarısı önergesi ile TBMM'de çocuk istismarcılarına af getirmeye çalışması hala toplumun hafızasında yerini korumaktadır” diye konuştu.

DURUMLARI NE?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde çocuk yaşta anne olanlar ve bebeklerinin durumu hakkında bilgi talep eden CHP’li Zeybek, soru önergesinde ayrıca; çocuk annelerle ilgili adli süreci, çocuk anneler arasında istismara uğrayan olup olmadığı, çocuk anneler ve bebekleri için sosyal hizmetler uzmanlarının ne sıklıkla destek verdiklerinin cevaplanmasını istedi. 

ÇOĞUNLUĞU SURİYELİ

Çocuk anne sayısında yabancı uyrukluların çoğunlukta olduğuna dikkat çeken CHP’li Zeybek, “Başta Suriye'deki iç savaştan kaçan çok sayıda çocuk ve kadın istismara uğramakta, çocuk gelin olmakta ve çok eşliliğe zorlanmaktadır.  Ayrıca doğum yapan çocukların bebeklerinin durumu da bilinmemektedir, bu bebeklerin hangi koşullarda yaşadıkları, sağlık durumlarının nasıl olduğu kamuoyu ile paylaşılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.