Cumhur İttifakı 15 fire verdi

GÜNDEM 03.01.2020 - 12:29, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Cumhur İttifakı 15 fire verdi

Meclisteki Libya tezkeresi oylamasında AKP ve MHP’nin oluşturduğu ‘Cumhur İttifakı’ ile BBP’nin toplam 340 milletvekilinden 325 ‘evet’ oyu çıktı. Cumhur İttifakı’nın verdiği 15 firenin AKP milletvekilleri olduğu iddia edildi.

haberimizvar.net-Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi oylaması öncesinde yapılan yoklamada 509 milletvekilinin katıldığı duyuruldu. 339 milletvekili bulunan Cumhur İttifakı’nın ‘evet’ diyeceğini duyurduğu tezkereye 325 ‘evet’ oyu çıktı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de ‘evet’ dedi. Tezkere için yapılan oylamada Cumhur İttifakı ve BBP, toplam 340 milletvekilinden 15 fire vermiş oldu.   MUHALEFETTEN 65 FİRE OLDU 184 ‘hayır’ oyunun çıktığı tezkere oylamasında, muhalefet partilerine mensup 65 milletvekilinin oylamaya katılmadığı ortaya çıktı. Tezkereye AKP, MHP, BBP ve Saadet Partisi ‘evet’ diyeceğini duyurmuştu. Saadet Partisi’nin iki milletvekili Cihangir İslam ve Abdülkadir Karaduman parti kararına uymadı. Muhalefet kanadındaki CHP, HDP, İYİ Parti, TİP ve DBP ise tezkereye ‘hayır’ diyeceğini duyurmuştu. Ahmet Davutoğlu cephesinden aktardığı kulislerle tanınan Twitter fenomeni ‘Ankara Kuşu’, Cumhur ittifakındaki 15 firenin AKP milletvekileri olduğunu iddia etti. Ankara Kuşu, “Libya oylamasında AK Parti’den fire veren o 15 vekil var ya… Neyse söylemiyorum, heyecanı kaçmasın” diye tweet attı. 
Meclisteki Libya tezkeresi oylamasında AKP ve MHP’nin oluşturduğu ‘Cumhur İttifakı’ ile BBP’nin toplam 340 milletvekilinden 325 ‘evet’ oyu çıktı. Cumhur İttifakı’nın verdiği 15 firenin AKP milletvekilleri olduğu iddia edildi.

haberimizvar.net-Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi oylaması öncesinde yapılan yoklamada 509 milletvekilinin katıldığı duyuruldu. 339 milletvekili bulunan Cumhur İttifakı’nın ‘evet’ diyeceğini duyurduğu tezkereye 325 ‘evet’ oyu çıktı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de ‘evet’ dedi. Tezkere için yapılan oylamada Cumhur İttifakı ve BBP, toplam 340 milletvekilinden 15 fire vermiş oldu.

 

MUHALEFETTEN 65 FİRE OLDU

184 ‘hayır’ oyunun çıktığı tezkere oylamasında, muhalefet partilerine mensup 65 milletvekilinin oylamaya katılmadığı ortaya çıktı. Tezkereye AKP, MHP, BBP ve Saadet Partisi ‘evet’ diyeceğini duyurmuştu. Saadet Partisi’nin iki milletvekili Cihangir İslam ve Abdülkadir Karaduman parti kararına uymadı. Muhalefet kanadındaki CHP, HDP, İYİ Parti, TİP ve DBP ise tezkereye ‘hayır’ diyeceğini duyurmuştu. Ahmet Davutoğlu cephesinden aktardığı kulislerle tanınan Twitter fenomeni ‘Ankara Kuşu’, Cumhur ittifakındaki 15 firenin AKP milletvekileri olduğunu iddia etti. Ankara Kuşu, “Libya oylamasında AK Parti’den fire veren o 15 vekil var ya… Neyse söylemiyorum, heyecanı kaçmasın” diye tweet attı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.