Cumhur İttifakı'nda 'yeni parti' krizi

GÜNDEM 06.12.2019 - 14:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Cumhur İttifakı'nda 'yeni parti' krizi

AK Parti’de ortaya çıkan Cumhur İttifakı’na üçüncü bir partinin eklenmesi düşüncesi, MHP’de rahatsızlık uyandırdı. MHP çevrelerinde, Cumhur İttifakı’na yeni bir parti eklenmesine gerek duyulmazken, Devlet Bahçeli’nin de bu hamleye sıcak bakmayacağı belirtildi.

haberimizvar.net Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre, iktidar partisinde, oy düşüşüne çare olarak ortaya çıkan Cumhur İttifakı’na yeni bir partinin eklenmesi fikri, AK Parti’nin ittifak ortağı MHP’de rahatsızlığa neden oldu. Edinilen bilgilere göre, MHP cephesinde Cumhur İttifakı’nda üçüncü bir partinin yer almasına gerek olmadığı düşünülüyor. MHP çevreleri, bir üçüncü partinin Cumhur İttifakı’nın anlayışına uyum sağlayamayacağı ve ittifak ruhunu sarsabileceğinden endişe duyuyor. BAHÇELİ SICAK BAKMIYOR Diğer yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de bu fikre sıcak bakmayacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerin ardından yaptığı Türkiye İttifakı çıkışını hatırlatan MHP kaynakları, “Sayın genel başkanımız Cumhur İttifakı'na yönelik sabotajlara fırsat vermemek gerekçesiyle Türkiye İttifakı söylemine net olarak karşı çıkmıştı. İttifakta yeni partinin yer alması, sabotaja fırsat verebilir. AK Parti oylarında bir düşüş yaşıyorsa, bunun çaresi ittifakı genişletmek değil. Cumhur İttifakı’nı kendi elleriyle ateşe atmış olurlar ” şeklinde konuştu.  
AK Parti’de ortaya çıkan Cumhur İttifakı’na üçüncü bir partinin eklenmesi düşüncesi, MHP’de rahatsızlık uyandırdı. MHP çevrelerinde, Cumhur İttifakı’na yeni bir parti eklenmesine gerek duyulmazken, Devlet Bahçeli’nin de bu hamleye sıcak bakmayacağı belirtildi.

haberimizvar.net Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre, iktidar partisinde, oy düşüşüne çare olarak ortaya çıkan Cumhur İttifakı’na yeni bir partinin eklenmesi fikri, AK Parti’nin ittifak ortağı MHP’de rahatsızlığa neden oldu. Edinilen bilgilere göre, MHP cephesinde Cumhur İttifakı’nda üçüncü bir partinin yer almasına gerek olmadığı düşünülüyor. MHP çevreleri, bir üçüncü partinin Cumhur İttifakı’nın anlayışına uyum sağlayamayacağı ve ittifak ruhunu sarsabileceğinden endişe duyuyor.

BAHÇELİ SICAK BAKMIYOR

Diğer yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de bu fikre sıcak bakmayacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerin ardından yaptığı Türkiye İttifakı çıkışını hatırlatan MHP kaynakları, “Sayın genel başkanımız Cumhur İttifakı'na yönelik sabotajlara fırsat vermemek gerekçesiyle Türkiye İttifakı söylemine net olarak karşı çıkmıştı. İttifakta yeni partinin yer alması, sabotaja fırsat verebilir. AK Parti oylarında bir düşüş yaşıyorsa, bunun çaresi ittifakı genişletmek değil. Cumhur İttifakı’nı kendi elleriyle ateşe atmış olurlar ” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.