Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Ayasofya Camii açılışında konuştu

GÜNDEM 28.07.2020 - 17:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Ayasofya Camii açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da bulunan Sümela Manastırı ve Ayasofya Camii'nin açılışında konuştu.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'daki Ayasofya Camii ve Sümela Manastırı'nın açılışı nedeniyle canlı yayında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı'ndaki Meryem Ana ayinlerinin devam edeceğini belirterek, "Ülkemizin her değeri gibi bu değere de biz sahip çıktık. Bu güzel eseri yeniden Dünya Kültür Mirası'na kazandırmak için uzun yıllardır çalışmalar yürütüyoruz. Kayalara oyulmuş bir dizi yapından oluşan Sümela Manastırı'nda bölgeye halim olan tüm medeniyetlerin izlerini görmek mümkündür" dedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: Özellikle fındık şehrinde, dün kabine toplantımız sırasında kararını aldık. Ben de fiyatları açıkladım, hayırlı olsun. Aziz milletim, değerli Trabzonlular... Sizleri selamlıyorum. Dünya mirasının en önemli eserlerini barındıran Anadolumuzun bu iki güzelliğinin yeniden insanlığın hizmetine sunulmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.   "ÜLKEMİZİN TANITIMI AÇISINDAN ÖNEMLİ"  O yamaçlarda nasıl çalıştıklarını gördünüz. Sümela Manastırı ülkemizin tanıtımının önemli eserlerindendir. Yaklaşık 1600 yıllık mazisi olan Sümela Manastırı, korunarak bugünlere gelmiştir. 19. yüzyılda en parlak dönemini yaşamış, Rus işgalinin ardından boşaltılarak mahsur kalmıştır. Bu güzel yapıdaki eserlerin bir kısmı 1930'lu yıllarda Yunanistan'a götürülmüştür. Ülkemizin her değeri gibi bu değere de biz sahip çıktık. Bu güzel eseri yeniden Dünya Kültür Mirası'na kazandırmak için uzun yıllardır çalışmalar yürütüyoruz. Kayalara oyulmuş bir dizi yapından oluşan Sümela Manastırı'nda bölgeye halim olan tüm medeniyetlerin izlerini görmek mümkündür.   "ESERLER, ECDADIMIZIN ELİNDE BU GÜNLERE ULAŞMIŞTIR"  Eğer biz iddia edildiği gibi diğer dinlerin sembollerini hedef alan bir millet olsaydık bu manastırın yerinde yeller eserdi. Ayasofya'yı yeniden ibadete açmamız rahatsızlık sebebi olmamalıdır.   Bugün hizmete açacağımız Ortahisar Ayasofya camii için de aynı durum geçerlidir. Yaklaşık 750 yıllık geçmişi olan bu eser, ecdadın elinde daha da güzelleşerek günümüze ulaşmıştır. Milletimizin Anadolu'daki varlığını kabullenemeyenler Ayasofya üzerinden kin kustular.   Milletimizin değerlerine husumet duyanlar Ayasofya üzerinden gerçek niyetlerini ortaya koydu. Bu kesimlerin Ortahisar Ayasofya cami için de diyecekleri bellidir. Sümela Manastırı'ndaki Meryem Ana ayinleri de kaldığı yerden devam edecektir.   Maalesef sürekli bela altı vurarak kazanım elde etmeye alışmış olanlar içeride ve dışarıda aynı sinsilikle yola devam ediyorlar. İnsanlara iftira atarak milletin değerlerine olan düşmanlıkları gizlemeye çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar artık yolun sonu görünüyor. Mağdurların ve mazlumların feryadı arşı kaplamışken artık kimse hakikatin üzerine içi boş kavramlarla kapatamaz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar artık yolun sonu görünüyor. Hangi alanda ne tür bir mücadele gerekiyorsa onu vermekten en küçük tereddüdümüz olmaz.  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da bulunan Sümela Manastırı ve Ayasofya Camii'nin açılışında konuştu.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'daki Ayasofya Camii ve Sümela Manastırı'nın açılışı nedeniyle canlı yayında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı'ndaki Meryem Ana ayinlerinin devam edeceğini belirterek, "Ülkemizin her değeri gibi bu değere de biz sahip çıktık. Bu güzel eseri yeniden Dünya Kültür Mirası'na kazandırmak için uzun yıllardır çalışmalar yürütüyoruz. Kayalara oyulmuş bir dizi yapından oluşan Sümela Manastırı'nda bölgeye halim olan tüm medeniyetlerin izlerini görmek mümkündür" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Özellikle fındık şehrinde, dün kabine toplantımız sırasında kararını aldık. Ben de fiyatları açıkladım, hayırlı olsun. Aziz milletim, değerli Trabzonlular... Sizleri selamlıyorum.

Dünya mirasının en önemli eserlerini barındıran Anadolumuzun bu iki güzelliğinin yeniden insanlığın hizmetine sunulmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

 

"ÜLKEMİZİN TANITIMI AÇISINDAN ÖNEMLİ" 

O yamaçlarda nasıl çalıştıklarını gördünüz. Sümela Manastırı ülkemizin tanıtımının önemli eserlerindendir. Yaklaşık 1600 yıllık mazisi olan Sümela Manastırı, korunarak bugünlere gelmiştir. 19. yüzyılda en parlak dönemini yaşamış, Rus işgalinin ardından boşaltılarak mahsur kalmıştır. Bu güzel yapıdaki eserlerin bir kısmı 1930'lu yıllarda Yunanistan'a götürülmüştür.

Ülkemizin her değeri gibi bu değere de biz sahip çıktık. Bu güzel eseri yeniden Dünya Kültür Mirası'na kazandırmak için uzun yıllardır çalışmalar yürütüyoruz. Kayalara oyulmuş bir dizi yapından oluşan Sümela Manastırı'nda bölgeye halim olan tüm medeniyetlerin izlerini görmek mümkündür.  

"ESERLER, ECDADIMIZIN ELİNDE BU GÜNLERE ULAŞMIŞTIR" 

Eğer biz iddia edildiği gibi diğer dinlerin sembollerini hedef alan bir millet olsaydık bu manastırın yerinde yeller eserdi.

Ayasofya'yı yeniden ibadete açmamız rahatsızlık sebebi olmamalıdır.

 

Bugün hizmete açacağımız Ortahisar Ayasofya camii için de aynı durum geçerlidir. Yaklaşık 750 yıllık geçmişi olan bu eser, ecdadın elinde daha da güzelleşerek günümüze ulaşmıştır.

Milletimizin Anadolu'daki varlığını kabullenemeyenler Ayasofya üzerinden kin kustular.  

Milletimizin değerlerine husumet duyanlar Ayasofya üzerinden gerçek niyetlerini ortaya koydu. Bu kesimlerin Ortahisar Ayasofya cami için de diyecekleri bellidir.

Sümela Manastırı'ndaki Meryem Ana ayinleri de kaldığı yerden devam edecektir.  

Maalesef sürekli bela altı vurarak kazanım elde etmeye alışmış olanlar içeride ve dışarıda aynı sinsilikle yola devam ediyorlar.

İnsanlara iftira atarak milletin değerlerine olan düşmanlıkları gizlemeye çalışıyorlar.

Ama ne yaparlarsa yapsınlar artık yolun sonu görünüyor.

Mağdurların ve mazlumların feryadı arşı kaplamışken artık kimse hakikatin üzerine içi boş kavramlarla kapatamaz.

Ama ne yaparlarsa yapsınlar artık yolun sonu görünüyor.

Hangi alanda ne tür bir mücadele gerekiyorsa onu vermekten en küçük tereddüdümüz olmaz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.