Cumhurbaşkanlığı normalleşme takviminin detaylarını açıkladı! İşte gün gün normalleşme süreci ve uygulanacak kurallar…

GÜNDEM 12.05.2020 - 15:58, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Cumhurbaşkanlığı normalleşme takviminin detaylarını açıkladı! İşte gün gün normalleşme süreci ve uygulanacak kurallar…

Cumhurbaşkanlığı normalleşme takviminin detaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan normalleşme planında takviminde spor salonları ne zaman açılacak? İş yerleri ne zaman açılacak? Sınavlar nasıl yapılacak? Camiler ne zaman ibadete açılacak? Adliyeler ne zaman açılacak? Uçuşlar ne zaman başlayacak soruları yanıt bulurken uygulanacak kurallarda açıklandı.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanlığı normalleşme takviminin detaylarını açıkladı. Tele 1'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan normalleşme planında takviminde spor salonları ne zaman açılacak? İş yerleri ne zaman açılacak? Sınavlar nasıl yapılacak? Camiler ne zaman ibadete açılacak? Adliyeler ne zaman açılacak? Uçuşlar ne zaman başlayacak soruları yanıt bulurken uygulanacak kurallarda açıklandı. DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK? Cumhurbaşkanlığı Normalleşme Planı Takvimi'nde, "Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile çay bahçesi, dernek lokalleri, yüzme havuzu, kaplıca ve spor merkezleri gibi tesislerin açılması (1 Haziran 2020)" olarak yer almıştır. • Nikâh salonlarının azami yüzde 25 kapasitesinin aşılmaması şartlarına uyarak kademeli açılması(1 Haziran 2020) Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Normalleşme Planı ve aşamalarında sokağa çıkma yasağının tamamen bitmesi 1 Haziran 2020'yi bulacak.   SPOR SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK? Spor salonları da açıklanan normalleşme planı takvimine göre,1 Haziran 2020'de açılacak. CAMİLER NE ZAMAN AÇILACAK?  12 Haziran'da Cuma namazları cami dışında açık alanlarda kılınmaya başlanacak. Aynı tarihte vakit namazları da fiziki mesafe korunmak, maske kullanmak şartıyla uygun görülen cami ve mescitlerde cemaatle kılınmaya başlanacak ve vaaz-irşat hizmetleri de başlayacak. UÇUŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?  Dış ve iç hat uçuşları kısmi olarak 27 Mayıs 2020'de başlayacak.  ŞEHİRLER ARASI OTOBÜSLER NE ZAMAN FAALİYETE BAŞLAYACAK? Ankara-İstanbul arasında karşılıklı olarak günde 1 sefer düzenlenmeye başlanacak tarih 20 Mayıs 2020. Genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla sınırlı kapasite ile seferlere başlanması ise 27 Mayıs 2020. OTEL VE TATİL BELDELERİ NE ZAMAN AÇILACAK? 15 Mayısta Turizm hareketinin başlaması için sertifikasyon çalışması başlayacak. 27 Mayıs 2020 tarihinde ise uygun koşullar altında otel, motel ve pansiyonlar müşteri kabulüne başlayacak. ADLİYELER NE ZAMAN AÇILACAK?   31 Mayıs'ta ceza infaz kurumlarında kapalı görüşün serbest bırakılması öngörülürken açık görüşün serbest bırakılması ise 1 Eylül 2020'yi bulacak. Duruşmalar, keşifler ve yargılama süreçleri 15 Haziran 2020'de başlayacak.  İŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇILACAK?  Kamu personeli için düzenlemeler yapılacak tarih 20 Mayıs iken kısa çalışma ödeneği 30 Haziran'da sonlandırılacak. BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN BAŞLAYACAK? ASKER ALIMLARI NE ZAMAN OLACAK?  Askeri personel alımları 1 Haziran itibariyle başlayacakken askerlik celp işlemleri 5-29 Haziran tarihlerinde başlayacak. Er ve erbaş izinleri 1 Eylül tarihi itibariyle tekrar başlanacak. Ertelenen bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran'da başlayacak.   TİCARİ FAALİYETLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK? LİGLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK? KÜLTÜREL ETKİNLİKLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?   DENİZ ULAŞIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? DIŞİŞLER NASIL YÜRÜTÜLECEK?   DÜZENSİZ GÖÇMEN FAALİYETLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Kaynak Yeniçağ: 
Cumhurbaşkanlığı normalleşme takviminin detaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan normalleşme planında takviminde spor salonları ne zaman açılacak? İş yerleri ne zaman açılacak? Sınavlar nasıl yapılacak? Camiler ne zaman ibadete açılacak? Adliyeler ne zaman açılacak? Uçuşlar ne zaman başlayacak soruları yanıt bulurken uygulanacak kurallarda açıklandı.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanlığı normalleşme takviminin detaylarını açıkladı. Tele 1'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan normalleşme planında takviminde spor salonları ne zaman açılacak? İş yerleri ne zaman açılacak? Sınavlar nasıl yapılacak? Camiler ne zaman ibadete açılacak? Adliyeler ne zaman açılacak? Uçuşlar ne zaman başlayacak soruları yanıt bulurken uygulanacak kurallarda açıklandı.

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanlığı Normalleşme Planı Takvimi'nde, "Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile çay bahçesi, dernek lokalleri, yüzme havuzu, kaplıca ve spor merkezleri gibi tesislerin açılması (1 Haziran 2020)" olarak yer almıştır. • Nikâh salonlarının azami yüzde 25 kapasitesinin aşılmaması şartlarına uyarak kademeli açılması(1 Haziran 2020) Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Normalleşme Planı ve aşamalarında sokağa çıkma yasağının tamamen bitmesi 1 Haziran 2020'yi bulacak.

 

SPOR SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Spor salonları da açıklanan normalleşme planı takvimine göre,1 Haziran 2020'de açılacak.

CAMİLER NE ZAMAN AÇILACAK?

 12 Haziran'da Cuma namazları cami dışında açık alanlarda kılınmaya başlanacak. Aynı tarihte vakit namazları da fiziki mesafe korunmak, maske kullanmak şartıyla uygun görülen cami ve mescitlerde cemaatle kılınmaya başlanacak ve vaaz-irşat hizmetleri de başlayacak.

UÇUŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

 Dış ve iç hat uçuşları kısmi olarak 27 Mayıs 2020'de başlayacak. 

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜSLER NE ZAMAN FAALİYETE BAŞLAYACAK?

otobusler-ne-zaman-faaliyete-baslayacak-normallesme-plani.jpg

Ankara-İstanbul arasında karşılıklı olarak günde 1 sefer düzenlenmeye başlanacak tarih 20 Mayıs 2020. Genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla sınırlı kapasite ile seferlere başlanması ise 27 Mayıs 2020.

OTEL VE TATİL BELDELERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

otel-ve-tatil-beldeleri-ne-zaman-acilacak-normallesme-plani.jpg

15 Mayısta Turizm hareketinin başlaması için sertifikasyon çalışması başlayacak. 27 Mayıs 2020 tarihinde ise uygun koşullar altında otel, motel ve pansiyonlar müşteri kabulüne başlayacak.

ADLİYELER NE ZAMAN AÇILACAK?

 

31 Mayıs'ta ceza infaz kurumlarında kapalı görüşün serbest bırakılması öngörülürken açık görüşün serbest bırakılması ise 1 Eylül 2020'yi bulacak.

Duruşmalar, keşifler ve yargılama süreçleri 15 Haziran 2020'de başlayacak.

 İŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

 Kamu personeli için düzenlemeler yapılacak tarih 20 Mayıs iken kısa çalışma ödeneği 30 Haziran'da sonlandırılacak.

BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN BAŞLAYACAK? ASKER ALIMLARI NE ZAMAN OLACAK?

 Askeri personel alımları 1 Haziran itibariyle başlayacakken askerlik celp işlemleri 5-29 Haziran tarihlerinde başlayacak. Er ve erbaş izinleri 1 Eylül tarihi itibariyle tekrar başlanacak. Ertelenen bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran'da başlayacak.

 

TİCARİ FAALİYETLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ticari-faaliyetler-nasil-olacak-normallesme-plani.jpg

LİGLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ligler-ne-zaman-baslayacak-normallesme-plani.jpg

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

kulturel-etkinlikler-nasil-olacak-normallesme-plani.jpg

 

DENİZ ULAŞIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?denizyolu-ne-zaman-acilacak-normallesme-plani.jpg

DIŞİŞLER NASIL YÜRÜTÜLECEK?

disisler-nasil-olacak-normallesme-plani.jpg

 

DÜZENSİZ GÖÇMEN FAALİYETLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

duzensiz-gocmenler-normallesme-plani.jpg

Kaynak Yeniçağ: 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.