Dağıtım ağı olmasın ekmek fırından alınsın!

GÜNDEM 09.04.2020 - 15:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Dağıtım ağı olmasın ekmek fırından alınsın!

Koronavirüs salgını nedeniyle hijyene daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak denetim kuruluşları belediye ve Tarım İl Müdürlüğü’ne seslenen Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, “Devreye dağıtım ağı girince risk artıyor. Halk sağlığı için dağıtım ağı ortadan kaldırılmalı ve ekmek sadece fırından alınmalıdır” dedi.

haberimizvar.net-Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, salgın günlerinde yetkililere seslendi. Önemli uyarılarda bulunan İnce, şunları kaydetti:” Antalya’da 275 fırın var bunların 145’i runsatsız. Ruhsatsız derken şunu anlatmak istiyorum ruhsatını alırken unlu mamuller diye alınıyor. Bu da sadece unlu gıda satma hakkını ve denetlenmesini sağlıyor. Oysa Fırın ve ekmek üretimi için alınan ruhsat ayrı. Koşullarını oluşturmak çok zor olduğundan unlu mamuller ruhsatı alan ekmek satmaya kalkıyor. Bu da denetim zincirini ortadan kaldırıyor. Marketlerden, alışveriş merkezlerinden alınan ekmekleri gerek hijyen gerekse gıda sağlığı açısından denetlenmesi söz konusu olmuyor. Bu durum ise halk sağlığını riske sokuyor. İNCE AYRINTI VERDİ, ‘DENETİM ZİNCİRİ KIRILIYOR’ DEDİ Öncelikli olarak ekmek ve fırın ruhsatı olmayanların kesinlikle ekmek satışı yapmaması şartı üzerine yetkililer bu zor günlerde denetimlerini arttırmalıdır. Ayrıca  ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışının dağıtım ağı kaldırılmalı ve ekmek sadece fırınlardan alınmalıdır. Salgından korunmanın ilk şartı gıda sağlığıdır. Toplumumuzun olmazsa olmazı ekmeği evlerine götürene kadar elden ele dolaşmaması gerekir. Bu nedenle birinci elden fırınlardan satış yapılması salgında korunmada önemli etken olacaktır. Bu anlamda gerek denetimler için, gerekse satışın sadece fırınlardan olması adına belediyelerimizi ve Tarım İl Müdürlüğümüzü bu konuda uyarmak, virüsle mücadele yapılması gerekenleri ise hayata geçirmelerini bekliyoruz.”    
Koronavirüs salgını nedeniyle hijyene daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak denetim kuruluşları belediye ve Tarım İl Müdürlüğü’ne seslenen Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, “Devreye dağıtım ağı girince risk artıyor. Halk sağlığı için dağıtım ağı ortadan kaldırılmalı ve ekmek sadece fırından alınmalıdır” dedi.

haberimizvar.net-Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, salgın günlerinde yetkililere seslendi. Önemli uyarılarda bulunan İnce, şunları kaydetti:” Antalya’da 275 fırın var bunların 145’i runsatsız. Ruhsatsız derken şunu anlatmak istiyorum ruhsatını alırken unlu mamuller diye alınıyor. Bu da sadece unlu gıda satma hakkını ve denetlenmesini sağlıyor. Oysa Fırın ve ekmek üretimi için alınan ruhsat ayrı. Koşullarını oluşturmak çok zor olduğundan unlu mamuller ruhsatı alan ekmek satmaya kalkıyor. Bu da denetim zincirini ortadan kaldırıyor. Marketlerden, alışveriş merkezlerinden alınan ekmekleri gerek hijyen gerekse gıda sağlığı açısından denetlenmesi söz konusu olmuyor. Bu durum ise halk sağlığını riske sokuyor.

İNCE AYRINTI VERDİ, ‘DENETİM ZİNCİRİ KIRILIYOR’ DEDİ

Öncelikli olarak ekmek ve fırın ruhsatı olmayanların kesinlikle ekmek satışı yapmaması şartı üzerine yetkililer bu zor günlerde denetimlerini arttırmalıdır. Ayrıca  ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışının dağıtım ağı kaldırılmalı ve ekmek sadece fırınlardan alınmalıdır. Salgından korunmanın ilk şartı gıda sağlığıdır. Toplumumuzun olmazsa olmazı ekmeği evlerine götürene kadar elden ele dolaşmaması gerekir. Bu nedenle birinci elden fırınlardan satış yapılması salgında korunmada önemli etken olacaktır. Bu anlamda gerek denetimler için, gerekse satışın sadece fırınlardan olması adına belediyelerimizi ve Tarım İl Müdürlüğümüzü bu konuda uyarmak, virüsle mücadele yapılması gerekenleri ise hayata geçirmelerini bekliyoruz.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.